Huur een vakantiehuis in Toro Huse - Boek hier

Vakantiehuizen in Toro Huse, Funen, Denemarken van verhuring

Torø Huse is een vredig en gezellig vakantiegebied nabij Assens.

 

Gastenbeoordelingen van Toro Huse

 
 

gasten hebben Toro Huse een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine sfeervolle vissersplaatsje Torø Huse ligt ca. 3 km ten zuiden van Assens - direct aan het water van het Lillebælt. Hier vinden jullie charmerende oude vissershuizen, strandweilanden, strandmeren met een druk vogelleven alsmede goede vismogelijkheden. Net buiten Torø Huse ligt het eilandje Torø dat een vredige en ongerepte natuur heeft. Turø kun je bereiken via de zandtong 'Drejet'. Torø Huse is de ideale vakantiebestemming voor een ieder die graag vakantie wil houden in een vredige, rustige en charmerende omgeving maar toch in de nabijheid van een grotere plaats, diverse restaurants, inkoopmogelijkheden, bezienswaardigheden en activiteitsmogelijkheden.

 

Strande

Zowel in het noorden als het zuiden wordt Torø Huse omgeven door water. Naar het noorden toe, in Torø Vig, bestaat de kust voornamelijk uit strandweilanden met een rijk vogelleven, naar het zuiden toe ligt een goed strand met stenen en ondiep water.

Natuur

Torø Huse wordt omgeven door de kust, glooiende landschappen met weilanden, vegetatie en bossen. Op het mooie eiland Turø liggen bossen, weilanden met grazende schapen, akkers, een meer, stranden en idyllische baaien. In de strandweides en strandmeren leven een groot aantal kust- en waadvogels. Vanaf het 3 km lange en 25 meter hoge duin Sønderby Klint bij Å Strand kun je genieten van het mooie uitzicht over het landschap en de zee (4 km). Het recreatieve natuurgebied Feddet aan de westzijde van het schiereilandje Helnæs heeft een prachtig strand met een zee aan wilde bloemen. Hier ligt ook Helnæs Made, een groot strandweidegebied dat onder de natuurbescherming valt, met vele waad- en roofvogels en orchideeën (20 km). Svanninge Bakker, ook wel de 'De Funense Alpen' genoemd, is een glooiend bosterrein met heide bedekte heuvels en een uitgebreid net aan wandel- en fietspaden. Vanaf de heuvels heb je een mooi uitzicht over Zuidwest-Funen en de Zuidfunense Eilandenzee (35 km).

Activiteiten

Torø is een goed uitgangspunt voor het maken van wandeltochten in de groene en ongerepte natuur. Visliefhebbers komen in Torø Huse eveneens goed aan hun trekken, de plaats is uitgeroepen tot `hot spot¿ voor sportvissers. Het vissen in de diverse beken en wateren hier in de omgeving behoort ook tot de mogelijkheden. In het vispark Agernæs Put & Take Saltvandssøer (zoutwatermeren) bij Helgenæs (ca. 10 km) kun je ook prima een hengeltje uitgooien. Golfliefhebbers kunnen hier in de omgeving terecht op meerdere golfbanen. De dichtstbijzijnde is de 18-holes baan van Vestfyns Golfklub in Glamsbjerg (17 km). De Zuidfunense Eilandenzee is prima geschikt voor allerlei strand- en wateractiviteiten zoals zonnebaden, zwemmen, zeilen, surfen en vissen. Andere activiteitsmogelijkheden zijn te vinden in Assens, o.a. bowling, tennis en midgetgolf.

Bezienswaardigheden

De 800 jaar oude handelsstad Assens is met de oude herenhuizen, de met kinderkopjes bestraatte straatjes en de vakwerkhuizen een attractie op zich. Assens heeft echter ook andere bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Assens Miniby, de cultuurhistorische musea Mands Samling en Willemoesgårdens Mindestuer alsmede een veteraan-automobielmuseum (3 km). In Ebberup ligt de mooie oude Funense hereboerderij Gl. Alvernæs met de karakteristieke toren. Gl. Avernæs wordt omgeven door park en bos. Hier bevindt zich ook de middeleeuwse burcht Hagenskov waar je het oude gevangenhol kunt bezichtigen (6 km).

Dagje uit

Vestfyns Hjemstavnsgård bij Gummerup is een openlucht museum met vakwerkhuizen, landbouwgereedschappen en huisraad uit de periode 1750-1950 (19 km). Fun Park Fyn in Aarup is de grootste speelplaats van Funen. Dit natuur-, dieren- en pretpark met waterparadijs staat garant voor een leuk dagje uit (20 km). Het mooie Wedellsborg Slot, dat omgeven wordt door een idyllisch slotpark met hoge bomen, meren, zeldzame planten en herten is gelegen op een schiereilandje bij Husby, en kan alleen van buitenaf bezichtigt worden (22 km). Bezoek ook Vissenbjerg Terrariet - het grootste terrarium van Scandinavië met reptielen en padden afkomstig uit de gehele wereld (26 km). Frydenlund Fuglepark bij Tommerup is een natuurpark met ca. 700 vogels, diverse volières en een savanne (27 km). Vanuit Assens vaart er dagelijks een veerbootje naar het eilandje Bågø, dat naast de mooie vredige natuur en harmonie vele grote en goed onderhouden boerderijen heeft. Het eilandje heeft een gezellige kleine jachthaven.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Toro Huse

Zoek vakantiehuis