Huur een vakantiehuis in Stoense - Boek hier

Vakantiehuizen in Stoense, Funen, Denemarken van verhuring

Als je wilt genieten van de prachtige natuur en interessante bezienswaardigheden van Langeland, is een vakantiehuis in Stoense aan de noordwestkust van Langeland ideaal. Stoense is een rustig en gezinsvriendelijk vakantiepark met een mooie ligging direct aan het strand.

 

Gastenbeoordelingen van Stoense

 
 

28 gasten hebben Stoense een gemiddelde beoordeling van 4,25 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Stoense Strand is een heerlijk zomerhuisgebied in een rustige natuurschone omgeving, dicht bij het strand en het bos. In de omgeving zijn vele activiteitsmogelijkheden en bezienswaardigheden. Ca. 5 km ten zuiden van Stoense ligt Lohals waar je bijvoorbeeld kunt genieten van de charmerende levendige jachthaven. In een vakantiehuis in Stoense kun je heerlijk ontspannen, maar ook samen leuke ervaringen opdoen. Op Langeland wonen ontzettend veel kunstenaars en overal op het eiland vind je dan ook ateliers en galerieën, waar je zeker eens naar binnen moet lopen. Boodschappen kun je in het plaatsje Stoense doen. In Stoense zijn genoeg vakantiehuizen waar honden zijn toegestaan.

 
Groen gebied achter het badstrand van het vakantiepark Stoense Heerlijk, kindvriendelijk zandstrand in het vakantiegebied Stoense Uitzicht op de kust vanuit het groene gebied achter het strand van Stoense Bootjes op het water bij het strand van Stoense
 

Strande

Het strand van Stoense is een prettig kindvriendelijk strand met zand, gras en ondiep water. Onmiddelbaar ten noorden van Lohals ligt een breed, wit zandstrand met direct achter het strand het trollenbos 'Troldeskoven'.

Natuur

De natuur van Langeland bestaat uit heerlijke stranden, bossen, velden en prachtige landschappen. Je kunt hier dan ook prettig fietsen en of wandelen. Op het noordelijke puntje van Langeland ligt Hov, omgeven door een bosrijk landschap, met een wandelroute die je langs de diverse historische bezienswaardigheden brengt. Bij Hov ligt het duin 'Franke Klint' met de vuurtoren, Hov Plantage en de oude zwarte zomerhuisjes van omstreeks 1920. Langeland bestaat voor een groot deel uit bos en op sommige plaatsen groeien de bomen tot op het strand. Vanwege al deze bossen leeft er op Langeland een groot hertenbestand.

Activiteiten

Het huren van een vakantiehuis in Stoense biedt de mogelijkheid tot allerlei leuke activiteiten. Op Langeland kun je surfen, zeilen, duiken, vissen, wandelen en fietsen. De ideale vakantieplek voor natuurgenieters die graag het eiland te voet of per fiets willen verkennen. Visliefhebbers kunnen direct van de kust op zeeforel vissen. Vanuit Lohals Havn worden er bovendien zeevistochten georganiseerd. Verder vind je op Langeland een golfbaan en een duikcenter. Neem eens je fiets mee aan boord van de veerboot van Lohals naar Lundeborg op Funen. Het jaarlijks terugkerende muziekfestival Langelandsfestival vindt plaats in juli en is een gezellig evenement voor jong en oud. Ca. 20.000 mensen bezoeken jaarlijks het Langelandfestival.

Bezienswaardigheden

Tijdens je vakantie in Stoense kun je vele interessante bezienswaardigheden bezoeken. In Stoense zelf vind je een kerk en een aantal kunstgalerieën. Ca. 6 km ten noorden van Stoense ligt Lohals met een eigen haven voor zowel vissersboten als plezierjachten. Ongeveer 8 km ten noorden van Stoense ligt de vuurtoren Hov Fyr, met een mooi uitzicht. Het rode Tranekær slot, ligt hoog op een heuvel met een mooi uitzicht over de oude vakwerkhuizen van het stadje. In het slotpark vind je ''Ticon'' een tentoonstelling van natuurkunst. In een oud vakwerkhuis, nabij het slot ligt het Tranekær Slotmuseum. De beschermde Tranekær Slotsmølle, uit 1846, is nog in werking en als de wind goed is, maalt men hier biologisch dynamisch koren. Naast de molen ligt een museum met als thema windmolens en windkracht. De Tobaksladen bij Tranekær werd gedurende W.O. II gebruikt voor het drogen van tabaksbladeren. De loods is gerenoveerd en de toegang is gratis.

Dagje uit

Bezoek het 700 jaar oude handelsstadje Rudkøbing, de grootste stad van Langeland. In het oude stadsdeel vind je de idyllische smalle straatjes met de oorspronkelijke oude huizen en de gezellige havens Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum in Rudkøbing heeft een verzameling oudheidkundige wapens, zilveren munten, glas en zilver. Verder vind je in Rudkøbing het Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartudstillingen, Den Gamle Have (tuin), het motorjacht Mjølner, gelegen in de haven van Rudkøbing en nog veel meer. Breng een bezoekje aan Svendborg, de oude stadskern met de kronkelige straatjes en pleintjes. De geschiedenis van Svendborg gaat terug tot de vroege middeleeuwen. Hier ligt o.a. het mooie Valdemars Slot (38 km). Het vroegere militaire complex 'Langelandsfortet' bij Bagenkop, fungeert vandaag de dag als museum met kanonnen, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog (44 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Stoense

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Stoense Vakantiehuis, Stoense

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 75-5063

    
   1 week van EUR 513,-
    
  •  

   Stoense Vakantiehuis, Stoense

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 75-5028

    
   1 week van EUR 406,-
    
  •  

   Stoense Vakantiehuis, Stoense

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 75-5029

    
   1 week van EUR 708,-
    
  •  

   Stoense Vakantiehuis, Stoense

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 75-5058

    
   1 week van EUR 727,-
    
  •  

   Stoense Vakantiehuis, Stoense

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   350 m tot water
   Reg. nr.: 75-5005

    
   1 week van EUR 307,-