Huur een vakantiehuis in Lohals - Boek hier

Vakantiehuizen in Lohals, Funen, Denemarken van verhuring

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in het gezellige havenstadje Lohals aan de oostkant van Lolland ben je omgeven door bos, strand en een bruisende haven. Bovendien zit je vlak bij veel van de bezienswaardigheden van Lolland. Het gezinsvriendelijke vakantiegebied Lohals staat bekend om de verhuur van vakantiehuizen.

 

Gastenbeoordelingen van Lohals

 
 

20 gasten hebben Lohals een gemiddelde beoordeling van 4,40 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Pieter, Utrecht bezocht het gebiet van
 
10-08-2019 aan 17-08-2019

Hedo’s Bakery has excellent bread!


 

Omgeving

Geniet u van de levendige activiteit en de stille charme van Lohals, dat omgeven is door groene bossen en innemende zandstranden. Zowel de stad als de haven ademen een aangename sfeer uit. In de sfeervolle jachthaven kunt u eten, genieten van het uitzicht op de schepen en versgevangen vis kopen. Dagelijkse inkopen kunnen worden gedaan in Lohals, dat naast winkels en restaurants ook beschikt over een safarimuseum en een natuurcentrum. Wanneer u op vakantie bent in Lohals kunt u zwemmen, wandelingen maken in het bos, fietsen, zeilen, vissen en een bezoek brengen aan een van de vele bezienswaardigheden van Langeland. Veel kunstenaars hebben zich op Langeland gevestigd en u kunt hun ateliers en galeries overal op het eiland bezoeken. De dichtstbijzijnde grotere stad is Rudkøbing, de hoofdstad van Langeland, die 29 km zuidwaarts ligt. Hier kunt u winkelen en aan sightseeing doen in de oude, welbewaarde koopstad.

 
Lange zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Lohals op Langeland Heerlijk badstrand met zwemsteiger bij de vakantiehuizen van Lohals Uitzicht op de charmante jachthaven van Lohals op Langeland Kleine vuurtoren in de haven van het vakantiegebied Lohals
 

Strande

Net ten noorden van Lohals kunt u zwemmen aan het brede witte zandstrand met zandbodem en Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater), dat vlakbij het bos 'Troldeskoven' ligt. In de zomer wordt hier een zwemsteiger opgesteld. Het strand is erg geschikt voor zwemmen, zonnebaden en allerlei strandactiviteiten.

Natuur

Lohals is omgeven door zee, groene gebieden en beukenbossen. Ten noorden van Lohals ligt het bos 'Troldeskoven', een beschermd natuurgebied met verschillende bosmeertjes. Achter het stadje liggen de mooie bosgebieden Skiften, Pebermosen en Vojremosen. Hier kunt u gaan wandelen en genieten van de stilte van de bossen. Naar het zuiden toe bevindt zich het kleine hondenbos Vestrevænge, waar honden vrij mogen rondlopen. De bossen Øster- en Vester Prisskov en Øster- en Vester Stigtehave scheiden Lohals van het stadje Hov. Hov is het bosrijkste deel van Langeland en heeft een prachtig glooiend landschap te bieden. Gemarkeerde wandelroutes voeren u door de bossen en langs historische plaatsen, onder meer wallen en terassen. Aan de westkust bij How ligt de 14 meter hoge Frankeklint. Ten oosten van How ligt de vuurtoren Hov Fyr. De natuur op Langeland wordt gekenmerkt door prachtige stranden, bossen, akkers en natuurgebieden die erg geschikt zijn voor fiets- en wandeltochten.

Activiteiten

Sportvissers komen hier echt aan hun trekken. U kunt direct aan de kust zeeforel vangen en met een vissersboot vanuit de haven van Lohals worden vistochten op zee georganiseerd. Heeft u zin om er zelf op uit te trekken, kunt u motor- en roeiboten huren in Lohals. Bij Tranekær ligt ook het vismeer Spodsbjerg Lystfiskersø (22 km). Het bosrijke noordelijke Langeland is de ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die het eiland te voet of op de fiets willen beleven. Neem eventueel ook de fiets mee op de veerboot van Lohals naar Lundeborg op Funen. Bij Humble op Zuid-Langeland (41 km) kunnen golfspelers terecht op de baan van Langlands Golf Klub. U kunt ook spelen op het mooie golfterrein bij Svendborg (46 km). Bent u geïnteresseerd in duiken, kunt u het duikcentrum Dykkercenter Langeland in Rudkøbing bezoeken. Het jaarlijkse muziekfestival ¿Langelandsfestival¿ vindt plaats in de maand juli.

Bezienswaardigheden

De vroegere verblijfplaats van de bosbewoners, 'Hollænderhuset', is nu ingericht als natuur- en informatiecentrum (2 km). Het kasteel Tranekær Slot (22 km) is gelegen op een heuvel met uitzicht over de stad. In het kasteelpark ligt 'Ticon', waar kunstenaars interessante natuurkunst tentoonstellen. In het Souvenariet kunt u nieuwe en oude souveniers uit de hele wereld bekijken. De beschermde molen Tranekær Slotsmølle uit 1846 is nog steeds in werking en maalt biologisch graan. Bij de molen bevindt zich ook een museum voor windkracht en de ontwikkeling van de windmolen. In Tobaksladen bij Tranekær werden tijdens de Tweede Wereldoorlog tabaksbladen gedroogd. De schuur werd in oorspronkelijke stijl gerenoveerd en heeft gratis entree.

Dagje uit

Bezoekt u de 700 jaar oude koopstad Rudkøbing, die haar originele mooie huizen heeft bewaard. Hier vindt u een oude stadswijk, idyllische straatjes met kasseien, de gezellige haven Rudkøbing Skudehavn en de verkeershaven Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum in Rudkøbing stelt archeologische collecties tentoon van onder meer wapens, zilveren munten, en glas- en zilverwerk. Andere interessante bezienswaardigheden in Rudkøbing zijn het stadsarchief Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling (Zeevaarttentoonstelling), Den Gamle Have (de Historische Tuin) , Skovsgård (een wagen- en bosbouwmuseum) en het motorjacht Mjølner in Rudkøbing Havn (29 km). Het vroegere militaire terrein Langelandsfortet bij Bagenkop is vandaag een museum waar u kanonnen, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog kunt bewonderen (50 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lohals

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Lohals Vakantiehuis, Lohals

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   10 m tot water
   Reg. nr.: 75-6019

    
   1 week van EUR 1665,-
    
  •  

   Lohals Vakantieappartement, Lohals

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   25 m tot water
   Reg. nr.: 75-6021

    
   1 week van EUR 459,-
    
  •  

   Lohals Vakantiehuis in een stad, Lohals

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 75-4043

    
   1 week van EUR 471,-
    
  •  

   Lohals Vakantiehuis, Lohals

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 75-6015

    
   1 week van EUR 436,-
    
  •  

   Lohals Vakantiehuis in een stad, Lohals

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   20 m tot water
   Reg. nr.: 75-6010

    
   1 week van EUR 1043,-
    
  •  

   Lohals Vakantiehuis, Lohals

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 75-6012

    
   1 week van EUR 577,-
    
  •  

   Lohals Vakantiehuis in een stad, Lohals

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   60 m tot water
   Reg. nr.: 75-6007

    
   1 week van EUR 974,-