Huur een vakantiehuis in Midskov - Boek hier

Vakantiehuizen in Midskov, Funen, Denemarken van verhuring

Midskov is gelegen in een natuurschoon gebied op Hindsholm bij de bocht van Odense, ten noorden van de plaatsen Kerteminde en Munkebo.

 

Gastenbeoordelingen van Midskov

 
 

gasten hebben Midskov een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied bij Midskov is rustig, gezellig en natuurschoon. Hier kun je genieten van de heerlijke natuur, een actieve vakantie houden, ontspannen of een uitstapje maken naar de vele bezienswaardigheden die in de omgeving gelegen zijn. De dagelijkse boodschappen kun je hier doen, maar in Kerteminde (9 km) of Munkebo (11 km) is er een groter aanbod aan winkels en restaurants. Hier vinden jullie bovendien ook een groot aanbod aan kunst, cultuur en diverse activiteiten.

 

Strande

Midskov ligt direct aan Odense Bugt. Net buiten Midskov vind je een strand met echter tamelijk diep water en een stenen bodem. Willen jullie liever naar een meer kindvriendelijk strand dan is Kerteminde Nordstrand aan te bevelen, slechts enkele kilometers naar het zuidoosten. Hier is het water schoon, ondiep en is de zeebodem met zand bedekt. Hier wappert bovendien de Europese Blauwe Vlag. Dit strand is ook geliefd bij windsurfers.

Natuur

De natuur rond Midskov, op de landtong Hindsholm, is erg mooi en uniek. Hier liggen o.a. Fyns Hoved, stranden, heuvels, schilderachtige plaatsjes, grote hereboerderijen en meerdere herinneringen uit de oudheid. Het beschermde gebied Fyns Hoved, bestaat uit een prachtige natuur, strand, landtongen, heide, bos en een rijk dier- en vogelleven. Hier kun je genieten van het uitzicht over de zee en op een heldere dag kun je helemaal naar Samsø, Jutland of Sjælland kijken. In dit gebied liggen meerdere wandelroutes. Het eilandje Romsø in het Storebælt is ook een bezoekje waard. Deze natuur historische parel bestaat uit een wilde, dichte natuur met een groot hertenbestand.

Activiteiten

Visliefhebbers vinden goede vismogelijkheden langs de kust in dit gebied. Ga je liever zeevissen, dan kan dit aan boord van een van de viskotters die uitvaren van Kerteminde Havn. Hiervandaan kun je ook een zeiltochtje maken naar het natuurschone eilandje Romsø. Op Funen vind je ontzettend veel golfbanen. De mooie park/bos golfbanen van Sct. Knuds Golfklub in Nyborg, alsmede de banen van Odense Golfklub en Odense Eventyr Golfklub, liggen het dichtst bij Midskov. Wil je liever sportief bezig zijn, dan kun je terecht in Kerteminde alwaar je kunt tennissen, petanque of midgetsgolf spelen, duiken, surfen, beachvolleyen of waterskieën. Keus genoeg! Een mooi fietsgebied vinden jullie op Hindsholm met het idyllische landschap en de mooie natuur.

Bezienswaardigheden

Kerteminde een 1000 jaar oud, levendig en charmerend handelsstadje met oude straatjes en steegjes, oude kleurige huisjes, grote oude koopmanshuizen met rode daken, een visserijhaven, een gezellige Marina, winkeltjes, galerieën en bezienswaardigheden. In het Fjord- og Bæltcenter beleef je de mysteriën van de zee via de 50 m lange onderwatertunnel of maak contact met de dolfijnen vanaf de openlucht brug. Farvergården is van oorsprong een oud koopmanshuis uit 1630, nu een museum met o.a. een boerenwoonkamer en een burgerwoonkamer uit omstreeks 1850. Naast de nog in werking zijnde molen Svanemøllen, ligt het Johannes Larsens Museet met kunstwerken van Johannes Larsen en andere Funense schilders. In en om Kerteminde vind je een groot aanbod aan kunstgalerieën maar ook landgoederen en hereboerderijen. Op Hindsholm ligt Viby, een van de best bewaarde plattelandsdorpen op Funen, met vele vakwerkhuizen en een gerestaureerde molen, die in de zomermaanden in werking is (10 km).

Dagje uit

Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met veel vertier in de vorm van muziek, theater, straatgoochelaars, winkelstraatjes, gezellige cafés en restaurants en diverse bezienswaardigheden (24 km). In Odense Zoo hebben ze een bijzondere chimpansee afdeling en een groot Oceanium. Den Fynske Landsby, bij Odense, toont een typisch Funens plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850. Bij Kværndrup ligt het mooie Egeskov Slot, de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa. Hier kun je genieten van het mooie slotpark, een groot labyrint, diverse musea en heel veel activiteiten (48 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Midskov

Zoek vakantiehuis