Huur een vakantiehuis in Strib - Boek hier

Vakantiehuizen in Strib, Funen, Denemarken van verhuring

Strib is een gezellig, oud veerbootstadje op Noordwest-Funen, omringd door water, strand en een prachtige natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Strib

 
 

13 gasten hebben Strib een gemiddelde beoordeling van 4,62 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Strib is een heerlijk vakantieoord op een kleine landtong op Noordwest-Funen. Als u een vakantiehuis boekt in Strib, bent u omringd door zee, prachtige stranden en een mooie natuur. Een aantal huizen ligt direct aan het water. Behalve de prachtige natuur vindt u er een gezellige jachthaven met een speelplaats, een automobielmuseum, een zwembad en een vuurtoren. U kunt er zwemmen, vissen en wandelen over de mooie paden langs de kust. Strib ligt op slechts 6 km van Middelfart, waar u boodschappen kunt doen, een restaurantje kunt pakken en kunt genieten van de sfeer in de jachthaven.

 
Zwemsteigers aan het strand bij de vakantiehuizen in het vakantiegebied Strib De 21 meter hoge Strib Fyr uit 1900 in het vakantiepark Strib Uitzicht op het strand en het heldere zwemwater vanuit de vakantiehuizen in Strib Zwemsteiger aan het zandstrand van het vakantiepark Strib op Noord-Funen
 

Strande

Het grootste gedeelte van de kleine landtong waar Strib op ligt, wordt omringd door uitnodigend water. U kunt gebruikmaken van een platform in het water, dat dienstdoet als zwemsteiger. Op het heerlijke zandstrand kunt u zwemmen en ontspannen. Let wel goed op: het water wordt snel diep. Ook kunt u een bezoek brengen aan Vejlby Fed. Hier vindt u een van de beste zandstranden van Funen, die voorzien is van een Blauwe Vlag. Het strand is zeer kindvriendelijk en heeft een zwemsteiger voor iedereen die graag in het water wil springen. Ook surfen is populair bij Vejlby Fed Strand, dat zich op 7 km van Strib bevindt.

Natuur

De omgeving van Strib is glooiend en groen. U kunt een pad langs het noordstrand volgen naar het beschermde duingebied Røjle Klint in het ongerepte bos Kasmose Skov. Dit bos wordt al sinds 1993 met rust gelaten en heeft veel verschillende dieren en planten. Vanaf Røjle Klint kunt u genieten van het uitzicht over de omgeving en de nieuwste brug over de Kleine Belt, waar u met een beetje geluk misschien wel bruinvissen ziet. Kasmose Skov ligt 4 km ten noordoosten van Strib.

Activiteiten

Strib is populair onder sportvissers. U kunt er langs de hele kust vissen, maar het gedeelte bij de vuurtoren Strib Fyr is vanwege de uitstekende omstandigheden het meest aantrekkelijk. Hier kunt u het hele jaar door kabeljauw en zeeforel vangen, maar in de zomer ook platvis en geep. Vanuit Middelfart kunt u een vistocht met een kotter maken. Gun uzelf een bijzondere ervaring en maak een wandeling op de oude brug over de Kleine Belt. Bridge Walking Lillebælt biedt u de mogelijkheid om vanaf 60 meter hoogte te genieten van het prachtige uitzicht over de Kleine Belt. Het gebied is verder heel geschikt voor wandel- en fietstochten, omdat u er volop kunt genieten van de prachtige natuur en bijna overal uitzicht heeft op water. Bij Hindsgavl Slot kunt u ook mountainbiketochten maken. Golfers kunnen een balletje slaan op de baan van de Golfclub Lillebælt in Middelfart.

Bezienswaardigheden

In het Strib Automobielmuseum kunt u ongeveer 50 bijzondere gemotoriseerde vierwielers en een aantal oldtimermotoren bekijken. U vindt er interessante, zeldzame en goed onderhouden auto’s van diverse merken. Breng ook een bezoek aan Middelfart - een mooi handelsstadje met winkels, cafés, restaurants en een aantrekkelijke jachthaven. Ontdek de pure, Fuunse idylle in de kleine, gezellige klinkerstraatjes met de rietgedekte vakwerkhuizen en stokrozen. U kunt interessante musea bezoeken als het Middelfart Museum, het psychiatrische museum Psykiatris Samling, de scheepswerf Lillebælt-Værftet in Gl. Havn en het Deens Keramiekmuseum. Vanuit Middelfart kunt u ook op bruinvissafari in de Kleine Belt (6 km).

Dagje uit

Vlak achter Middelfart ligt het bosrijke schiereiland Hindsgavl met het fraaie en historische Hindshavn Slot. Hier kunt u de prachtige kasteeltuin bekijken en wandelen in Hindsgavl Dyrehave - een groot, omheind natuurgebied met uitstekende wandelpaden en veel edelherten en damherten. Vanaf de middeleeuwse burcht Hindsgavl Voldsted kunt u genieten van het uitzicht op de Jutse kust en de Kolding Fjord (10 km). Op het landgoed Hindsgavl kunt u een bezoek brengen aan het hertenpark Hindsgavl Dyrehave en het Aktivitets- og Naturcentret Hindsgavl, waar u deel kunt nemen aan allerlei leuke activiteiten en gebruik kunt maken van een speelplaats, een Tarzanbaan en een mooi picknickterrein met een vuurplaats (11 km). Breng een bezoek aan Morud, waar u in de bizonboerderij Ditlevsdal Bison Farm kennis kunt maken met de bizons, verschillende activiteiten en bizonvlees (37 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Strib

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Strib Vakantiehuis, Strib

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   5 m tot water
   Reg. nr.: 73-4101

    
   1 week van EUR 651,-
    
  •  

   Strib Vakantiehuis, Strib

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   5 m tot water
   Reg. nr.: 73-4103

    
   1 week van EUR 880,-
    
  •  

   Strib Vakantiehuis, Strib

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   5 m tot water
   Reg. nr.: 73-4100

    
   1 week van EUR 850,-