Huur een vakantiehuis in Rudkobing - Boek hier

Vakantiehuizen in Rudkobing, Funen, Denemarken van verhuring

Rudkøbing heeft een gezellig centrum, 2 sfeervolle havens, een heerlijk strand en vele bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Rudkobing

 
 

2 gasten hebben Rudkobing een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Rudkøbing is de 'hoofdstad' van Langeland en de geboorteplaats van H.C. Ørsted. De stad ligt aan de westkust van het eiland en is met zowel Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn de havenstad van Langeland. De 700 jaar oude, bijzonder charmerende koopstad heeft nog vele originele, goed bewaard gebleven, mooie oude huizen. In het oude stadsdeel kunnen jullie genieten van de idyllische smalle, met kinderkopjes bestraatte steegjes en de gezellige pleintjes. De stad heeft een oude stadsmolen en een watertoren waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Verder vinden jullie in Rudkøbing meerdere interessante musea, galerieën, keramiekateliers, restaurants en diverse goede inkoopmogelijkheden. Maak gebruik van de verschillende culturele en actieve mogelijkheden of geniet van de gezellige sfeer in de grote jachthaven waar zeilboten, motorboten en viskotters zij aan zij aangemeerd liggen.

 
De charmante jachthaven van Rudkøbing met de Langelandbrug op de achtergrond Het Stengade Strand aan de rand van Rudkøbing op Langeland Een van de charmante straatjes met kleurrijke huizen in het centrum van Rudkøbing Bij de Langelandbrug ligt de mooie, grote jachthaven van Rudkøbing
 

Strande

Dicht bij de haven in Rudkøbing ligt het kindvriendelijke zandstrand Bellevue Strand. Hier kunnen jullie zwemmen, zonnen en diverse strand- en wateractiviteiten beoefenen. Het strand wordt afgeschermd door een kleine begroeide heuvel met hoge bomen. Ristinge Strand op Zuid-Langeland is één van de beste stranden van Denemarken met duinen en bijzonder schoon water. Het brede, zuidelijk gelegen en ca. 10 km lange witte zandstrand is bijzonder kindvriendelijk vanwege het rustige en ondiepe water (ca. 19 km zuidwaarts). Windsurfers vinden goede surfcondities bij Dageløkke Strand, ca. 21 km noordwaarts.

Natuur

Rudkøbing Vejle is een recreatief groen gebied met wandelpaden, omheinde gebieden met dieren en vele soorten vogels. Vejlen grenst aan het bos Rudkøbing Skov dat zowel uit een oud als een nieuw bosgedeelte bestaat met o.a. prachtige oude beukebomen. Longelse Bondegårdsskov, ca. 5 km ten oosten van Rudkøbing, is een zogenaamd oerbos, hier krijgen de bomen de kans om echt oud te worden. In het oostelijke deel van het bos staan 250 jaar oude eikebomen met stammen van een meter dikte. Op het zuidelijke deel van Langeland is het landschap meer glooiend als op het overige deel van Langeland en hier vinden jullie dan ook diverse prachtige uitzichtpunten.

Activiteiten

In Rudkøbing kunnen jullie heerlijk door de stad wandelen, langs de zee of in de nabijgelegen natuurgebieden. Sportvissers vinden in deze omgeving eveneens goede viscondities. Je kunt direct vanaf de kust vissen, vanuit een gehuurd bootje of in een van de vele Put & Take visparken. Bovendien worden er zeevistochten vanuit Rudkøbing Havn georganiseerd. Bij Tryggelev ligt de 18 holes golfbaan, Langelands Golf Klub (17 km). Vanaf de golfbaan heb je een schitterend uitzicht over het Langelandsbælt, de Hatbakkerne (heuvels) en Fredmosen. Verder kunnen jullie op Langeland zeilen, surfen, duiken, bowlen, paardrijden, een bezoekje brengen aan de vele grafheuvels, de kunstenaarateliers etc. etc. Het eiland is de ideale vakantieplek voor natuurliefhebbers die graag te voet of per fiets willen genieten van dit prachtige eiland met het rijke dierenleven.

Bezienswaardigheden

Het Langeland Museum in Rudkøbing toont oudheidkundige verzamelingen van wapens, zilveren munten, glas, zilverwerk etc. Breng ook een bezoekje Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apothek (oude apotheek) met museum en tuin, een zeevaarttentoonstelling, Den Gamle Have (oude tuin), Skovsgård een museum met informatie over het leven van het dienstpersoneel, diverse wagens en de bosbouw, alsmede het jacht Motorjagten Mjølner in Rudkøbing Havn. In Aquazoo bij Rudkøbing leven vele soorten zoet- en zoutwatervissen. Bezoek ook Tranekær dat bestaat uit mooie oude vakwerkhuizen en het prachtige rode slot, de slottuin en slotmolen (7 km). Het rode Tranekær Slot is de grootste hereboerderij van Langeland. Het slot ligt hoog op een heuvel met uitzicht over de stad. Het slotspark is een van de grootste van Denemarken met vele zeldzame bomen. Hier ligt ook het gebied 'Ticon' waar kunstenaars hun natuurkunst tentoonstellen.

Dagje uit

In het souvenirmuseum Souvenariet bij Tranekær Slot kunnen jullie zowel nieuwe als oude souvenirs uit de gehele wereld bewonderen (7 km). In Stengade Skov ligt de Tobaksladen. Deze Tobaksladen werd gedurende W.O. II gebruikt voor het drogen van tabaksbladeren. De loods is gerenoveerd in de oorspronkelijke stijl en de toegang is gratis. Ca. 21 km ten noorden van Rudkøbing kunnen jullie genieten van het gezellige havensfeertje in de schilderachtige haven van Dageløkke. De vroegere militaire vesting Langelandsfortet, nabij Bagenkop, fungeert thans als museum. Bezichtig de bunkers, de kanonnen en de tentoonstelling over de Koude Oorlog (25 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Rudkobing

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Rudkobing Vakantieappartement in een stad, Rudkobing

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 75-2355

    
   1 week van EUR 308,-