Huur een vakantiehuis in Magleby - Boek hier

Vakantiehuizen in Magleby, Funen, Denemarken van verhuring

Magleby ligt midden in de prachtige natuur van Zuid-Langeland.

 

Gastenbeoordelingen van Magleby

 
 

11 gasten hebben Magleby een gemiddelde beoordeling van 4,55 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De zomerhuizen in Magleby op Langeland zijn vredig gelegen in een landelijke omgeving. Het gebied heeft een afwisselende natuur met vogelreservaten, duinen, heuvels, bossen, meerdere goede kindvriendelijke stranden en vele bezienswaardigheden in de vorm van grafheuvels, hunebedden, grafkamers (jættestuer) en stenen graven uit de oudheid. Natuurliefhebbers, visliefhebbers, golfers en jullie met interesse voor geschiedenis zullen zich in dit gebied zeker thuis voelen. De dagelijkse boodschappen kun je hier in de omgeving doen, maar wil je een groter aanbod aan winkels dan kun je de hoofdstad van Langeland bezoeken, Rudkøbing, ca. 22 km van Magleby.

 

Strande

In dit gebied kunnen jullie kiezen uit meerdere goede stranden. Ristinge Strand is een van de beste stranden van Langeland met duinen en zeer schoon water. Het brede, zuidelijk gelegen, witte strand is zeer geschikt voor de kleintjes, het water is er rustig en ondiep. Ook is dit strand zeer geliefd bij windsurfers. Bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag. Het beste strand van Langeland (en van Denemarken) vind je bij Hesselbjerg, ca. 10 km van Magleby. Hesselbjerg Strand heeft fijn zand, duinen, en rustig ondiep water waardoor het een zeer kindvriendelijk strand is. Ook hier wappert de Blauwe Vlag. Bukkemose Strand, gelegen aan de oostkust net buiten Humble, is een vredig zandstrand. Hier zijn goede zwemmogelijkheden en een zee aan ruimte voor diverse strandactiviteiten, zoals vliegeren, zonnebaden, beachvolley etc.

Natuur

Het beschermde vogelreservaat Tryggelev Nor ligt aan de westkust van Langeland, 6 km ten noordoosten van Magleby, en heeft naast een aantal uitgezette wandel- en fietsroutes, ook heuvels uit het bronstijdperk (6 km). Het duin Dovns Klint is het zuidelijkste punt van Langeland en een geliefd uitstapje bij de toeristen. Hier huizen vele vogelsoorten (6 km). Humble Skov (bos) ligt ten westen van Humble en is een heerlijke plek om te wandelen (9 km). Vanaf het strand bij Ristinge kun je via een wandelpad de top van, het 20 m hoge duin, Rintinge Klint bereiken, met een prachtig uitzicht over het gebied en de eilandenzee (12 km). Ristinge Nor is een klein waadgebied met laag water, aan de noordelijke kust van Ristinge Hale, een belangrijke rustplaats voor waadvogels. Hatbakkerne bestaat uit 690 op een rij gelegen heuvels die zich van Zuid- tot Oost-Langeland strekken. Bij Nordenbro en Nøbbeskov liggen enkele mooie exemplaren. Langeland heeft overal mooie bossen met uitgezette wandelroutes.

Activiteiten

Goede vismogelijkheden vind je langs de gehele kust van Langeland alsmede in de Put & Take vismeren van de omgeving, o.a. het mooi gelegen vismeer Langelands Lystfiskersø bij Tryggelev (6 km). De kusten van Ristinge Klint, bij Keldsnor Fyr (vuurtoren) en bij Dovns Klint zijn zeer populaire visstekkies. Bovendien worden er vanuit Humble zeevistochten georganiseerd. De baan van Langelands Golf Klub is een mooi gelegen 18-holes baan met uitzicht over Langelandsbæltet en Hatbakkerne, ca. 6 km van Magleby. Mooie natuurbelevenissen wachten op jullie langs de uitgezette wandel- en fietsroutes in de omgeving. In het Surf Center Langeland bij Humble vinden jullie wateractiviteiten voor de hele familie. Hier kun je duiken, snorkelen, een ritje op de banaanboot maken of varen in een kano of kajak. Keus genoeg voor een leuke dag op het water.

Bezienswaardigheden

Het militaire complex 'Langelandsfortet', ten oosten van Bagenkop, fungeert nu als museum met kanonnen, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog (2 km). Vanaf Keldsnor Fyr, aan de zuidoost kust van Langeland heb je een mooi uitzicht over Keldsnor en het Zuid-Langeland (5 km). Bagenkop, de zuidelijkste plaats op Langeland, is een oud gezellig vissersdorp en een heerlijk vakantiegebied. Zomer´s heerst er een levendige, prettige vakantiesfeer als de jachten aanmeren in de kleine jachthaven. Je vindt hier div. eetgelegenheden en enkele petanquebanen. Bagenkop is de visserijhaven van Langeland en als de viskotters met hun dagelijkse vangst de haven binnenlopen, kun je aan de haven verse vis kopen (5 km). Een van de oudheidkundige aandenkens van het eiland is de Hulbjerg Jættestue bij Bagenkop. Hier kun je in de oude grafkamer kruipen, maar neem je zaklamp mee. Bij Humble ligt de goed bewaarde langdysse 'Kong Humbles Grav' dat uit 77 gigantische stenen bestaat (8 km).

Dagje uit

Ristinge Havn is een kleine gezellige (visserij)haven met veel atmosfeer. Hier kun je elke dag verse vis kopen (11 km). Bij Ristinge Klint ligt op een heuvel een oud stenen graf. Ten noorden van Humble ligt de hereboerderij Skovsgaard met div. musea, o.a. een rijtuigmuseum en een tentoonstelling over het leven van het dienstpersoneel op een hereboerderij (13 km). Bezoek de 700 jaar oude koopmansstad Rudkøbing met haar oorspronkelijke oude huisjes. Hier vinden jullie het oude stadsdeel met de kleine straatjes en steegjes en de havens Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn (22 km). In het stadje liggen ook de musea Langeland Museum met oudheidkundige voorwerpen, Rudkøbing Byhistorisk Arkiv, Det Gamle Apotek en Søfartudstillingen. Bij het rode Tranekær Slot (29 km) ligt het slotspark 'Ticon' met natuurkunst, het Tranekær Slotsmuseum, Souvenariet en de beschermde molen Tranekær Slotsmølle. Bezoek ook het Tom Knudsens Safarimuseum met jachttrofeeën uit de gehele wereld.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Magleby

Zoek vakantiehuis