Huur een vakantiehuis in Thuro - Boek hier

Vakantiehuizen in Thuro, Funen, Denemarken van verhuring

Probeer eens een eilandvakantie op het mooie vredige eiland Thurø, gelegen in het Storebælt net voor de kust van Svendborg.

 

Gastenbeoordelingen van Thuro

 
 

9 gasten hebben Thuro een gemiddelde beoordeling van 4,44 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het natuurschone eiland Thuro, staat via een kleine dam in verbinding met het zuidoostelijke deel van Funen. De vakantiehuizen op het rustige, gezellige en familievriendelijke eiland Thurø liggen in een natuurschone omgeving. Hier vind je bossen, heerlijke stranden, een rif, een door de natuur geschapen bocht en goede activiteitsmogelijkheden voor zowel kinderen als volwassenen. In Thurø stad zijn er meerdere supermarkten en eetgelegenheden.

 
Bos en groene velden met vakantiehuizen bij het strand van Smørmosen op Thurø De lange zwemsteiger bij Smørmosen op het vakantie-eiland Thurø Uitzicht op het strand en het bos bij het vakantiegebied Smørmosen op Thurø Speelplaats in de groene omgeving van het strand bij Smørmosen op Thurø
 

Strande

Aan de oostzijde van Thurø, aan het Storebælt, ligt het recreatiegebied 'Smørmosen' met een heerlijk zandstrand, fris schoon water, een 40 m lange zwemsteiger met glijbaan en een speelplaats voor de kinderen. Van al dit kun je gratis gebruik maken. Bovendien wappert hier de Europese Blauwe Valg. In het zuidoostelijke deel van Thurø bij het Thurø Rev, ligt eveneens een goed strand.

Natuur

Iets ten zuiden van 'Smørmosen' ligt het bos Østerskoven dat tot aan het water groeit. In het bos zijn er meerdere wandelroutes uitgezet. Het in het zuidoosten gelegen Thurø Rev is een beschermd, uniek, natuurgebied met weilanden, kleine beekjes en ondiepe meren. In de zomer huizen hier vele verschillende vogels. Het mooiste bos van het eiland is het Fredsskoven op Grasten een gecombineerd beuken- en dennenbos. Aan de zuidzijde van het bos vind je steile kleihellingen met een prachtig uitzicht naar Tåsinge op Langeland. Het eiland wordt bijna door tweeën gedeeld door de, door de natuur geschapen, haven Thurø Bund. Hier gooien veel plezierjachten hun anker uit om de nacht door te brengen.

Activiteiten

De kuststrekkingen van het eiland hebben een zeldzame natuurlijke schoonheid waarvan je heerlijk kunt genieten, eventueel te voet of te paard. In het gebied 'Smørmosen' vind je ook Thurø Minigolf met 20 handgemaakte kunstige cementbanen. Het grote recreatiegebied dat in het verlengde ligt van de midgetgolfbaan heeft een massa gratis activiteiten voor jong en oud. Visliefhebbers vinden goede vismogelijkheden bij de dam van Thurø. Aan beide kanten van de dam vind je kleine platvormen waar er plaats is voor 1 of 2 vissers. Golfers moeten echt de mooie, gevarieerde en licht glooiende golfbaan van Svendborg Golfklub eens uitproberen. De golfbaan is omgeven door bossen en velden en heeft een mooi uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee. In Svendborg kun je ook bowlen, je vindt er een gocart baan en een zwemparadijs met allerlei faciliteiten voor de hele familie (8 km).

Bezienswaardigheden

Bij Gambøt ligt Thurø Sejlklub (zeilclub) met de vele aanlegsteigers en een aantal kleine vishutten. De kerk van Thurø, Thurø Kirke, werd in 1639 op aanraden van de schoonmoeder van Koning Christian IV, Ellen Marsvin, gebouwd. De kerk is gelegen op een van de hoogste en mooiste punten van het eiland, 25 meter boven de zeespiegel, en hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over het land en de zee. In de kerk vind je meerdere interessante kunstvoorwerpen.

Dagje uit

Bezoek Svendborg met haar oude, goed bewaard gebleven stadskern met smalle kronkelige straatjes en pleintjes. De geschiedenis van Svendborg gaat terug tot in de vroege middeleeuwen en dit is nog steeds te zien. Hier vinden jullie een massa culturele belevenissen en bezienswaardigheden, winkels en ontelbare eetgelegenheden (8 km). Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan een van de mooiste kastelen van Denemarken, Valdemars Slot. Het slot ligt in Troense op Tåsinge en is gebouwd in de 16e eeuw. In het slot vind je meerdere musea met o.a. kunst, meubilair, jachttrofeeën, en een speelgoedmuseum (legetøj) (16 km). In de zomermaanden zeilt het mooie, in 1924 gebouwde, veteraanschip ¿Helge¿ in vaste routevaart tussen Svendborg, Vindebyøre, Christiansminde, Troense, Grasten en Valdemars Slot. Echt een onvergetelijke ervaring. Het mooie Egeskov Slot bij Kværndrup is de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Thuro

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Thuro Vakantiehuis, Thuro

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 71-5006

    
   1 week van EUR 345,-