Huur een vakantiehuis in Svalebolle - Boek hier

Vakantiehuizen in Svalebolle, Funen, Denemarken van verhuring

Svalebølle is gelegen in de natuurschone omgeving van de noordoost kust van Langeland.

 

Gastenbeoordelingen van Svalebolle

 
 

gasten hebben Svalebolle een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Svallebølle ligt in een landelijk, rustig maar gezellig gebied met heerlijke kindvriendelijke stranden, diverse activiteitsmogelijkheden en bezienswaardigheden voor de hele familie. Enkele kilometers hiervandaan ligt Dageløkke met de idyllische kleine visserijhaven die zoemt van activiteit en waar je vers gevangen vis kunt kopen. De dagelijkse boodschappen doe je hier in de omgeving. In Rudkøbing, ca. 18 km van Svalebølle, kun je shoppen, uit gaan eten, musea bezoeken of genieten van de diverse bezienswaardigheden.

 

Strande

Aan het strand van Svalebølle kun je zwemmen maar ook vissen. Het water heeft meerdere zandbanken. Bij Emmerbølle, ca. 5 km van Svalebølle, aan de westkust van Langeland, ligt een heerlijk strand met een zwemsteiger. Een zeer kindvriendelijk strand vinden jullie bij Dageløkke. Hier is het strand voorzien van fijn zand en het water is rustig en ondiep. Deze condities zorgen er mede voor dat het ook een geliefd plekje voor windsurfers is (5 km). Aan de oostkust, ca. 7 km naar het noorden, vind je bij Snøde Hesselbjerg eveneens een kindvriendelijk strand. Direct ten noorden van Lohals ligt een breed wit zandstrand met direct achter het strand het trollenbos 'Troldeskoven' (13 km).

Natuur

Svalebølle is omgeven door velden en begroeide natuurgebieden. De natuur van Langeland bestaat hoofdzakelijk uit prachtige stranden, bossen, velden en natuurschone landschappen. Hier staat zoveel bos dat op sommige plaatsen de bomen tot op het strand groeien. Vanwege de vele bossen leeft er op Langeland een groot hertenbestand. Rond Tranekær liggen meerdere uitgezette boswandelpaden. Via de bospaden van Åsø skoven kun je bijv. genieten van het drukke vogelleven. Op het zuidelijke deel van Langeland wordt het landschap meer glooiend en hier heb je dan ook diverse mooie uitzichtposten. Fredmosen bij Nordenbro, op Zuid-Langeland, is een groot veengebied met een rietbos en ontelbare broed- en trekvogels (37 km).

Activiteiten

Bij de haven in Dageløkke worden diverse activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen is er zowel een overdekte als een openlucht speelplaats. Verder kun je hier tennissen, badminton of midgetgolf spelen of een fiets huren. Visliefhebbers komen hier in de omgeving absoluut aan hun trekken. Je kunt vissen vanaf de kust in een van de Put & Take vismeren van Langeland. Ga eens mee met een georganiseerde zeevistocht, vertrek vanuit Lohals Havn. Langelands Golfklub heeft een 18-holes baan nabij Tryggelev (36 km). Vanaf de baan heb je een mooi uitzicht over Langelandsbæltet, Hatbakkerne en Fredmosen. Op Langeland kun je bovendien zeilen, windsurfen, duiken, bowlen, wandelen en fietsen. Het eiland is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers die graag te voet of per fiets het eiland willen verkennen. Neem ook eens de fiets mee aan boord van de veerboot van Lohals naar Lundeborg op Funen.

Bezienswaardigheden

Geniet van het gezellige havensfeertje in de schilderachtige haven van Dageløkke, slechts enkele kilometers van Svalebølle. Hier zoemt het de hele zomer van activiteit. Breng een bezoekje aan de kaarsenmakerij Candle Art, gelegen in een artistieke omgeving van Dageløkke. Het rode Tranekær Slot (8 km) ligt hoog op een heuvel met uitzicht over de oude vakwerkhuizen van het stadje. In het slotspark ligt 'Ticon' waar kunstenaars de tentoonstelling natuurkunst hebben opgezet. In het souvenir museum Souvenariet, kun je souvenirs van vroeger en heden uit de gehele wereld bewonderen. Naast de nog in werking zijnde, beschermde slotsmolen uit 1846 'Tranekær Slotsmølle' ligt een museum met als thema windkracht en windmolens. De Tobaksladen bij Tranekær werd gedurende W.O. II gebruikt voor het drogen van tabaksbladeren. De loods is gerenoveerd en de toegang is gratis.

Dagje uit

Bezoek het 700 jaar oude handelsstadje Rudkøbing, met de oorspronkelijke, goed bewaard gebleven, oude huizen. In het oude stadsdeel vind je de idyllische, met kinderkopjes bestraatte, smalle straatjes en de gezellige havens Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn (18 km). Langeland Museum in Rudkøbing heeft een verzameling oudheidkundige wapens, zilveren munten, glas en zilver. Verder vind je in Rudkøbing het Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartudstillingen, Den Gamle Have (tuin), het motorjacht Mjølner, gelegen in de haven van Rudkøbing en nog veel meer. Breng een bezoekje aan Svendborg, de oude stadskern met de kronkelige straatjes en pleintjes. De geschiedenis van Svendborg gaat terug tot de vroege middeleeuwen. Hier ligt o.a. het mooie Valdemars Slot (38 km). Het vroegere militaire complex 'Langelandsfortet' bij Bagenkop fungeert vandaag de dag als museum met kanonnen, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog (44 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Svalebolle

Zoek vakantiehuis