Huur een vakantiehuis in Marstal, Æro - Boek hier

Vakantiehuizen in Marstal, Æro, Funen, Denemarken van verhuring

Het charmerende havenstadje Marstal op het eiland Æro wordt omgeven door een prachtige natuur en het allerbeste strand van het eiland.

 

Gastenbeoordelingen van Marstal, Æro

 
 

gasten hebben Marstal, Æro een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Marstal is de grootste plaats op Æro en ligt aan Eriks Hale, op het oostelijke deel van het eiland. Het oude zeevaartstadje heeft een charmerende uitstraling met haar smalle straatjes en steegjes, de mooie oude huisjes, de stokrozen, het stadsleven en de sfeervolle jachthaven. In Marstal Havn ligt er een imponerende lange pier, bestaande uit reuzestenen alsmede een oude kalkoven. Deze fungeren als havenkenmerk. De plezierjachten liggen hier zijde aan zijde met de viskotters, zeilboten en veerboten. Marstal heeft vele winkels, eetgelegenheden en culturele bezienswaardigheden. Van Marstal kun je naar Rudkøbing op Langeland varen. Æro is ca. 30 km lang en op het breedste punt ca. 8 km breed. Naast Marstal liggen op Æro de steden Ærøskøbing en Søby (de kleinste van de drie steden op het eiland) en vele kleine (vissers)dorpjes.

 
De gezellige landengte Eriks Hale met mooie stranden en strandhuisjes bij Marstal op Ærø Idyllisch strandhuisje op Eriks Hale in het vakantiepark Marstal Charmante straatjes met oude huizen en stokrozen in het centrum van Marstal De beroemde kalkoven op de havenpier van Marstal
 

Strande

Het witte zandstrand, Erikshale Strand, ligt in het zuidelijke deel van Marstal. Het is een prachtig strand met schoon water en de Europese Blauwe Vlag. Hier op het strand staat ook een hele rij kleurige kleine strandhuisjes. Langs de gehele kust van Æro vinden jullie meerdere kindvriendelijke stranden.

Natuur

Marstal wordt omgeven door velden, vlakke wadgebieden en heerlijke stranden. Ærø heeft sowieso een unieke natuur met prachtige stranden, bochten, inhammen, baaien, wadgebieden, velden, markante hellingen en licht glooiende gebieden met bos. Aan de Zuid-Funense eilandenzee is de kust mild en vlak, maar de kusten aan de Oostzee zijn meer dramatisch met duinen en zandhellingen. Gråsten Nor, enkele km ten westen van Marstal, is een groot waadgebied met een rijk vogel- en plantenleven. Volg evt. de 8 km lange wandelroute 'Sporet ved Noret', dat jullie door dit prachtige gebied voert. Vanaf het beschermde duin 'Voderup Klint' aan de zuidkust, ca. 14 km van Marstal, hebben jullie een fantastisch uitzicht over de zee. Bij helder weer kun je de kust van Als, de Noord-Duitse kust en Flensborg Fjord zien liggen. De natuur rond Skjoldnæs Fyr (vuurtoren), op de noordelijke spits van Ærø, is erg mooi. Hier ligt een wadgebied met vele vogelsoorten (27 km).

Activiteiten

Bij het Havkajak Center Marstal kun je cursussen van verschillende duur volgen in het varen met een zeekajak. Het gebied is rijk aan wandel- en fietstochten en fietsen kun je huren in Marstal. De vele bochten en inhammen langs de kust van Ærø bieden optimale condities voor de sportvissers. Bijzonder goede visstekkies zijn o.a. Ærøs Hale bij Marstal, Drejet ten westen van Marstal, Urehoved bij Ærøskøbing, Voderup naar het zuiden en Skjoldnæs, bij de vuurtoren, op de noordelijke punt van Ærø. Windsurfers kunnen overal op Ærø goed terecht. Een zeer populair uitstapje op Ærø is een rondvlucht boven het eiland en de eilandenzee. Rondvluchten worden gehouden vanaf Ærø Flyveplads.

Bezienswaardigheden

Marstal Kirke stamt uit 1738, de 7 kerkschepen die in de kerk hangen getuigen van de nauwe band met de zee en de zeevaart. Het Søfartsmuseum in Marstal heeft 4 gebouwen met 30 tentoonstellingszalen, over de geschiedenis van de zeevaart, ca. 200 scheepsmodellen en 130 flaskeskiber (scheepjesflessen). In het idyllische Ærøskøbing, de best bewaard gebleven 17e eeuwse koopmansstad van Denemarken, liggen mooie oude beschermde huizen, middeleeuwse straatjes, stokrozen, winkeltjes, gezellige eetgelegenheden en een drukbezochte sfeervolle jachthaven (17 km). Het Ærø Museum in Ærøskøbing heeft een verzameling voorwerpen gevonden in nederzettingen uit het steentijdperk, een zeevaart- en landbouwtentoonstelling. Net buiten de stad ligt de mooi gerestaureerde molen Ærøskøbing Bymølle. Hammerichs Hus is ingericht in het 17e eeuwse huis van de schilder met diverse antiquiteiten. Flaske-Peters Samling is een verzameling flaskeskibe en scheepsmodellen alsmede schilderijen van veerboten.

Dagje uit

Bezoek eens enkele van de kleine oorspronkelijke havenplaatsjes in bijv. Kleven en Strandbyen Havne. Søbygaard is een oude 'voldsted' met gebouwen uit de middeleeuwen en renaissance en staat daardoor op de Nationale Kultuurlijst (21 km). Søby ligt op het noordwestelijke puntje van Ærø. Het is een oud visserstadje en met de Marina, de mooie kerk, de uit 1881 stammende molen Søby Mølle, is het zeker een bezoekje waard (24 km). Skjoldnæs Fyr ligt in de mooie natuur met o.a. 'Næbbet', een op het noordelijkste puntje van Ærø gelegen wadgebied met vele vogelsoorten (27 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Marstal, Æro

Zoek vakantiehuis