Huur een vakantiehuis in Lango, Nordfyn - Boek hier

Vakantiehuizen in Lango, Nordfyn, Funen, Denemarken van verhuring

Langø ligt op de noordwestzijde van het schiereilandje Hindsholm met de prachtige unieke natuur en het rijke dierenleven.

 

Gastenbeoordelingen van Lango, Nordfyn

 
 

7 gasten hebben Lango, Nordfyn een gemiddelde beoordeling van 4,29 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Net ten zuiden van Fyns Hoved tussen de zee en het fjord ligt dit heerlijke vakantiegebied met ongerepte natuur, strand een rijk vogelleven en goede vismogelijkheden. Op Hindsholm vind je schilderachtige dorpjes, grote hereboerderijen en meerdere bezienswaardigheden uit de oudheid. In het plaatsje Martofte, 5 km van Langø, heb je goede inkoopsmogelijkheden en ca. 16 km verder ligt de gezellige handelsstad Kerteminde waar je kunt shoppen, uit gaan eten of genieten van de vele bezienswaardigheden.

 
Vakantiehuizen achter het badstrand van het vakantiegebied Langø op Noord-Funen Zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Langø op Noord-Funen Helder zwemwater bij de zwemsteiger in het vakantiegebied Langø op Noord-Funen Uitzicht op de vakantiehuizen achter het strand van het vakantiegebied Langø op Noord-Funen
 

Strande

Het 1 à 2 km lange strand in de bocht van Langø is een zandstrand met stenen. Het water is er ondiep en deze plek is bijzonder geschikt voor windsurfers aangezien de wind van zee over de vlakke landtong blaast. De landtong scheidt de zee van het fjord. Bij Kerteminde liggen er stranden zowel ten noorden als ten zuiden van de haven. Deze stranden hebben een zandbodem en ondiep water waardoor ze zeer geschikt voor de kleintjes zijn. Het water is hier erg schoon dus ook hier wappert de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

Langø is gelegen op een landtong omgeven door de zee aan de ene kant en het fjord aan de andere kant. Je kunt helemaal naar het uiterste puntje van de landtong, Langø Hoved, wandelen. Het schiereilandje Hindsholm bestaat uit een uniek landschap met vele dieren en vogels. Het hele noordelijke deel is een belangrijk broedgebied voor vogels. Het schiereiland is op meerdere plaatsen vlak, maar naar het noorden toe vind je heuvels en aan de kust hoge steile hellingen.

Activiteiten

Dit gebied is bijzonder geschikt voor het maken van fietstochtjes, probeer eens de tocht naar Fyns Hoved en geniet van de mooie natuur, de vogels en de dieren. Het noordelijkste puntje van Hindsholmen is het visgebied van Funen. De visstekkies liggen, als parels aan een snoer, langs de kust van Langø tot aan het puntje van Fyns Hoved. Vind je het zeevissen leuk, dan worden er vanuit de haven van Kerteminde zeevistochten georganiseerd, alsmede zeiltochtjes naar het natuurschone eilandje Romsø. Ga je liever tennissen, petanque of midgetgolf spelen, waterskieën, duiken of beachvolleyen dan kun je ook terecht in Kerteminde. Binnen een straal van 35 km zijn er 3 golfbanen te vinden. De banen van Sct. Knuds Golfklub in Nyborg, Odense Eventyr Golf en Odense Golfklub.

Bezienswaardigheden

Op het uiterste noordelijke puntje van Hindsholm ligt de galerie 'På Hovedet'. Deze galerie is gecombineerd met een atelier en een restaurant, gelegen in een prachtige omgeving. Tussen Langø en Fynshoved ligt 'Mårhøj Jættestue' (grafkamer), dit is de grootste grafheuvel van Denemarken. Viby, op Hindsholm, is een van de best bewaard gebleven plattelands plaatsjes op Funen met o.a. vakwerkhuizen en een gerenoveerde Hollandse windmolen die in de zomermaanden in werking is (11 km). Het 1000 jaar oude Kerteminde is een levendig charmerend handelsstadje met een visserijhaven, een gezellige Marina, leuke winkels, eetcafés en vele bezienswaardigheden. In de oude straatjes en steegjes van Kerteminde, met de kleurige kleine huisjes, de oude koopmanshuizen met de rode daken, heerst een gezellige atmosfeer (16 km).

Dagje uit

In Kerteminde ligt 'Farvergården', oorspronkelijk een koopmanshuis uit 1630, nu een museum met o.a. een boerenwoonkamer en een burgerwoonkamer uit het jaar 1820 (16 km). In het 'Fjord- og Bæltcenter' in Kerteminde kun je via de onderwatertunnel de mysteriën van de zee bewonderen en vanaf de openluchtbrug contact maken met de dolfijnen (16 km). Bezoek Odense, de geboorteplaats van H.C. Andersen, een sfeervolle stad met vele activiteiten, zoals muziek, theater, straatgoochelaars, winkels, restaurants en bezienswaardigheden (31 km). In Odense Zoo kun je o.a. genieten van de bijzondere chimpansee afdeling en een groot Oceanium. 'Den Fynske Landsby', bij Odense, toont een typisch Funens plattelandsmilieu van omstreeks het jaar 1850. Het 'Vissenbjerg Terrariet' (terrarium) heeft Scandinaviën's grootste verzameling reptielen en padden. Meer dan 60 terraria met krokodillen, slangen, vogelspinnen en leguanen. In de tuin kun je genieten van de apen, kangoeroes, wasberen en geiten (53 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lango, Nordfyn

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Lango, Nordfyn Vakantiehuis, Lango, Nordfyn

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 72-1514

    
   1 week van EUR 363,-