Huur een vakantiehuis in Stokkebæk - Boek hier

Vakantiehuizen in Stokkebæk, Funen, Denemarken van verhuring

Gezellig en rustig vakantiegebied op Oost-Funen met uitzicht naar Langeland.

 

Gastenbeoordelingen van Stokkebæk

 
 

gasten hebben Stokkebæk een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Stokkebæk biedt rust, een idyllische natuur, goed strand, uitstekende vismogelijkheden in de beek Stokkebæk Å alsmede een groot aantal slotten, landgoederen en culturele bezienswaardigheden. Dit kleine vakantiegebied ligt, ca. 4 km van het plaatsje Hesselager met winkels en diverse eetgelegenheden, en 21 km van Svendborg met vele winkels, restaurants, bezienswaardigheden en activiteiten.

 

Strande

Stokkebæk Strand is een rustig strand met grof zand en helder ondiep water, en dus kindvriendelijk. Achter het strand liggen grasvelden die je kunt gebruiken voor allerlei sportieve activiteiten.

Natuur

Het gebied rond Stokkebæk bestaat uit de mooie Funense natuur met kusten, velden, kleine bossen en de idyllische beek Stokkebæk Å welke bijzonder visrijk is. Ten zuiden van Stokkebæk, aan de kust, ligt het vredige bos Purreskov.

Activiteiten

Op Stokkebæk Strand kun je heerlijke wandelingen maken en allerlei strandactiviteiten ondernemen. Ook kun je paarden huren voor een ritje door de mooie natuur. Zowel in Stokkebæk Å als langs de kust zijn er goede vismogelijkheden - in het bijzonder naar het noorden toe alwaar in het voorjaar veel forel voorkomt. Vanuit Lundeborg, 4 km zuidwaarts, worden vistochten aan boord van een viskotter georganiseerd. Zeiltochten op het Storebælt (zonder vismogelijkheden), vertrekken ook vanuit Lundeborg. Bij Gudme (7 km) kun je golfen op de, in een oude fruitplantage aangelegde 9-holes Pay & Play baan. De dichtstbijzijnde 18 holes golfbaan, met vanaf de hoogste punten een mooi uitzicht over de Zuid-Funense Eilandenzee, is Svendborg Golfklub (21 km).

Bezienswaardigheden

De omgeving is rijk aan archeologische en culturele schatten. Hesselager Kirke met de bijzondere gevel. Iets ten zuidoosten van Hesselager is dezelfde gevel terug te vinden op het natuurschoon gelegen landgoed Hesselagergård, gebouwd in 1538-48. Het landgoed kan alleen van buitenaf bezichtigd worden (4 km). De 'Dame-sten' bij Hesselager is de grootste losse steen van Denemarken, met een omvang van 34 m en een gewicht van ca. 1000 ton (3 km). Het idyllische landgoed Broholm Gods (8 km naar het zuidwesten) is één van de oudste landgoederen van Denemarken met een tentoonstelling bestaande uit ca. 70.000 voorwerpen uit het steen-, brons- en ijzertijdperk, welke gevonden zijn op de velden van het landgoed. Het laat gothische hoofdgebouw is volledig gerestaureerd en voor publiek toegankelijk. In de Mindelunden Gudbjerglund bij Gudbjerg staan vier hunebedden uit de periode 3500-3100 v.Chr. De graven zijn tussen de 19 m en 117 m lang en 7 m breed (9 km).

Dagje uit

Bezoek Svendborg met de oude stadskern, de smalle kronkelige straatjes, gezellige pleintjes, mooie tuinen, sfeervolle haven, vele culturele bezienswaardigheden, goede inkoopmogelijkheden en vele restaurants (21 km). Vaar evt. met de veerboot vanuit Svendborg naar het idyllische en sfeervolle eilandje Ærø met de mooie stranden, prachtige natuur, gezellige dorpjes, havens, bezienswaardigheden en activiteiten (ca. 1,5 uur varen vanuit Svendborg). Ook de moeite waard zijn de mooie slotten zoals het 16e eeuwse slot 'Valdemars Slot' bij Troense alwaar meerdere musea in ondergebracht zijn, o.a. het speelgoedmuseum (27 km). Het indrukwekkende Egeskov Slot bij Kværndrup heeft prachtig aangelegde tuinen, een gigantisch labyrint en diverse musea (29 km). In Kerteminde ligt het Fjord- & Bæltecenter alwaar je de mysteries van de diepte door de ogen van een duiker kunt zien via de 50 m lange onderwatertunnel, of maak, via de openluchtbrug, contact met de marsvin (kleine dolfijnsoort) (39 m).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Stokkebæk

Zoek vakantiehuis