Huur een vakantiehuis in Horne Sommerland - Boek hier

Vakantiehuizen in Horne Sommerland, Funen, Denemarken van verhuring

Horne Sommerland op Zuid-Funen is een rustige, gezellige vakantieplaats voor de hele familie.

 

Gastenbeoordelingen van Horne Sommerland

 
 

11 gasten hebben Horne Sommerland een gemiddelde beoordeling van 4,64 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Horne Sommerland ligt op het Zuid-Funense schiereilandje Horne Land en is rijk aan grafheuvels, grafkamers en hunebedden. Horne is ontstaan in de vikingtijd en was ooit de grootste plattelandsstad van Denemarken. Hier liggen vele oude vakwerkhuizen en een oude, bewaard gebleven, windmolen. Horne Sommerland is een niet al te groot, gezellig zomerhuisgebied aan de kust, enkele kilometers van het plaatsje Horne en ca. 7 km van Fåborg. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee met o.a. de eilandjes Lyo, Ærø en Als. In Horne kun je de dagelijkse boodschappen doen en in Fåborg kunnen jullie genieten van het levendige handelssfeertje, de smalle straatjes, de vele kunstenaars, diverse bezienswaardigheden en goede eetgelegenheden.

 
Vakantiehuizen achter het strand van het vakantiegebied Horne Sommerland Lange zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Horne Sommerland Uitzicht op het strand en de vakantiehuizen vanaf de zwemsteiger bij Horne Sommerland Hooggelegen vakantiehuis achter het strand van Horne Sommerland
 

Strande

Het strand van Horne Sommerland is goed en kindvriendelijk. Geniet hier van de prachtige zonsondergangen over de bocht van Helnæs. In het gebied 'Knold' bij Dyreborg, ca. 6 km ten oosten van Horne Sommerland, heb je een heerlijk strand met een zwemsteiger en diep, fris water. Aan dit strand kun je ook goed windsurfen.

Natuur

Het landschap van het schiereilandje is open, maar heuvelachtig en omgeven door water. Achter Horne ligt het mooie glooiende bosgebied 'Svanninge Bakker', ook wel de Funense Alpen genoemd. Vanaf de heuvels heb je een prachtig uitzicht over zuidwest Funen en de Zuid-Funense eilandenzee. Hier vinden jullie ook een fietsroute en diverse bospaden en weggetjes waar je lekker kunt wandelen. Naar het oosten ligt het bos 'Dyreborg Skov', waar je geniet van de speciale sfeer, de mooie natuur en de herten die hier leven. Het beschermde 'Bøjden Nor', in het westen, is een vogelreservaat en een winterrustplaats voor vele eenden en wadvogels. Langs de strandweilanden loopt een wandelpad met observatieposten alwaar je de vogels van dichtbij kunt observeren.

Activiteiten

De omgeving van 'Horne Sommerland' is bijzonder natuurschoon en zeer geschikt voor lange fietstochten en wandelingen over de vele paden en weggetjes. De Zuid-Funense eilandenzee is een eldorado voor sportvissers, surfers en zeilers. Het water rond het schiereiland is erg visrijk, maar je kunt ook meegaan op een zeevistocht vanuit Fåborg. In de omgeving kun je kleine bootjes huren om zelf te gaan varen of vissen. De golfclub van Fåborg heeft een van de mooiste golfbanen van Denemarken. De 18-holes baan ligt bij Dalkildegaard in het noordelijke deel van Svanninge Bakker. Wil je liever tennissen, petanque of midgetgolf spelen, dan kan dit in Fåborg. Hier ligt ook het zwembad met o.a. een warmwater bassin, sauna en solarium. Vanuit Fåborg kun je met de veerboot naar de eilanden Æro, Avernakø, Lyo og Bjørnø varen. Vanuit Bøjden vaart de veerboot naar Fynshav op het eiland Als.

Bezienswaardigheden

In Horne ligt de enige ronde kerk van Funen, gebouwd als vestingskerk omstreeks 1100. In het nabij gelegen slot 'Hvedholm Slot' is een wijnkelder en een boetiek met kunsthandwerk, die elke zaterdag geopend zijn. Het kleine plaatsje Dyreborg ligt ca. 7 km van Horne Sommerland en hier, in het oude vredige vissersplaatsje, liggen meerdere oude huizen uit 1700-1800, een sfeervolle haven en een natuurschoon achterland. De bloementuin 'Blomsterhaven Strandlyst' bij Fåborg is een 7500 m2 grote tuin met waterlandschappen, meren, kloven, grotten een Japans theehuis en een uitkijktoren (7 km). De enige voor publiek toegankelijke gevangenis van Denemarken is 'Fåborg Arrest', met een tentoonstelling over de geschiedenis van afstraffingen vanaf de middeleeuwen tot vandaag de dag. In de kelder kun je een kopie van een oude gevangencel bezichtigen. Het 'Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst' toont een verzameling schilderijen en sculpturen van uitsluitend Funense kunstenaars.

Dagje uit

Het mooie 'Egeskov Slot' bij Kværndrup is de best bewaard gebleven renaissance waterburcht in Europa, met een mooi slotspark, een groot labyrint en div. musea (28 km). Bij Tommerup vinden jullie het vogelpark Frydenlund Fuglepark met 700 vogels uit de hele wereld, diverse waterputten, volières en een 2 km lang wandelpad dat jullie onder oude bomen door naar de open savanna voert (37 km). 'Fun Park Fyn' ligt in Aarup, hier geniet je o.a. van een zwemparadijs, een kinderboerderij en activiteiten voor de hele familie. Na betaling van de entree kunnen jullie gebruik maken van al dit leuks (40 km). Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met veel cultuur in de vorm van muziek, theater, straatgoochelaars maar ook gezellige smalle straatjes, winkels, restaurants en cafés (44 km). 'Odense Zoo' heeft o.a. een aparte chimpansee-afdeling en een groot Oceanium. Het museum 'Den Fynske Landsby' toont een typisch Funens plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Horne Sommerland

Zoek vakantiehuis