Huur een vakantiehuis in Jorgenso - Boek hier

Vakantiehuizen in Jorgenso, Funen, Denemarken van verhuring

De vakantiehuizen in Jørgensø aan de noordkust van Funen liggen aan het badstrand en bieden veelal fraai uitzicht op zee. Geniet tijdens je vakantie in Jorgenso van de mooie, rustige natuur rond je vakantiehuis. Als je behoefte hebt aan wat meer leven in de brouwerij, is het maar een klein eindje rijden naar de stadjes en bezienswaardigheden van Funen.

 

Gastenbeoordelingen van Jorgenso

 
 

28 gasten hebben Jorgenso een gemiddelde beoordeling van 4,64 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Marry, Alkmaar bezocht het gebiet van
 
11-07-2020 aan 18-07-2020

Ga je voor een leuk pretpark dan is Legoland zeker de moeite waard. Gaat het je meer om het Lego zelf dan is een bezoek aan het Legohuis onmisbaar. Legohuis is van Lego, integenstellingtot Legoland, en daar zie je dan ook alle laatste ontwikkelingen. Een dagje Kopenhagen is ook onmisbaar. Heel veel kwaliteitswinkels en lekker eten in de haven voegt echt iets toe.


 

Omgeving

Met slechts een paar kilometer naar de vakantieplaatsen Tørresø en Hasmark, ligt Jørgensø aan het strand op Noord-Funen met uitzicht naar Fyns Hoved. Jørgensø wordt omgeven door een mooi, rustig landschap waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de natuur. Het gebied rond Odense Fjord is met zijn beschermde natuurgebieden, bossen, stranden en vogelreservaten ideaal voor natuurliefhebbers die graag van dit gebied te voet of per fiets willen genieten. Naar het oosten ligt het natuurgebied 'Enebærodde' en Odense Fjord, een belangrijke rustplaats voor trekvogels. Tangen is een heerlijk natuurgebied met een rijk vogelleven en een vuurtoren uit 1869. Hier kun je echt fijn fietsen, wandelen, vissen of genieten van een picnic. De dagelijkse boodschappen kun je in Jørgensø doen en ca. 8 km verder ligt Otterup met goede inkoopsmogelijkheden.

 
Mooi badstrand met helder water bij de vakantiehuizen van Jørgensø op Noord-Funen Vakantiehuizen achter het heerlijke badstrand van het vakantiegebied Jørgensø Pad naar het strand tussen de vakantiehuizen van Jørgensø Ondiep en helder zwemwater bij het heerlijke strand van Jørgensø
 

Strande

Het strand van Jørgensø is een kindvriendelijk zandstrand met stenen en schoon zwemwater. De zeebodem bestaat uit zand en stenen en het water is ondiep. Je mag niet met auto´s op het strand komen. In het beschermde gebied 'Flyvesandet', het enige duinlandschap van Funen, ligt een prachtig strand met ondiep water en een zandbodem. Het strand ligt ten westen van Jørgensø en hier zijn er wel auto´s op het strand toegestaan. Beide stranden zijn ook zeer geschikt voor liefhebbers van het windsurfen. Fuglsang Strand is een zand/steen strand met direct achter het strand een groot groen gebied.

Natuur

Jørgensø wordt omgeven door het Kattegat en een vlak natuurlandschap met bos. Ten oosten van Jørgensø ligt de landtong 'Enebærodde', een beschermd natuurgebied. De 5,5 km lange tong is het grootste heidegebied van Funen, met een rijk vogelbestand en een zeldzame flora. Bij Gabet staat de 14 m hoge vuurtoren uit 1869. Je hebt alleen te voet of per fiets toegang tot dit gebied. Bij Langesø en het 'Storskoven' (bos) bij 'Flyvesandet' loopt het bos helemaal tot aan het strand. Net ten zuidoosten van Jørgensø ligt 'Hasmarkmosen', een groot veengebied met een fantastische flora en vele vogels en andere dieren. In de bossen van Langesø en Morud kun je genieten van het gevarieerde vogelleven alhier.

Activiteiten

Voor visliefhebbers is dit gebied ideaal. Bij 'Enebærodde' en Egebjerggård kunnen jullie uitstekend op zeeforel vissen. In het gebied liggen ook meerdere Put & Take vismeren. Het schip 'M/S Castor' in de haven van Bogense, organiseert het gehele jaar door vistochten. De fjordboot Svanen maakt in het zomerseizoen zeiltochtjes op Odense Fjord. 'Flyvesandet' en Tørresø Strand zijn geliefde plekjes bij windsurfers. Golfliefhebbers kunnen terecht op de diverse golbanen die in de omgeving gelegen zijn. Binnen een straal van ca. 20 km vinden jullie de golfbanen van Blommenslyst Golfclub, Odense Eventyr Golfclub en Odense Golfclub. Er wachten jullie vele mooie natuurbelevenissen in dit gebied met de vele wandel- en fietsroutes. Leuke tripjes zijn bijv. naar 'Enebærodde', waar je prettig kunt fietsen, wandelen, vissen of genieten van een picnic. Een wandeling over het groene pad 'Den Grønne Sti' in het noordelijke deel van Otterup of langs de stranden van Jørgensø.

Bezienswaardigheden

In het voormalige ziekenhuis vinden jullie het museum van Otterup, met wisselende tentootstellingen over streekgebeurtenissen (8 km). Hofmansgave is een charmerende vakwerk hereboerderij van 1784 met een klein aardappelmuseum. Bij de hereboerderij hoort een mooi park met vele zeldzame planten. Op Funen liggen er meer landgoederen en hereboerderijen als in de rest van Denemarken, die met hun velden, bossen en alleeën, zeker een bezoekje waard zijn. Ga bijv. eens naar Gyldensteen Slot, in de buurt van 'Flyvesandet', dat vandaag de dag een moderne landbouwproductie heeft. Of bezoek het landgoed Østruplund bij Otterup. In galerie Hist in Otterup kun je genieten van een collectie kunsthandwerk, tekeningen en schilderijen.

Dagje uit

De mooie koopmansstad Bogense, met de grootste Marina van Funen, haar oude stadsmilieu, de mooie pleintjes en koopmanshuizen is zeer zeker een bezoekje waard (23 km). Bezoek ook eens Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met veel cultuur in de vorm van muziek, theater en straatgoochelaars maar ook gezellige winkels (23 km). In het 'H.C. Andersens Hus' kun je genieten van de wonderbaarlijke levensgeschiedenis van deze Deense dichter. 'Danmarks Jernbanemuseum' (spoorwegmuseum) in Odense is een groot museum met spoorwegtechniek, doe en leer activiteiten en nostalgie. 'Den Fynske Landsby' bij Odense toont een typisch Funens plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850. In Kerteminde (42 km) ligt het 'Fjord- og Bælt Center' en hier kun je via een openluchtbrug of de onderwatertunnel genieten van o.a. marsvin (kleine dolfijnsoort). Bij Kværndrup ligt het mooie 'Egeskov Slot', de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa (55 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Jorgenso

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Jorgenso Vakantiehuis, Jorgenso

   10 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 72-4304

    
   1 week van EUR 458,-
    
  •  

   Jorgenso Vakantiehuis, Jorgenso

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 72-4318

    
   1 week van EUR 440,-
    
  •  

   Jorgenso Vakantiehuis, Jorgenso

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 72-4314

    
   1 week van EUR 685,-
    
  •  

   Jorgenso Vakantiehuis, Jorgenso

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 72-4312

    
   1 week van EUR 262,-
    
  •  

   Jorgenso Vakantiehuis, Jorgenso

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   10 m tot water
   Reg. nr.: 72-4311

    
   1 week van EUR 405,-