Huur een vakantiehuis in Søby, Ærø - Boek hier

Vakantiehuizen in Søby, Ærø, Funen, Denemarken van verhuring

Hou vakantie in het gezellige stadje Søby op Ærø, dicht bij strand, bos en bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Søby, Ærø

 
 

gasten hebben Søby, Ærø een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Søby, het kleinste en leukste stadje van Ærø, ligt aan de noordwestkust van het eiland - direct aan de Oostzee. In het achterland is het stadje omringd door bos. Søby biedt een gezellige dorpssfeer met vakwerkhuizen, een kindvriendelijk strand en een leuke en moderne jachthaven en haven. Søby heeft een levendige kunst- en cultuurscene en diverse winkels en eetgelegenheden. De grootste bezienswaardigheid van het stadje is Søby Molen – een mooie molen met een rieten dak, die dateert uit 1881. Houdt u vakantie in Søby, dan kunt u wandelen en fietsen in de mooie omgeving, in een kajak de zee opgaan of golfen op een van de fraaiste seaside-golfbanen van Noord-Europa. Bent u sportvisser, dan hebt u aan de kust van Søby ideale omstandigheden. U kunt ook de vele plaatselijke producten bekijken die u in de winkels, de boerderijwinkels en de kraampjes langs de weg op Ærø vindt. Of kunstenaars bezoeken in hun galeries en ateliers.

 
De vuurtorens in de vorm van een peper- en zoutstel bij de invaart van de haven van Søby op Ærø De idyllische Søby Mølle in het centrum van Søby De top van de vuurtoren Skjoldnæs Fyr uit 1881 aan de noordwestkust van Ærø, vlak bij Søby Het fraai onderhouden landgoed Søbygaard, even buiten Søby
 

Strande

Søby Strand ligt midden in het stadje en biedt ondiep, rustig, kindvriendelijk water met een zandbodem. Het strand ligt beschut in een baai aan een kleine landtong. U kunt gebruik maken van de steiger als u het water in wilt of in een kajak de zee op gaat. In het oostelijke gedeelte van Ærø kunt u het witte zandstrand bezoeken, Erikshale Strand, en de karakteristieke badhuisjes in vrolijke kleuren bekijken.

Natuur

Søby ligt in een mooie, overdadige natuur. Aan de rand van het stadje ligt Låddenbjerg Plantage, dat grenst aan het prachtige natuurgebied Vitsø. Hier zijn veel goede wandelpaden. Het vogelreservaat Næbbet bij de vuurtoren van Skjoldnæs is interessant voor vogel-, planten- en natuurliefhebbers. Hier vindt u onder meer eenden, waadvogels en rustvogels. Het gebied is ook populair bij sportvissers. Voderup Klif, aan de zuidkust van Ærø, is een van de mooiste plekken van het eiland. De Klif bestaat uit meerdere niveaus die lijken op grote traptreden. Vanaf de klif kunt u genieten van het fanstastische uitzicht over zee en bij helder weer kunt u helemaal tot Als in Noord-Duitsland kijken.

Activiteiten

Er zijn veel plekken om te vissen rond Søby, bijvoorbeeld bij Næbbet. U kunt hier het hele jaar door vissen op zeeforel, kabeljauw, geep en platvis. Wandel eens op het 36 km lange archipelpad van Søby naar Marstal en geniet van de stilte, rust en de vele mooie vergezichten. Het lage water rond Søby is ook geschikt om te zeilen of met een kajak de zee op te gaan. U kunt d¬¬e steiger gebruiken om bij Søby mee te doen aan cursussen bij het Zeekajak Centrum Marstal. Daarnaast kunt u hier wind- en kitesurfen. Ærø Golfclub is een van de mooiste seaside-golfbanen van Europa. De hooggelegen 18-holes golfbaan kijkt aan drie kanten uit over de Zuid-funense archipel. Gasten zijn er welkom en de 9-holes baan van de club is voor iedereen geopend. Door de grootte van het eiland, namelijk 30x8 km, is het ideaal om er te fietsen. U kunt uit vijf verschillende routes kiezen. Tijdens het jaarlijkse havenfeest en het Single Folk festival in Søby merkt u de fijne sfeer en hoort u de leuke muziek.

Bezienswaardigheden

Bekijk de mooie Søby Molen met het rieten dak, de grootste bezienswaardigheid van het stadje, die midden in het centrum ligt en dateert uit 1881. Bij de Ærøshop in Søby kunt u uw eigen kaarsen maken. Bij Sæberiet, net buiten Søby, kunnen de kinderen tijdens de schoolvakanties figuren van zeep maken. Søbygård is een landgoed met een jachthuis en boerderij uit de middeleeuwen en renaissance, omgeven door een gracht met een ophaalbrug. Søbygård is prachtig gerestaureerd en bevat een café en een activiteitencentrum en u kunt er ’s zomers kunsttentoonstellingen zien. Niet ver van Søby ligt de mooiste vuurtoren van Scandinavië, Skjoldnæs vuurtoren, gebouwd in 1881. Hij is gemaakt van graniet en ligt aan het strand bij een vogelreservaat en bij de golfbaan van Ærø Golfclub. Loop de 57 treden op en geniet van het fantastische uitzicht over de Oostzee, de Kleine Belt en de Zuid-funense archipel.

Dagje uit

Maak een tochtje naar het idyllische provinciestadje Ærøskøbing, waar u een mooi en gezellig centrum aantreft, een leuke jachthaven, Ærøskøbing Molen en Ærø Museum. Het museum heeft tentoonstellingen over het stenen tijdperk, de zeevaart en landbouw op Ærø. Een gedeelte van het museum is gereserveerd voor de verzameling van Flessen-Peter die bestaat uit een paar honderd schepen in flessen – hieronder diverse zeer oude (15 km). In de oude zeevaartstad Marstal kunt u het charmante centrum bekijken en de sfeervolle jachthaven. Het Marstal Zeevaartmuseum toont interessante voorwerpen uit de geschiedenis van de zeevaart in meer dan 30 tentoonstellingsruimtes. Hier ziet u onder meer kombuizen, hutten en een deksalon uit de eerste klas en u kunt ook aan boord van een schip komen (24 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Søby, Ærø

Zoek vakantiehuis