Huur een vakantiehuis in Svendborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Svendborg, Funen, Denemarken van verhuring

Tijdens een vakantie in Svendborg zit u op loopafstand van het strand, het bos, de haven en het gezellige centrum

 

Gastenbeoordelingen van Svendborg

 
 

8 gasten hebben Svendborg een gemiddelde beoordeling van 4,63 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het haven- en scheepvaartstadje Svendborg is de hoofdstad van Zuid-Funen en heeft een geschiedenis die terugvoert tot de vroege middeleeuwen. Ontdek het oude centrum met de kleine, gezellige straatjes, pleinen en charmante binnenplaatsjes. Geniet van de sfeer in de Svendborg Haven, die plaats biedt aan veerboten, plezierjachten en rondvaartboten die door de Zuid-Fuunse archipel varen. Daarnaast heeft Svendborg musea, theaters, cafés, restaurants en veel leuke winkels, o.a. in de oude Latijnse wijk, die bekend staat om zijn unieke sfeer en kunstnijverheid. Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Svendborg heeft u alles wat uw hartje begeert binnen handbereik!

 
Mooie, oude houten schepen in de haven van Svendborg Steiger met indrukwekkende zeilschepen in de haven van Svendborg Het Christiansminde Strand bij het bos- en natuurgebied Christiansminde in Svendborg Uitzicht op het eiland Tåsinge vanaf het Christiansminde Strand bij Svendborg
 

Strande

Christiansminde Strand is een heerlijk en kindvriendelijk zandstrand met een zwemsteiger. Het strand ligt bij het park- en bosgebied Christiansminde, ten oosten van de haven van Svendborg. Hier kunt u ontspannen in het zachte zand, zwemmen in het ondiepe, heldere water, een spelletje doen of picknicken met uitzicht over de Zuid-Fuunse archipel.

Natuur

Vlak bij het centrum van Svendborg kunt u wandelen in Rottefældeskoven, een bos met een idyllisch riviertje en verschillende wandelpaden. Het bos is in elk jaargetijde mooi. Christiansminde is een prachtig bos- en parkgebied langs de kust van het oostelijke deel van Svendborg. Hier ligt ook een heerlijk badstrand met een zwemsteiger. Er loopt een pad helemaal langs de rand van het bos en het water. Even ten noordwesten van Svendborg kunt u Hvidkilde Skov bezoeken, een bos met veel wandelpaden en verschillende meren, waaronder het grote Hvidkilde Sø, met een idyllische, rietgedekte watermolen in vakwerkstijl: de Røde Mølle. Bij Valdemars Slot op Tåsinge staat een 400 jaar oude Ambrosius-eik, waarvan de stam een omtrek van ca. 7 meter heeft.

Activiteiten

Tijdens uw vakantie in Svendborg zit u vlak bij allerlei recreatiemogelijkheden. U kunt er bijv. bowlen, gokarten of naar een zwemparadijs. Dankzij de ligging aan het water kunt u hier in de zomermaanden zwemmen, zeekajakken en met een rondvaartboot of museumschip door de Zuid-Fuunse archipel varen. Of pak de fiets en verken het 220 km lange pad Øhavssti, dat door een uniek landschap voert. De route begint in Lundeborg in het oosten en eindigt in Falsled in het westen. In de bossen en langs de kust zijn ook veel wandelroutes aangelegd. De kust biedt veel uitstekende visplekken, maar u kunt ook uw geluk beproeven in een van de Put and Take-vismeren in de omgeving. Golfers zouden een bezoek moeten brengen aan de prachtige baan van de Svendborg Golfclub, die in een glooiend landschap ligt. De golfbaan wordt omringd door het bos Hvidkilde Skov en biedt uitzicht op de Zuid-Fuunse archipel.

Bezienswaardigheden

Svendborg heeft veel interessante bezienswaardigheden voor het hele gezin. Maak bijv. een boottocht in een mooi, oud schip, georganiseerd door Maritimt Center Danmark. Of bezoek het activiteitencentrum Naturama en ontdek de natuurgeschiedenis op een nieuwe, levendige manier. In het idyllische vakwerkhuis Anne Hvides Gård, het oudste gebouw van Svendborg, kunt u een tentoonstelling bekijken over de geschiedenis van Svendborg en de archeologie van Zuid-Funen. Het Kunstgebouw SAK heeft wisselende tentoonstellingen van beeldende kunst en beeldhouwwerken. De beschermde, Nederlandse windmolen Christiansmøllen is het symbool van Svendborg. Deze witte molen werd in 1859 herbouwd en was tot 1958 in gebruik. De molen wordt in het donker verlicht en is vanuit heel Svendborg zichtbaar.

Dagje uit

Maak een uitstapje naar het eiland Tåsinge, dat door de Svendborgsundbrug is verbonden met Svendborg. Hier kunt u een bezoek brengen aan Troense, een dorpje met veel beschermde vakwerkhuisjes uit de 18e eeuw en een gezellige jachthaven. In het museum Troense Søfartssamling kunt u schepen en foto''s van oude schepen bekijken. Het Tåsinge Skipperhjem vertelt het verhaal van Elvira Madigan en Sixten Sparre. Op Tåsinge staat ook een van de mooiste kastelen van Denemarken, het Valdemars Slot, waar u verschillende musea met o.a. kunst, meubelen, jachttrofeeën en speelgoed kunt bezoeken. Tijdens een vakantie op Funen moet u echt een uitstapje maken naar het indrukwekkende Egeskov Slot bij Kværndrup - de best bewaarde waterburcht uit de Renaissance van Europa. Hier ziet u tentoonstellingen over o.a. motorfietsen, oldtimers en mode, en kunt u zich wagen aan attracties als Tree Top Walking, segways en een groot labyrint. De tuin van Egeskov is al een belevenis op zich! (15 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Svendborg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Svendborg Vakantiehuis, Svendborg

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   5 m tot water
   Reg. nr.: 71-4008

    
   1 week van EUR 761,-
    
  •  

   Svendborg Vakantiehuis in een stad, Svendborg

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 71-4006

    
   1 week van EUR 283,-
    
  •  

   Svendborg Vakantiehuis, Svendborg

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   10 m tot water
   Reg. nr.: 71-4009

    
   1 week van EUR 448,-