Huur een vakantiehuis in Stryno - Boek hier

Vakantiehuizen in Stryno, Funen, Denemarken van verhuring

Het natuurschone rustige en gezellige Strynø is gelegen in de Zuid-Funense eilandenzee tussen Tåsinge, Ærø en Langeland.

 

Gastenbeoordelingen van Stryno

 
 

gasten hebben Stryno een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine eilandje is 3 km lang en 2 km breed en ligt ca. een half uur varen van Rudkøbing op Langeland. Bij de veer- en jachthaven ligt het oude idyllische schippersplaatsje Strynø met de smalle straatjes en meerdere dorpsvijvers. Geniet hier van de speciale atmosfeer die je alleen op kleine eilandjes vindt. Op Strynø vind je vrede, rust, gezelligheid en fantastische natuurbelevissen. Naast de mooie natuur heeft Strynø ook een beschermde molen, een mooie kerk, een oude smederij en het Smakkecenter. Een smakke is een soort bootje en in het Smakkecenter vind je div. overdekte en openlucht activiteiten als ook diverse tentoonstellingen. In het plaatsje Strynø kun je de dagelijkse boodschappen doen.

 

Strande

Je kunt zwemmen aan de gehele kust van Strynø. Het beste strand ligt echter aan de zuidzijde van de haven waar ook een zwemsteiger aangelegd is. De stranden hebben echter allemaal stenen maar overal is het water ondiep. Bij de aanlegsteiger van de veerboot vind je een klein, kunstmatig aangelegd zandstrand.

Natuur

Strynø is een vlak moreneneiland en het hoogste punt ligt 10 meter boven de zeespiegel. Strynø heeft bossen, velden, strandweilanden en een rijk vogelleven. Het eiland is rijk aan dammen en dorpsvijvers met honderden kikkers. Als de avond valt kun je hun gekwaak over het hele eiland horen. Op het eiland leven vele vogels en hazen. Strynø vormt samen met het, vroeger bewoonde, Strynø Kalv en de graaslanden Grensholm, Bredholm, Græsholm, Vogterholm en Bondeholm ten westen en noordwesten van Strynø, hun eigen kleine 'Øgård', een soort boeren eilanden gemeenschap.

Activiteiten

Op het eiland kun je kiezen uit twee wandelroutes die jullie voorbij de interessante plekjes van het eilandje en door het mooie landschap voert. Bij het Smakkecenter kun je boten, smakkejoller en fietsen huren. Aan boord van een smakkejolle kun je op eigen hand genieten van de eilandenzee. Voor visliefhebbers zijn er goede mogelijkheden voor visvangst langs de gehele kust van het eiland. Op Langeland kunnen golfliefhebbers de mooie 18-holes baan van Langelands Golf Klub bij Humble proberen. Deze baan ligt ca. 15 km van Rudkøbing.

Bezienswaardigheden

Vanaf het gebied rond de beschermde windmolen Strynø Mølle uit 1832, heb je een mooi uitzicht naar Ærø en de rondom gelegen kleine eilandjes. In het maritieme museum 'Øhavets Smakkecenter' op Strynø kun je Funens grootste verzameling aan traditionele smakkejoller bezichtigen. In het Center kun je bovendien kopiën van de originele smakkejoller huren en de natuurgids van het Center vertelt je meer over de omgeving. De herberg van het eiland is ingericht in de oude smederij en je kunt hier nog steeds het aambeeld en diverse andere gereedschappen zien. Strynø Kirke, gebouwd in 1867, heeft eenzelfde plafond als het plafond van het Centraal Station in Kopenhagen, aangezien dezelfde architect beide gebouwen ontworpen heeft.

Dagje uit

Er zijn dagelijks meerdere afgangen van Strynø naar Rudkøbing alwaar je een heerlijke dag kunt beleven in het 700 jaar oude Rudkøbing. Deze schilderachtige koopmansstad met de goed bewaard gebleven mooie oude huizen, het oude stadsdeel met de idyllische straatjes en steegjes, en de gezellige havens Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn. Het Langeland Museum in Rudkøbing heeft een verzameling oudheidkundige wapens, zilveren munten, glas en zilver. Verder vind je de volgende bezienswaardigheden in Rudkøbing; Rudkøbing Byhistorisk Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartudstillingen, Den Gamle Have, het motorjacht Mjølner en nog veel meer. Ca. 11 km van Rudkøbing ligt het rode Tranekær Slot, hoog op een heuvel gelegen, met een mooi uitzicht over de oude vakwerkhuizen van het stadje. In het slotpark ligt 'Ticon' een tentoonstelling met natuurkunst. Hier ligt ook de, nog in werking zijnde, molen Tranekær Slotsmølle uit 1846 en in een oud vakwerhuis vind je het Tranekær Slotsmuseum.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Stryno

Zoek vakantiehuis