Huur een vakantiehuis in Taarup - Boek hier

Vakantiehuizen in Taarup, Funen, Denemarken van verhuring

Tårup Strand is een rustig gezellig vakantiegebied met een goed strand gelegen aan het Storebælt.

 

Gastenbeoordelingen van Taarup

 
 

29 gasten hebben Taarup een gemiddelde beoordeling van 4,07 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Auke, Heerenveen bezocht het gebiet van
 
25-05-2019 aan 08-06-2019

Fyns Hoved is zeker een bezoek waard. Prachtig natuurgebied, heerlijke wandeling.


 

Omgeving

Het plaatsje Tårup ligt aan de oostkust van Funen, direct aan het Storebælt, ca. 12 km ten zuiden van Nyborg en de brug Storebæltsbroen. Enkele kilometers van het plaatsje Tårup, tussen Kongshøj Strand en Slude Strand, ligt in een rustige vredige omgeving het zomerhuisgebied Tårup. Een ideaal vakantiegebied voor natuur- en visliefhebbers. De dagelijkse boodschappen kun je in Tårup doen.

 
Uitkijkbankje in een groene omgeving bij de vakantiehuizen en het strand van Tårup Zwemsteigers aan de kust bij het vakantiepark in Tårup Zwemsteiger bij het stenenstrand in het vakantiegebied Tårup Historisch vakwerkhuis met rieten dak achter de vakantiehuizen van Tårup
 

Strande

Bij Tårup ligt een fijn zandstrand met ietwat stenen en de Europese Blauwe Vlag. Het strand is bijzonder kindvriendelijk vanwege het ondiepe rustige water. Voor jullie die liever in wat dieper water willen zwemmen kun je gebruik maken van een van de twee zwemsteigers. Ook kun je direct vanaf het strand met een bootje het Storebælt op varen. Vanaf het strand kun je in de verte de mooie brug Storebæltsbroen zien liggen.

Natuur

Tårup is omgeven door een mooie natuur met veel groen, o.a. het Tårup Lundeskov. De zeer zeldzame kikker klokkefrø huist in de omgeving van het meer Klokkesøen, nabij Tårup Strand. Op de warmere voorjaarsdagen hoor je het vrolijke gekwaak van deze kikker. Net buiten Tårup slingert de beek Kongshøj Å voorbij. De beek loopt helemaal tot aan Kongshøj Mølle. Het bos, Kajbjerg Skov ligt aan de kust van Oost-Funen en hier vind je koele bosmeren en meerdere inspirerende wandelroutes.

Activiteiten

Goede vismogelijkheden heb je in de beek Kongshøj Å, langs de kusten of op zee. Het beste visgebied loopt van Tårup Strand tot aan het bos Kajbjerg Skov. Vanaf het strand kun je, als je zin hebt, met een kleiner bootje direct de zee opvaren. Oost-Funen heeft zijn eigen regionale fietsroute, nr. 50, die jullie door de heerlijke natuur van Oost-Funen voert. Golfspelers kunnen de mooie, aan het Nyborg Fjord gelegen, baan Nyborg Golfbane uitproberen. Dit parcour heeft een internationale standaard.

Bezienswaardigheden

De kerk van Tårup, Tårup kirke werd in 1883 door de plaatselijke handwerkers gebouwd en is de jongste kerk van de gemeente. In een idyllische omgeving ligt de nog in werking zijnde molen Kongshøj Mølle. Bij de molen ligt een 7 m hoge molendam met waterval. Recentelijk is er bij de molen een waterpassage met vistrappen aangelegd.

Dagje uit

Nyborg is een gezellige oude stad met goed gerestaureerde huizen, de stadswallen waarover je kunt wandelen, een groot aanbod aan cultuur en bezienswaardigheden alsmede leuke winkeltjes en goede eetgelegenheden. Bezoek Nyborg Slot, de oudste koningsburcht van Denemarken. De burcht stamt uit het jaar 1172. Bij Kværndrup daarentegen vind je de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa, Egeskov Slot (21 km). In het Fjord- og Bæltcenter van Kerteminde kun je via een onderwatertunnel genieten van de geheimen van de zee en vanaf de openluchtbrug kun je contact maken met de marsvin, een kleine dolfijnsoort (30 km). Bezoek ook eens Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met muziek, theater, goochelaars, winkels, cafés, restaurants en diverse bezienswaardigheden (50 km). Den Fynske Landsby, bij Odense, toont een typisch Funens plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850 (50 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Taarup

Zoek vakantiehuis