Huur een vakantiehuis in Hov, Langeland - Boek hier

Vakantiehuizen in Hov, Langeland, Funen, Denemarken van verhuring

Hov ligt op het noordelijkste deel van het mooie eiland Langeland, enkele kilometers van Lohals, en van 3 kanten omgeven door water.

 

Gastenbeoordelingen van Hov, Langeland

 
 

gasten hebben Hov, Langeland een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Hov op Langeland is wat Skagen is voor Noord-Jutland. Het eiland eindigt in een kleine punt die in het water uitloopt alwaar twee vaarwaters samenkomen. Hiervandaan heb je een heerlijk uitzicht over de brug Storebælt, de kust van Funen en Sjælland. Het zomerhuisgebied bij Hov ligt in een rustige en natuurschone omgeving, dicht bij het bos en het strand. Aan de westzijde van Hov ligt het 14 meter hoge duin 'Frank Klint' alsmede de vuurtoren. Aan de oostzijde van Hov ligt de vuurtoren 'Hov Fyr'. Aan de noordkust liggen 2 prachtige stranden afgescheiden door 'Hov Plantage'. In het gebied liggen vele boerderijen met 3 zijden. In Lohals vind je meerdere inkoopsmogelijkheden en restaurantjes alsmede de charmerende levendige jachthaven (3 km).

 
Zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Hov, Langeland Jongen op de zwemsteiger bij het Østerstrand van Hov, Langeland De kust bij de vakantiehuizen in het vakantiegebied Hov, Langeland De 12 meter hoge Hov Fyr op de punt van Langeland
 

Strande

Langs de gehele noordelijke punt van Langeland vinden jullie mooie, schone stranden. Hov Strand en het Noordstrand zijn de bekendste stranden van Langeland. Hier vind je fijn zand en schoon water. Aan de westzijde ligt een breed, wit zandstrand en net daarachter vind je het trollenbos (Troldeskoven).

Natuur

Hov is het meest bosrijke deel van Langeland en het landschap hier is licht glooiend. Tussen de 2 stranden aan de noordkust van Hov ligt 'Hov Plantage' met oude zwarte zomerhuisjes van voor 1920. 'Franke Klint', aan de westzijde van Hov is een 14 m hoog duin met een vuurtoren. De bossen 'Øster og Vester Prisskov' alsmede 'Øster- og Vester Stigtehave' scheiden Hov van Lohals. Een uitgezette wandelroute voert jullie door de bossen langs historische plaatsjes. Op dit bosrijke eiland leeft een groot hertenbestand.

Activiteiten

De heerlijke, bosrijke, glooiende natuur leent zich uitstekend voor het maken van lange wandel- en of fietstochten in de omgeving. Visliefhebbers kunnen langs de kust van Hov goed vissen. Zeevistochten aan boord van een viskotter worden georganiseerd vanuit Lohals Havn. Bij Tranekær ligt het vismeer 'Spodsbjerg Lystfiskersø'. Vanuit Lohals vaart er een veerboot naar Lundeborg op Funen. Neem je fiets eens een keertje mee op een dagtripje naar Funen. Bij Humble (45 km) ligt Langelands Golfclub. Ca. 50 km van Hov ligt de mooie golfbaan van Svendborg. Het jaarlijkse muziekfestival 'Langelandsfestival' wordt elk jaar in juli gehouden.

Bezienswaardigheden

In de bossen 'Østre- og Vestre Stigtehave' kun je nog resten van de wallen en terrassen uit het ijzertijdperk bezichtigen. Lohals ligt ca. 3 km ten zuiden van Hov en heeft een eigen haven met vissersboten en plezierjachten. Bezoek het 'Safarimuseum' met jachttrofeeën uit de hele wereld. In Stoense ligt een kerk alsmede diverse kunstgalerieën. 19 km ten zuiden van Hov ligt het hoog gelegen, rode slot, 'Tranekær Slot' met een mooi uitzicht over de oude vakwerkhuizen van het stadje. In het slotspark ligt 'Ticon' een tentoonstelling met natuurkunst. De beschermde, nog in werking zijde molen, 'Tranekær Slotsmølle' stamt uit 1846 en als de wind goed is dan wordt hier biologisch koren gemalen. Bij de molen ligt ook een museum met als thema, windkracht en de ontwikkeling van de windmolens. De tabaksloods 'Tobaksladen' van Tranekær werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor het drogen van tabaksbladeren. De loods is in zijn oorspronkelijke stijl gerenoveerd en de toegang is gratis.

Dagje uit

Bezoek de 700 jaar oude handelsstad Rudkøbing met haar oorspronkelijke oude huizen. In het oude stadsdeel liggen de idyllische kleine, met kinderkopjes bestraatte, straatjes en steegjes alsmede Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn. Het 'Langeland Museum' in Rudkøbing heeft oudheidkundige verzameling van o.a. wapens, zilveren munten, glas en zilver (30 km). Het vroegere militaire 'Langelandsfortet' bij Bagenkop fungeert vandaag de dag als museum, en hier zie je kanonnen, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog (42 km). Geniet van het 'Langelands Festival' dat elk jaar in julie meer dan 20.000 bezoekers trekt. Het festival heeft muziek en activiteiten voor de hele familie en duurt 4 dagen.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hov, Langeland

Zoek vakantiehuis