Huur een vakantiehuis in Nab, Fåborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Nab, Fåborg, Funen, Denemarken van verhuring

Nab - Strandvakantie aan het fjord van Faaborg

 

Gastenbeoordelingen van Nab, Fåborg

 
 

11 gasten hebben Nab, Fåborg een gemiddelde beoordeling van 4,64 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Vakantie in een zomerhuis in Nab, is vakantie vieren nabij een heerlijk strand aan het Faaborg fjord, en allerlei activiteiten voor zowel groot als klein op korte afstand van de vakantiewoning. De dagelijkse boodschappen kun je binnen een straal van 1 km doen, en op slechts 8 km van de vakantiewoning ligt het idyllische, kleine middeleeuwse stadje Faaborg met goede inkoopsmogelijkheden, restaurants en interessante musea. Tijdens jullie vakantie kun je zonnebaden en zwemmen aan het strand, een partijtje tennis spelen, jeux des boules, midgetgolf, wandelen of fietsen door de mooie natuur die rond de vakantiewoning ligt. In de heuvelachtige bosgebieden kun je op meerdere plaatsen genieten van het uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee. Voor vogelliefhebbers is de omgeving van Nab ook interessant. Breng eventueel een bezoekje aan Odense, de geboortestad van Hans Christian Andersen, of aan één van de vele slotten die er op Funen te vinden zijn.

 

Strande

Op nog geen kilometer afstand van de vakantiewoning ligt het kindvriendelijke Nab Strand. Bij dit strand zijn voldoende parkeerplaatsen, toiletten en een zwemsteiger. Het is toegestaan om met de auto het strand op te rijden. In Faaborg ligt Klinten Strand (6 km), een prima zandstrand met diep water en de Blauwe Vlag ten teken van schoon zwemwater. Eveneens een goed en kindvriendelijk strand is Sinebjerg Strand (16 km). Hier kun je bovendien boten en kajakken huren.

Natuur

Faaborg wordt omgeven door een groen en vredig landschap, met heuvels, bossen en water. Absoluut de moeite waard is het heuvelachtige bosgebied Svinninge Bakker (10 km). Door het gebied lopen meerdere wandel- en fietspaden. Onderweg kun je genieten van het mooie uitzicht over Zuidwest-Funen en de Zuid-Funense eilandenzee. Brændegård Sø is een groot meer met een rijk vogelleven, met ietwat geluk kun je hier zeearenden observeren (12 km). Het bos Sollerup Skov (ca. 5 km ten noorden van Faaborg) ligt in een heuvelachtig landschap met zowel nieuwe als oude naald- en loofbomen. Je bereikt het bos via Sollerupvej bij Korinth. In het vogelreservaat Bøjden Nor (18 km) leven ca. 50 vogelsoorten. Vanaf de vogelobservatiepost kun je van nabij de vogels bestuderen. Soms kun je zelfs kleine bruinvissen zien in het Lillebælt, deze soort walvissen lijken veel op dolfijnen.

Activiteiten

In Faaborg kunnen jullie tennis spelen, jeux des boules, midgetgolf, zwemmen, naar de sauna of het solarium gaan. Vanuit Faaborg kun je met het veerbootje oversteken naar de eilandjes Ærø, Avernakø en Lyø. In dit mooie vakantiegebied zijn talrijke wandel- en fietsroutes te vinden, bijvoorbeeld van Sollerup Skov naar het grootste meer van Funen, Arreskov Sø (een traject van ongeveer 2 km). Spelen jullie golf, probeer dan één van de mooiste golfbanen van Denemarken, namelijk de 18-holes baan van Fåborg Golfklub (12 km)! Sportvisser kunnen vissen vanaf de kust of gaan zeevissen aan boord van een viskotter. Of ga vissen in het grootste Put & Take vismeer van Denemarken - Blue Rock (16 km). Sportvissers kunnen vissen vanaf de kust, aan boord van een viskotter of breng een bezoekje aan Blue Rock, het grootste Put & Take vismeer van Denemarken (16 km). In Sinebjerg (16 km) kunnen boten en kajakken gehuurd worden.

Bezienswaardigheden

Slechts enkele honderden meters van de vakantiewoning ligt een botanische tuin - Blomsterhaven Strandlyst. In deze 17.000 m2 grote tuin kun je genieten van een waterlandschap, Japans theehuis, steengrotten, terpen en mooie plekjes met een schitterend uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee. Een bezoekje aan het idyllische Faaborg met de smalle straatjes, de oude huizen, sfeervolle haven, vele kunstenaars, kultuur, winkels en vele restaurants is echt aan te raden. Bezoek bijvoorbeeld het gevangenismuseum Faaborg Arrest, de klokkentoren Faaborg Klokketårn, of Faaborg Miniby, een kopie in miniformaat (1:10) van Faaborg zoals het er in 1900 uitzag. Het museum 'Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst' toont een mooie verzameling schilderijen en sculpturen van Funense kunstenaars.

Dagje uit

Naturama in Svendborg vertelt de natuurgeschiedenis op een nieuwe manier. Opgezette dieren in scene gezet met indrukwekkende lichteffecten, dramatische films, geavanceerd geluid en mooie foto’s. Loop langs de elanden, wilde zwijnen, beren, wolven en vogels terwijl de sfeer in deze ruimte wisselt van de vroege ochtend tot de donkere nacht met een mooie sterrenhemmel (21 km). Het mooie Egeskov Slot bij Kværndrup is de best bewaard gebleven renæssance waterburcht in Europa. Bezoek het grote park met de vele tuinthema’s, interessante musea - zoals het Oldtimermuseum met vliegtuigen en auto’s - en natuurlijk de statige vertrekken van het slot (28 km). Ga ook eens een dagje naar Odense, de geboortestad van Hans Christian Andersen; een moderne sfeervolle stad met vele activiteiten en bezienswaardigheden (45 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Nab, Fåborg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Nab, Fåborg Vakantiehuis, Nab, Fåborg

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 71-1301

    
   1 week van EUR 405,-
    
  •  

   Nab, Fåborg Vakantiehuis, Nab, Fåborg

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 71-1309

    
   1 week van EUR 413,-
    
  •  

   Nab, Fåborg Vakantiehuis in een vakantiedorp, Nab, Fåborg

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 71-1313

    
   1 week van EUR 470,-