Huur een vakantiehuis in Kertinge - Boek hier

Vakantiehuizen in Kertinge, Funen, Denemarken van verhuring

Het rustige, gezellige en natuurschone zomerhuisgebied Kertinge ligt bij Kertinge Nor, net ten westen van Kerteminde.

 

Gastenbeoordelingen van Kertinge

 
 

gasten hebben Kertinge een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Door de ligging van Kertinge, tussen Kerteminde en Odense, is het niet ver naar goede stranden, mooie natuurgebieden, activiteiten en bezienswaardigheden. Het vredige vakantiegebied is ideaal voor sportvissers, golfers, watersport- en natuurliefhebbers. In de omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen en ca. 6 km van Kertinge ligt het gezellige handelsstadje Kerteminde waar je lekker kunt shoppen, uit gaan eten of genieten van de bezienswaardigheden.

 

Strande

Kertinge heeft niet echt een strand maar daarentegen vele aanlegsteigers voor boten en een mooie natuur die tot aan het water loopt. Het water hier is het meest geschikt om te vissen, te zeilen of om diverse watersporten te beoefenen. Slechts enkele kilometers hiervandaan liggen de mooie stranden van Kerteminde. De stranden liggen ten noorden en zuiden van de haven, er is een zandbodem, het water is er zeer schoon en ondiep, dus zeer geschikt voor de kleintjes. Bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag. Het drukst bezochte strand is het Noordstrand. Beide stranden hebben echter een zwemsteiger, een ijskiosk, toiletten en een parkeerplaats. Dit gebied is ook zeer geliefd bij windsurfers.

Natuur

Kertinge Nor en Kerteminde Fjord is een kleine 'tærskelfjord' (drempelfjord) met een diepe geul in het middelste gedeelte en een groot ondiep gebied in het westelijke deel. Vanaf de 58 m boven de zeespiegel gelegen heuvel Munkebo Bakke, heb je een prachtig uitzicht over Kertinge Nor. Ten noorden van Kerteminde ligt de landtong Hindsholm met een unieke natuur, Fyns Hoved, stranden, heuvels, schilderachtige dorpjes, grote hereboerderijen en diverse oudheidkundige bezienswaardigheden. Fyns Hoved heeft een prachtige natuur en een rijk dierenleven. Het eilandje Romsø, in het Storebælt, is ook een bezoekje waard. Deze natuurhistorische parel heeft een woeste, wilde en dichte natuur met een groot hertenbestand.

Activiteiten

In Kerteminde kunnen jullie tennissen, petanque of midgetgolf spelen, waterskiën, duiken of beachvolley spelen. Binnen een straal van 25 km van Kertinge zijn er 3 golfbanen, nl. Sct. Knuds Golfklub in Nyborg, Odense Eventyr Golf en Odense Golfklub. Hier in de omgeving kun je ook prima fietsen, probeer eens het tochtje naar Noret of een fietstocht naar het schiereiland Hindsholm, tijdens deze fietstochten kun je heerlijk genieten van de unieke natuur. Er zijn vele goede visplekken langs de kust rond Kertinge en Hindsholm. Zeevistochten worden er vanuit Kerteminde georganiseerd alsmede zeiltochtjes naar het natuurschone eiland Romsø.

Bezienswaardigheden

In Ladby, 2 km van Kertinge, ligt het Ladbyskibet, het enigste scheepsgraf van Denemarken uit de vikingtijd. De nabij gelegen kerk Rynkeby Kirke is vanwege de fresco´s bijzonder uniek en een bezoekje waard (5 km). Het 1000 jaar oude, levendige en charmerende Kerteminde heeft een visserijhaven, een grote Marina, leuke winkels, eetgelegenheden en bezienswaardigheden. In de smalle straatjes en steegjes van Kerteminde, met de kleurige kleine huisjes, de oude koopmanshuizen met de rode daken, heerst een speciaal sfeertje (6 km). In een oud koopmanshuis van 1630 ligt Farvergården, een museum met een boerenwoonkamer en een burgerwoonkamer uit ca. 1820. In het Fjord- og Bæltcenter (Kerteminde) kun je via de onderwatertunnel de geheimen van de zee bewonderen of vanaf de openluchtbrug contact maken met de dolfijnen. Op Hindsholm ligt Viby, een van de best bewaard gebleven plattelandsplaatsen van Funen met vakwerkhuizen en een gerestaureerde molen die zomer's in werking is (13 km).

Dagje uit

Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met veel vertier in de vorm van muziek, theater, straatgoochelaars, bezienswaardigheden, winkels en eetgelegenheden (16 km). In Odense Zoo kun je o.a. de bijzondere chimpansee afdeling en een groot Oceanium bezichtigen. 'Den Fynske Landsby', bij Odense, toont een typisch Funens plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850. Het prachtige 'Egeskov Slot' is de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa. Hier vind je een mooi slotpark, een groot labyrint, div. musea en veel activiteiten voor groot en klein (42 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kertinge

Zoek vakantiehuis