Huur een vakantiehuis in Kerteminde - Boek hier

Vakantiehuizen in Kerteminde, Funen, Denemarken van verhuring

Kerteminde is een charmerende oude stad met goed bewaard gebleven huizen, op het noordoostelijke deel van Funen, direct aan een heerlijk strand.

 

Gastenbeoordelingen van Kerteminde

 
 

30 gasten hebben Kerteminde een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het 1000 jaar oude Kerteminde is een levendig handelsstadje met een actieve visserijhaven, een grote gezellige Marina, pittoreske oude huisjes, leuke winkeltjes, eetgelegenheden en vele bezienswaardigheden. In de smalle straatjes en steegjes, met de kleurige oude huisjes met rode daken, heerst een speciaal sfeertje. Het stadje wordt omgeven door het fjord aan de ene kant en het open Storebælt aan de andere kant. Het zomerhuisgebied bij Kerteminde ligt in een mooi landschap.

 
Een zomerse dag op Nordstranden, vlak bij het vakantiepark in Kerteminde Volleybalvelden op het witte zand van Nordstranden bij Kerteminde Gezellige jachthaven naast Nordstranden bij Kerteminde Het granieten beeld Amanda bij Langebro is het symbool van Kerteminde
 

Strande

De stranden van Kerteminde liggen zowel ten zuiden als ten noorden van de haven. De stranden hebben een zandbodem en zijn zeer kindvriendelijk. Het water is erg schoon en de Europese Blauwe Vlag wappert hier. Het drukst bezochte strand is het Noordstrand. Beide stranden hebben echter een zwemsteiger, een ijskiosk, toiletten en een parkeerplaats. Dit gebied is ook zeer geliefd bij windsurfers.

Natuur

Vogelaars kunnen de vele vogelzwermen volgen boven de fjord bij Kerteminde, die vaak wordt bezocht door ganzen, eenden en zwanen. Dicht bij Kerteminde kunt u wandelen in het mooie bos Lundsgårdsskoven. Ten noorden van Kerteminde ligt de landtang Hindsholm in een unieke natuur met o.a. Fyns Hoved, stranden, heuvels, schilderachtige plaatsjes, grote hereboerderijen, landgoederen en diverse oudheidkundige herinneringen. In het gebied bij Fyns Hoved kunnen jullie genieten van het rijke dierenleven. Het eiland Romsø, in Storebælt, is ook een bezoekje waard. Deze natuurhistorische parel heeft alles, een wilde dichte natuur met een groot hertenbestand.

Activiteiten

In Kerteminde kun je tennissen, petanque, beachvolley of midgetgolf spelen, waterskieën en duiken. Binnen een straal van 25 km van Kerteminde vinden golfliefhebbers de volgende drie golfbanen. St. Knuds Golfclub in Nyborg, Odense Eventy Golf en Odense Golfclub. Sportvissers vinden langs de kust van Kerteminde meerdere goede visstekkies. Ook kun je vissen vanaf de stenen kade aan de haven van Kerteminde, of ga eens zeevissen met een van de viskotters die uitvaren vanuit Kerteminde. Hindsholm is, met de mooie natuur en de vele bezienswaardigheden, een heerlijk gebied om in te fietsen, maar ook de visliefhebbers kunnen hier lekker vissen. Vanuit de haven van Kerteminde kunt u een boottocht maken naar het mooie eiland Romsø, varen over de fjord of op bruinvissafari gaan. Elke zomer kunt u in Kerteminde deelnemen aan het sfeervolle kersenfestival met muziek, Fuunse specialiteiten en een fakkeloptocht.

Bezienswaardigheden

In Kerteminde ligt het ''Fjord- og Bælt Center''. Hier kun je via de onderwatertunnel de mysteriën van de zee bekijken of vanaf de brug contact maken met de zeehonden en de marsvin (kleine dolfijnsoort). In het oude koopmanshuis Farvergården ligt een museum alwaar je een boerenwoonkamer en een burgerlijke woonkamer van omstreeks 1850 kunt bezichtigen. Naast de oude, nog in werking zijnde, molen Svanemøllen ligt het ''Johannes Larsens Museum'', met schilderijen van Johannes Larsen en andere Funense schilders. In In het Vikingmuseum Ladby in Kerteminde kunt u allerlei vikingvondsten en een grafheuvel met daarin het oude vikingschip Ladbyskibet bekijken. Op Hindsholm vind je Viby, een van de best bewaard gebleven plattelandsplaatsen van Funen, hier staan oude vakwerkhuizen en een gerestaureerde molen. Deze molen maalt in de zomermaanden (7 km). In de omgeving van Kerteminde kun je ook genieten van de vele landgoederen en mooie hereboerderijen.

Dagje uit

Bezoek Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met vele culturele activiteiten zoals muziek, theater, straatgoochelaars maar ook gezellige winkelstraatjes, cafeetjes en restaurants (20 km). In ''Odense Zoo'' kun je de speciale chimpansee afdeling of het grote Oceanium bezichtigen. In ''Den Fynske Landsby'', bij Odense, wordt een typisch Funens plattelandsmilieu van omstreeks 1850 tentoongesteld. Het mooie ''Egeskov Slot'', bij Kværndrup, is de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa. Hier kun je wandelen door het mooie slotspark, het grote labyrint of een kijkje nemen in de diverse musea of genieten van verschillende activiteiten (40 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kerteminde

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Kerteminde Vakantiehuis, Kerteminde

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   600 m tot water
   Reg. nr.: 72-1036

    
   1 week van EUR 613,-
    
  •  

   Kerteminde Vakantiehuis, Kerteminde

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 72-1023

    
   1 week van EUR 420,-