Huur een vakantiehuis in Snode, Hesselbjerg - Boek hier

Vakantiehuizen in Snode, Hesselbjerg, Funen, Denemarken van verhuring

Snøde Hesselbjerg ligt aan de noordoost kust van het mooie eiland Langeland.

 

Gastenbeoordelingen van Snode, Hesselbjerg

 
 

5 gasten hebben Snode, Hesselbjerg een gemiddelde beoordeling van 4,40 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied bij Snøde Hesselbjerg ligt in een rustige natuurschone omgeving. Het kleine, gezellige plaatsje Snøde ligt naast Snøde Hesselbjerg en heeft een dorpsvijver en wordt omgeven door korenvelden. Snøde Hesselbjerg is een ideaal vakantiegebied voor jullie die graag vissen, van de natuur genieten of gewoon lekker willen ontspannen. Slechts enkele kilometers hiervandaan ligt Dageløkke met de idyllische kleine visserijhaven die zoemt van de activiteit. Hier kun je van het gezellige havensfeertje genieten en dagelijks verse vis kopen. In Snøde kun je de dagelijkse boodschappen doen. Rudkøbing, ca. 21 km van Snøde Hesselbjerg, heeft vele activiteiten en bezienswaardigheden voor de hele familie, maar ook goede inkoopsmogelijkheden en diverse eetgelegenheden.

 

Strande

Snøde Hesselbjerg Strand is een heerlijk kindvriendelijk strand. Dageløkke Strand is ook een zeer fijn strand voor de kleintjes. Hier is het zand fijn, het water rustig en ondiep. Dit strand is ook zeer geliefd bij windsurfers. Het strand van Stoense is ook kindvriendelijk, met zand, gras en ondiep water. Direct ten noorden van Lohals ligt een breed, wit zandstrand met achter het strand het trollenbos 'Troldeskoven'.

Natuur

Snøde Hesselbjerg wordt omgeven door velden en strand. De natuur van Langeland bestaat hoofdzakelijk uit stranden, bossen, velden en natuurschone landschappen. Hier groeit zoveel bos dat op sommige plaatsen de bomen tot op het strand groeien. Op het noordelijke puntje van Langeland ligt Hov, omgeven door een bosrijk landschap, met een wandelroute die je langs de diverse historische bezienswaardigheden brengt. Bij Hov ligt het duin 'Franke Klint' met de vuurtoren, Hov Plantage en de oude zwarte zomerhuisjes van omstreeks 1920 (11 km). Langs de wandelpaden door het bos Åsø Skoven, kun je genieten van het rijke vogelleven. Op het zuidelijke deel van Langeland is het landschap meer heuvelachtig en hier vind je dan ook meerdere uitzichtspunten. Fredmosen bij Nordenbro op Zuid-Langeland is een groot veengebied met rietbos en ontelbare broed- en trekvogels (40 km). Op het bosrijke Langeland leeft een groot hertenbestand.

Activiteiten

Bij de haven van Dageløkke worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen is er zowel een indoor als outdoor kinderspeelplaats. Als ook een midgetgolfbaan, tennis- en badmintonbaan. In Dageløkke kun je ook fietsen huren. Visliefhebbers komen op Langeland niets te kort. Je kunt vissen vanaf de gehele kust van Langeland en in een van de Put & Take visparken van Langeland. Vanuit de haven van Lohals worden er ook zeevistochten georganiseerd. Bij Tryggelev (38 km) vind je de 18-holes golfbaan van Langelands Golf Klub. Vanaf de baan kun je genieten van het prachtige uitzicht over het Langelandsbæltet, Hatbakkerne en Fredmosen. Op Langeland kun je zeilen, windsurfen, duiken, vissen, zwemmen, bowlen, wandelen en fietsen. Het eiland is ideaal voor jullie die graag te voet of per fiets van de prachtige natuur willen genieten. Neem eens een keertje je fiets mee aan boord van de veerboot van Lohals naar Lundeborg op Funen.

Bezienswaardigheden

Geniet van het havenmilieu in de schilderachtige haven van Dageløkke, slechts enkele kilometers van Snøde Hesselbjerg. Hier zoemt het van de activiteit. Bezoek de kaarsenmakerij Candle Art, gelegen in een artistieke omgeving van Dageløkke. Het rode Tranekær slot, ligt hoog op een heuvel met een mooi uitzicht over de oude vakwerkhuizen van het stadje. In het slotpark ligt 'Ticon' een tentoonstelling van natuurkunst. In het souvenir museum Souvenariet, kun je zowel nieuwe als oude souvenirs uit de gehele wereld bewonderen. De beschermde Tranekær Slotsmølle, uit 1846, is nog in werking maalt biologisch dynamisch koren. Naast de molen ligt een museum met als thema windmolens en windkracht. De Tobaksladen bij Tranekær werd gedurende W.O. II gebruikt voor het drogen van tabaksbladeren. De loods is gerenoveerd en de toegang is gratis.

Dagje uit

Bezoek het 700 jaar oude handelsstadje Rudkøbing, de grootste stad van Langeland. In het oude stadsdeel vind je de idyllische, met kinderkopjes bestraatte, smalle straatjes met de oorspronkelijke, goed bewaard gebleven, oude huizen en de gezellige havens Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum in Rudkøbing heeft een verzameling oudheidkundige wapens, zilveren munten, glas en zilver. Verder vind je in Rudkøbing het Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartudstillingen, Den Gamle Have (tuin), het motorjacht Mjølner, gelegen in de haven van Rudkøbing en nog veel meer. Breng een bezoekje aan Svendborg, de oude stadskern met de kronkelige straatjes en pleintjes. De geschiedenis van Svendborg gaat terug tot de vroege middeleeuwen. Hier ligt o.a. het mooie Valdemars Slot (41 km). Het vroegere militaire complex 'Langelandsfortet' bij Bagenkop fungeert vandaag de dag als museum met kanonnen, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog (47 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Snode, Hesselbjerg

Zoek vakantiehuis