Huur een vakantiehuis in Svelmø - Boek hier

Vakantiehuizen in Svelmø, Funen, Denemarken van verhuring

 

Gastenbeoordelingen van Svelmø

 
 

gasten hebben Svelmø een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Algemeen

Svelmø is een onbewoond eilandje van ca. 30 ha in de Zuid-Fuunse archipel, waar u een vakantiehuis kunt huren voor een unieke vakantie. U overnacht midden in de mooie natuur van Svelmø. U kijkt uit over de zee, met aan de ene kant het Fuunse vasteland en aan de andere kant het eiland Avernakø. Ideaal als u even wilt ontsnappen aan het dagelijks leven en door niets of niemand gestoord wilt worden. Hier kunt u genieten van de stilte in de natuur en volledig tot rust komen.
 
Svelmø bestaat uit twee eilandjes, Lille Svelmø (Klein Svelmø) en Store Svelmø (Groot Svelmø), die door een landengte met elkaar verbonden zijn. Hoewel beide eilanden privé-eigendom zijn, mag u zich begeven op de ongecultiveerde gebieden en het strand.

U bereikt Svelmø met een trekker. Bij laag water kunt u ook de 400 m van het Fuunse vasteland naar Svelmø lopen, maar niet met droge schoenen. Bij het huren van een vakantiehuis op Svelmø helpt het plaatselijke kantoor u met het vervoer naar het eiland.

 

Strande

Svelmø kent een rijke fauna, met o.a. een kolonie Noordse sternen, stormmeeuwen en kokmeeuwen. Op Store Svelmø nestelen oeverzwaluwen, die daarbij gangen van 50–120 cm in de duinen maken. Aan het uiteinde van die gangen bevinden zich hun nesten, goed beschermd tegen roofdieren. De oeverzwaluw is beschermd en is met zijn 12 cm de kleinste zwaluwsoort van Denemarken. De torenvalk, die graag in holle ruimtes broedt, maakt gebruik van de oude gangen van de oeverzwaluwen, en daarom kunt u ook broedende torenvalken in de duinen van Store Svelmø zien. Svelmø trekt daarnaast vele andere vogels aan, die het eiland als rustplaats gebruiken of er naar voedsel zoeken. Zo kunt u bijv. de grauwe gans, de bonte strandloper, de blauwe reiger en de middelste zaagbek zien.

Natuur

Store Svelmø is een morene-eiland met heuvels. Een deel van de grond is gecultiveerd en omheind voor grazend vee. Het hoogste punt van Svelmø is 15 meter boven zeeniveau. De kust bestaat deels uit duinen en twee zandbanken, waarvan de zuidelijke Svelmø Trille heet en de noordelijke Lille Svelmø, die bij eb ook de weg is naar Nab op Funen.
Het vlakke Lille Svelmø is een 2,5 kilometer lang, smal en kronkelig eilandje. Lille Svelmø is niet gecultiveerd en verandert steeds door weer en wind. In de loop van de winter groeit het eilandje aan door zandafzettingen. 

Activiteiten

Het water rond Svelmø is ondiep en daarmee heel geschikt voor recreatie. Vooral voor kajakkers en kitesurfers zijn de zeeomstandigheden bij Svelmø ideaal. De kitesurfers zitten meestal op het vasteland tegenover Svelmø, maar hun spel op het water en in de lucht brengt hen soms dicht bij het eilandje. Kajakkers varen graag rond in de Zuid-Fuunse archipel en volgen vaak een route rond Svelmø, of pauzeren even op het eiland. 
Svelmø is ook populair onder sportvissers en wordt in het boek ''117 fine Fynske fiskepladser'' (117 mooie Fuunse visstekken) in lovende bewoordingen beschreven. De beste visstekken bevinden zich aan de westkant van het eiland en bij Svelmø Trille.

Bezienswaardigheden

Svelmø ligt tussen de Zuid-Fuunse steden Fåborg en Svendborg. De oude handelsstad Fåborg en de havenstad Svendborg bieden vele bezienswaardigheden en gezellige cafés en restaurants.
Bezoek Fåborg Arrest, het enige huis van bewaring in Denemarken dat toegankelijk is voor het publiek. De boeiende tentoonstelling toont de strafmethodes van de middeleeuwen tot nu.
Bekijk een miniatuurversie van Fåborg uit het jaar 1900, op een schaal van 1:10. Geniet in het Fåborg Museum van de schilderijen en beelden van Fuunse kunstenaars. Bezoek ook een oude kruidenierszaak en de resten van een middeleeuwse vesting. 
De geschiedenis van Svendborg gaat helemaal terug tot de vroege middeleeuwen. In het oudste gebouw van Svendborg, Anne Hvides Gård, komt u meer te weten over de geschiedenis van Svendborg en de Zuid-Fuunse archeologie. Bekijk het oude centrum met de gezellige straatjes, pleinen en charmante binnenplaatsjes. Of maak een boottocht vanuit de haven van Svendborg door de Zuid-Fuunse archipel.

Uitstapjes

Bezoek het indrukwekkende Egeskov Slot bij Kværndrup met o.a. de fraaie tuin, het enorme doolhof en verschillende musea (23 km).
Bekijk 700 vogels uit de hele wereld in het vogelpark Frydenlund Fuglepark bij Tommerup, en maak een wandeling in het mooie natuurpark met poelen en volières (32 km).
Naturama in Svendborg is een modern zoölogisch museum met mooie, indrukwekkende tentoonstellingen over dieren en de natuur (20 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Svelmø

Zoek vakantiehuis