Huur een vakantiehuis in Svanninge - Boek hier

Vakantiehuizen in Svanninge, Funen, Denemarken van verhuring

Svanninge ligt op Zuid-Funen nabij de natuurschone heuvels 'Svanninge Bakker', ca. 3 km ten noorden van Fåborg.

 

Gastenbeoordelingen van Svanninge

 
 

gasten hebben Svanninge een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied van Svanninge ligt in een van de mooiste gebieden van Funen, namelijk Svanninge Bakker. Vanaf deze heuvels heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving en aan de horizon het Lillebælt. De natuur rond Svanninge bestaat uit mooie bosgebieden, meren, fijne stranden en een vogelreservaat. Svanninge ligt centraal op Funen en daardoor is het niet ver naar de grotere steden, activiteiten en vele Funense bezienswaardigheden. De dagelijkse boodschappen doe je in de omgeving, maar slechts 3 km van Svanninge ligt de oude gezellige handelsstad Fåborg, met winkels, kleine gezellige straatjes, veel kunstateliers, diverse culturele bezienswaardigheden en meerdere goede eetgelegenheden.

 

Strande

Svanninge ligt enkele kilometers landinwaarts en heeft daarom geen strand in de directe omgeving van het zomerhuisgebied. Slechts enkele kilometers verderop vinden jullie echter meerdere goede en kindvriendelijke stranden. Voor alle stranden geldt dat ze bijzonder geschikt zijn om te windsurfen. Klinten Strand in Fåborg is een fijn zandstrand met zandbodem, diep water en de Blauwe Vlag (ca. 3 km). Hesseløje Strand, eveneens bij Fåborg, heeft fijn zannd, ondiep water en een zand/steen bodem. Dit strand is vanwege het ondiepe water wel kindvriendelijk (3 km). Bij Faldsled vind je Strandholmen een kindvriendelijk zand/steen strand met ondiep water (7 km). Een soortgelijk strand ligt bij Bøjden, doch is het strand hier veel langer (10 km). Een ander goed en kindvriendelijk strand waar je ook bootjes en kajakken kunt huren, is Sinebjerg Strand ca. 8 km naar het zuiden. In het gebied 'Knold' bij Dyreborg ligt een heerlijk zandstrand met fris en diep water alsmede een zwemsteiger (9 km).

Natuur

Svanninge Bakker, ook wel de Funense Alpen genoemd, liggen ten noorden van Fåborg. Een mooi glooiend boslandschap met een goed netwerk aan fiets- en wandelpaden. Hier vind je de uitzichtstoren alsmede een tentoonstelling over Svanninge Bakker. Het bos Sollerup Skov, enkele kilometers ten noorden van Svanninge is eveneens bijzonder natuurschoon en licht glooiend. Het natuurgebied Trebjerg bij Håstrup heeft het derde hoogste punt van Funen, 128 meter boven de zeespiegel. Het wandelpad 'Dronningeruten' voert jullie naar boven toe (8 km). In het oosten ligt het bos, Dyreborg Skov met een heerlijke natuur, een serene sfeer en heel veel herten (9 km). Bij het stadje Korinth ligt, omgeven door bos, het meer Nørre Sø. Via een ca. 6 km lang wandelpad kom je rond om het hele meer (9 km). In het beschermde vogelreservaat Bøjden Nor kun je via een afgemerkt wandelpad met observatieposten ca. 50 vogelsoorten van dichtbij observeren (10 km).

Activiteiten

Golfliefhebbers kunnen terecht op de baan van Fåborg Golfklub, een van de mooiste 18-holes banen van Denemarken, gelegen bij Dalkildegaard in het noordelijke deel van Svanninge Bakker. Deze streek is bijzonder natuurschoon en uitermate geschikt voor fiets- en of wandeltochten. Wil je zeilen op het Lillebælt, kun je in Sinebjerg, ca. 9 km zuidwaarts, boten en kajakken huren. Langs de gehele kust van Horne Lands kunnen de windsurfers bijzonder goed terecht. De omgeving is ook ideaal voor visliefhebbers, zeker langs de visrijke kusten van Horne Land. Ga je liever zeevissen dan kan dit aan boord van viskotters die uitvaren vanuit de haven van Fåborg. Verder kun je in Fåborg tennissen, petanque of midgetgolf spelen, gaan zwemmen in het zwembad met een warm waterbassin, sauna en solarium. Vanuit Bøjden vertrekt de veerboot naar Fynshav op Als en vanuit Fåborg kun je met de veerboot naar de eilandjes Ærø, Avernakø, Lyø en Bjørnø.

Bezienswaardigheden

De molen Grubbe Mølle, nabij Svanninge, is een gerestaureerde, nog in werking zijnde, Hollandse wind- en watermolen. Hier wordt koren gemalen en kun je meer te weten komen over het werk en de geschiedenis van de molen. In de oude handelsstad Fåborg heerst een gezellig sfeertje en kun je genieten van de vele bezienswaardigheden. Hier vind je o.a. resten van een middeleeuwse nederzetting, bloementuin Blomsterhaven Strandlyst, de gevangenis met tentoonstelling Fåborg Arrest Fængseludstilling, Fåborg Miniby, Fåborg Byhistorisk Arkiv of Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst (Funense schilderkunst) (3 km). In het nabij gelegen Hvedholm Slot ligt een wijnkelder en een boetiek met kunsthandwerk (4 km). De watermolen Kaleko Vandmølle is, de oudste nog in werking zijnde watermolen van Denemarken, gelegen in een natuurschone omgeving (6 km). In Horne ligt de enigste ronde kerk (Rundkirke) van Funen, gebouwd als vestingskerk omstreeks het jaar 1100 (6 km).

Dagje uit

Bij de prachtige waterburcht, Egeskov Slot, nabij Kværndrup kun je genieten van de mooie slottuin, een gigantisch labyrint en meerdere leuke musea (23 km). Bij Tommerup ligt Frydenlund Fuglepark een heerlijk natuurpark met volières, waterputten en wel 700 vogels uit de gehele wereld (30 km). In Aarup ligt het Fun Park Fyn met waterland, kinderboerderij en div. attracties en activiteiten voor de hele familie. Zodra de entree betaald is, kun je gratis gebruik maken van al dit leuks (37 km). Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een moderne sfeernvolle stad met vele belevenissen, muziek, cultuur, straatgoochelaars, winkels, cafés en restaurants (37 km). In Odense Zoo kun je naast de vele dieren genieten van de bijzondere chimpansee-afdeling en een groot Oceanium. Den Fynske Landsby, bij Odense, toont een typisch Funens plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850. Danmarks Jernabanemuseum is een (spoorweg)museum met vele doe en leer activiteiten, maar ook nostalgie.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Svanninge

Zoek vakantiehuis