Huur een vakantiehuis in Longelse - Boek hier

Vakantiehuizen in Longelse, Funen, Denemarken van verhuring

Het vakantiegebied Longelse ligt aan de oostkust van Langeland, iets ten zuiden van Spodsbjerg.

 

Gastenbeoordelingen van Longelse

 
 

6 gasten hebben Longelse een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied Longelse ligt aan het water. De twee plattelandplaatsjes Nørre en Sønder Longelse liggen enkele kilometers achter de kust. Enkele kilometers naar het noorden ligt de oude sfeervolle vissersplaats Spodsbjerg met een kleine idyllische visserijhaven, een jachthaven en een veerhaven met een verbinding naar Lolland. Longelse is een gezellig, rustig en natuurschoon vakantiegebied uitermate geschikt voor natuurliefhebbers, visliefhebbers en jullie die graag willen ontspannen in een rustige omgeving. De dagelijkse boodscahppen kun je in de 2 kleine dorpjes Nørre en Sønder Longelse doen. Ca. 9 km hier vandaan ligt de hoofdstad van Langeland, Rudkøbing met vele winkels, eetgelegenheden, activiteiten en bezienswaardigheden.

 

Strande

Enkele kilometers naar het noorden ligt ook een kindvriendelijk, breed zandstrand. In Spodsbjerg vinden jullie eveneens een klein zandstrand nabij de jachthaven.

Natuur

Longelse ligt in een natuurschone omgeving met velden, bossen en het Langelandsbæltet. Midden op Langeland ligt het bos, Longelse Bondegårdsskov, een 8,5 ha groot, beschermd, bos met hoge oude bomen. Het bos staat al jaren lang onaangeroerd en lijkt al een beetje op een echt oerbos met heel veel vogels. Voor Spodsbjerg ligt het karakteristieke natuurgebied Hatbakker. Het gebied is ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Ten noorden van Spodsbjerg ligt Løkkeby Enge, een aan de kust gelegen weilandengebied met vele waadvogels. Rond Trankær liggen vele bossen met diverse wandelroutes. Langs de wandelpaden in het bos Åsø Skoven, kun je de vele, hier wonende, vogels observeren. Ca. 22 km van Longelse ligt het steile duin, Ristinge Klint, ca. 20 meter boven de zeespiegel. Op het duin groeit een speciale vegetatie. Vanaf het strand voert een paadje jullie naar het top van het duin. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.

Activiteiten

In de mooie natuur kun je heerlijk wandelen en fietsen. Fietsen kunnen gehuurd worden in Spodsbjerg. Visliefhebbers kunnen vissen aan de kust van Langeland of in het 20.000 m2 grote vismeer Spodsbjerg Lystfiskersø. Ga je liever zeevissen, dan kun je in Spodsbjerg een boot huren of aan boord gaan van een van de viskotters die dagelijks uitvaren van Spodsbjerg Havn. Bij Humble kunnen golfliefhebbers de golfbaan van Langlands Golf Klub eens proberen (16 km). Ook kunnen jullie de mooie golfbaan van Svendborg eens uitproberen (30 km). Elk jaar in juli wordt het Langeland Festival gehouden, een muzikaal arrangement over vier dagen dat jaarlijks ca. 20.000 bezoekers heeft.

Bezienswaardigheden

In Galleri Langeland zijn tentoonstellingen van plaatselijke kunstenaars. Echt een interessante galerie voor jullie die van kunst houden (2 km). Het 700 jaar oude koopmansstadje Rudkøbing is de grootste plaats op Langeland. Het stadje heeft mooie oude huizen. In het Langeland Museum in Rudkøbing kun je een oudheidkundige verzameling van wapens, munten, glas en zilver bewonderen (9 km). Op Zuid-Langeland, bij Humble, ligt het 'Kong Humbles Grav', bestaande uit 77 grote stenen (16 km). Enkele kilometers van Humble ligt de hereboerderij Skovsgaard met diverse musea, zoals een rijtuigenmuseum en een tentoonstelling over het leven van het dienstpersoneel op een hereboerderij.

Dagje uit

Ca. 20 km naar het noorden ligt het rode Tranekær Slot. Het slot ligt hoog op een heuvel met uitzicht over de oude vakwerkhuizen van het dorpje Tranekær. In het slotspark vinden jullie 'Ticon' een tentoonstelling met natuurkunst. Het Tranekær Slotsmuseum ligt in een oud vakwerkhuis, nabij het slot. De beschermde slotsmolen, Tranekær Slotsmølle stamt uit 1846 en is nog steeds in werking. Waait de wind uit de goede hoek, dan wordt hier biodynamisch meel gemalen. Bij de molen ligt een museum met als thema, windmolens en windkracht. Breng ook een bezoekje aan Svendborg, met de oude stadskern, de smalle kronkelige straatjes en oude pleintjes. De geschiedenis van Svendborg gaat terug tot in de vroege middeleeuwen en dit is nog steeds zichtbaar. In Svendborg vinden jullie veel cultuur, goede inkoopmogelijkheden en talrijke eetgelegenheden (30 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Longelse

Zoek vakantiehuis