Huur een vakantiehuis in Tommerup - Boek hier

Vakantiehuizen in Tommerup, Funen, Denemarken van verhuring

Tommerup ligt midden in het groene hart van Funen, ca. 20 km ten zuidwesten van Odense.

 

Gastenbeoordelingen van Tommerup

 
 

gasten hebben Tommerup een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Midden in het Funense hoogland ligt Tommerup in een rustige, vredige en bijzonder natuurschone omgeving. Het gebied is uitermate geschikt om te voet, per fiets of met de skinnecykel (railsfiets) van de natuur te genieten. Een ideaal vakantiegebied voor natuurliefhebbers, golfers en visliefhebbers. In Tommerup kun je je dagelijkse boodschappen doen en je vindt er meerdere eetgelegenheden. De omgeving biedt velerlei activiteitsvormen, grotere steden en bezienswaardigheden voor de hele familie.

 

Strande

Aangezien Tommerup in het midden van Funen ligt is er geen strand in de directe omgeving. In de nabijheid van het plaatsje Faldsled, ca. 20 km zuidwaarts, ligt het strand Strandholmen, een kindvriendelijk strand met zand en stenen maar bovenal rustig en ondiep water. Meerdere goede en kindvriendelijke stranden vind je op Helnæs (30 km). Een van de drukst bezochte stranden is Feddet een ander goed strand ligt bij Helnæs Made.

Natuur

Tommerup ligt in het Funense hoogland omgeven door mooie groene, vredige en recreatieve landschappen met heuvels, dalen en bossen. De wandelpaden van Tommerup, Tommerup Vandrestier, strekken zich over een afstand ca. 100 km door het mooie natuurlandschap. De routes hebben verschillende afstanden, startpunt kan bijv. zijn Tommerup Kirke. In het gebied rond Tommerup liggen 2 van de hoogste punten van Funen; Føbjerg Bavnehøj (131 m) en Dyred Banke, met prachtige vergezichten over het Funense landschap. In Vissenbjerg ligt 'Afgrunden & Udsigten' een gevarieerd landschap met door de natuur geschapen trappen. In dit heuvelachtige landschap kun je genieten van het prachtige uitzicht naar Fjøbjerg Banker en Brændholt Bjerg. Tarup Davinde is een natuurgebied met diepe, visrijke meren, een rijke flora en fauna en ontelbare wandelpaden. Een belevenis op zich is de unieke natuur van Helnæs. In dit gebied liggen bijzonder goed bewaard gebleven grafheuvels uit het steentijdperk (33 km).

Activiteiten

In dit gebied kun je uitstekend te voet of per fiets genieten van het natuurschone Funense hoogland. Vanuit Tommerup kun je op een minder traditionele manier van de natuur genieten namelijk per skinnecykel (railsfiets). De route brengt jullie langs kleine dorpjes door vredige landschappen, bossen en velden. Golfliefhebbers kunnen meerdere golfbanen in de omgeving uitproberen. Binnen een straal van 20 km van Tommerup liggen de volgende banen: Vestfyns Golfklub in Glamsbjerg, Blommenslyst Golfklub, Odense Eventyr Golfklub en Odense Golfklub. Funen heeft meerdere Put & Take vismeren. Gooi eens een hengeltje uit in bijv. Aalsbogaard Lystfiskersø bij Aarup (18 km), Mosegaarden bij Søndersø (25 km), Fyns Fiskevand bij Ferritslev (34 km) of Lindegårdens Fiskesø bij Otterup (35 km).

Bezienswaardigheden

Frydenlund Fuglepark bij Tommerup is een heerlijk natuurpark met 700 vogels uit de gehele wereld en voilières, waterputten en een 2 km lang wandelpad dat je onder hoge oude bomen door naar de open savanna voert. Het museum 'Lilleskov Teglværk' in Tommerup is een oude tegelfabriek met div. tentoonstellingen. Het grootste terrarium van Scandinaviën ligt in Vissenbjerg, Vissenbjerg Terrariet heeft vele reptielen, vogelspinnen, krokodillen, leguanen en andere exotische dieren uit de gehele wereld (11 km). Staudeparken in Vissenbjerg is een 15000 m2 groot park met planten- en bloemenperken, een beek en div. waterbassins. In Aarup ligt het Fun Park Fyn met o.a. een waterparadijs met glijbanen attracties en activiteiten voor de hele familie. Als je de entree betaald hebt, kun je gratis gebruik maken van al dit leuks (18 km). Erholm Park ligt rond Erholm Slot in de omgeving van Aarup, een park aangelegd in Engelse stijl in een mooi terrein met ontzettend oude bomen.

Dagje uit

Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een moderne sfeervolle stad met vele activiteiten zoals muziek, theater, straatgoochelaars, leuke winkels, vele restaurants en bezienswaardigheden, zoals het H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum (spoorweg), Den Fynske Landsby en Odense Zoo (20 km). Ringe Museum is een cultuurhistorisch streekmuseum (27 km). Bij Kværndrup ligt het mooie Egeskov Slot, de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa. Hier ligt ook het Egeskov Veteranmuseum, Egeskov Landbrugsmuseum en Egeskov Mølle (36 km). In het Fjord og Bæltcenter van Kerteminde kun je genieten van de geheimen van de zee en de dolfijnen via de onderwatertunnel of vanaf de openluchtbrug (57 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Tommerup

Zoek vakantiehuis