Huur een vakantiehuis in Horne - Boek hier

Vakantiehuizen in Horne, Funen, Denemarken van verhuring

Horne is gelegen op Horne Land, tussen Bøjden en Fåborg, Zuid-Funen.

 

Gastenbeoordelingen van Horne

 
 

1 gasten hebben Horne een gemiddelde beoordeling van 5,00 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Simone, Rijswijk bezocht het gebiet van
 
14-08-2021 aan 21-08-2021

I would recommend hiking and swimming. We did it in the renovated indoor pool of Faaborg (very nice!) Unfortunately the weather was like autumn in August, so we couldn't enjoy the nice beach, only 300 meters away, as we had like to do. For supping other area's in Denmark are more recommendable (we Dutch love that :-)


 

Omgeving

De zomerhuizen in Horne liggen bij de kust van Zuid-Funen, in een natuurschone, rustige omgeving. Horne Land wordt omgeven door het Lillebælt en vele kleine eilandjes. Hier kun je genieten van fijne stranden, kleine havenplaatsjes, vele grafheuvels en hunebedden, een vogelreservaat en de mooie natuur. Horne stamt uit de vikingtijd en was de grootste plattelandsplaats van Denemarken. In Horne liggen vakwerkhuizen, een karakteristiek rond kerkje en een oude, goed bewaard gebleven, windmolen. Door de centrale ligging van Horne is het niet ver naar div. activiteiten, bezienswaardighen, natuurgebieden en grotere steden. In Horne kun je de dagelijkse boodschappen doen. Ca. 5 kilometer verder ligt het gezellige handelsstadje Fåborg. In Fåborg heerst een levendige handelssfeer, je vindt er gezellige kleine straatjes, vele kunstenaars en culturele bezienswaardigheden alsmede winkels en diverse eetgelegenheden.

 
De veerboot van Bøjden naar Als bij het vakantiepark Horne Zwemsteigers bij het strand en de vakantiehuizen van Horne Vakantiehuizen in een groene omgeving achter het strand van Horne De idyllische Grubbe Mølle bij het vakantiegebied Horne
 

Strande

Op Horne Land vind je goede stranden. Het strand bij Horne heeft ondiep water, grof zand en stenen. Bøjden Strand is ook een goed strand met zowel zand als stenen en ondiep water, waardoor het strand zeer geschikt is voor de kleintjes. Bøjden Strand is ook een goed uitgangspunt voor windsurfers. Net achter het strand ligt het natuurreservaat 'Bøjden Nor' (5 km). Sinebjerg Strand, enkele kilometers oostwaarts, is eveneens een goed en kindvriendelijk strand. Op Sinebjerg Strand kun je zowel bootjes als kajakken huren (5 km). In het gebied 'Knold' bij Dyreborg vinden jullie een heerlijk strand met een zwemsteiger en diep, fris water (7 km).

Natuur

Horne wordt omgeven door een mooie natuur met kusten, glooiende velden en groene recreatieve gebieden. Het schiereilandje Horne Land wordt omgeven door water en heeft een licht glooiend landschap. In het vogelreservaat 'Bøjden Nor', leven ca. 50 soorten vogels en voert een wandelroute met observatiepost je dicht langs de vogels (5 km). 'Svanninge Bakker', de Funense Alpen genoemd, liggen ten noorden van Fåborg. Het is een bosgebied met heide bekleedde heuvels en een uitgebreid net van wandel- en fietsroutes. Vanaf de heuveltoppen heb je een mooi uitzicht over de omgeving en de Zuid-Funense eilandenzee (6 km). In het richting oost gelegen bos, 'Dyreborg Skov', is het genieten van de speciale sfeer, het landschap en de herten (7 km). In een glooiend lanschap is 'Sollerup Skov' gelegen, waar je prettig kunt wandelen (9 km). Natuurgebied 'Trebjerg' bij Hastrup heeft het derde hoogste punt van Funen, 128 m boven de zeespiegel, via het wandelpad 'Dronningeruten' komen jullie boven (10 km).

Activiteiten

De omgeving is ideaal voor sportvissers, de hele kust van Horne Land is namelijk zeer visrijk. Ga je liever zeevissen dan kan dit aan boord van de kotters uit Fåborg. Wil je zeilen op het Lillebælt dan kun je in Sinebjerg, 4 km naar het zuiden, boten en kajakken huren. De gehele kust van Horne Land biedt goede condities voor windsurfers. De omgeving van Horne is ook zeer aantrekkelijk voor het maken van wandel- en fietstochten. Golfliefhebbers kunnen terecht bij Fåborg Golfclub, een van de mooist gelegen golfbanen van Denemarken. Je vindt deze 18-holes baan bij Dalkildegaard in het noordelijke deel van Svanninge Bakker. Speel je liever tennis, petanque of midgetgolf, dan kun je terecht in Fåborg. Hier ligt ook een zwembad met sauna en solarium. Vanuit Bøjden vaart de veerboot naar Als en vanuit Fåborg kun je met de veerboot naar de eilanden Ærø, Avernakø, Lyø en Bjørnø varen.

Bezienswaardigheden

In Horne ligt de enige ronde kerk van Funen die omstreeks 1100 als vestingskerk gebouwd is. Het museum 'Horne Lands Folkemindesamling' toont voorwerpen, textiel en foto´s uit vervlogen tijden. In het nabijgelegen 'Hvedholm Slot', ligt een wijnkelder en een winkel met kunsthandwerk (2 km). 'Grubbe Mølle' is een gerestaureerde, in werking zijnde, Hollandse wind- en watermolen (4 km). In de oude handelsstad Fåborg geniet je van de gezellige sfeer en vele bezienswaardigheden, bijv. de resten van de middeleeuwse vesting, 'Fåborg Miniby', de gevangenistentoonstelling in 'Fåborg Arrest', de bloementuin 'Blomsterhaven Strandlyst', het museum voor Funense schilderkunst 'Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst' of een van de vele andere bezienswaardigheden (5 km). Het idyllische vissersplaatsje Dyreborg met vakwerkhuizen uit 1700-1800 is ook de moeite waard (7 km). De oudste in werking zijnde watermolen van Denemarken, 'Kaleko Vandmølle', is mooi gelegen in zijn oorspronkelijke omgeving (7 km).

Dagje uit

Het mooie 'Egeskov Slot' bij Kværndrup is de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa. Het heeft een mooi slotspark, een groot labyrint en div. musea (25 km). Het vogelpark 'Frydenlund Fuglepark' bij Tommerup heeft wel 700 vogels, volières, waterputten en een 2 km lang wandelpad dat jullie onder de bomen door naar de open savanna brengt (34 km). Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, is een moderne sfeervolle stad met vele culturele activiteiten zoals muziek, theater en straatgoochelaars, maar ook winkelstraatjes, cafés en restaurants (41 km). In 'Odense Zoo' vinden jullie een speciale chimpansee-afdeling en een groot Oceanium. 'Den Fynske Landsby', bij Odense, toont een plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Horne

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Horne Vakantiehuis, Horne

    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 70-8006

    
   1 week van EUR 239,-