Huur een vakantiehuis in Tranekær - Boek hier

Vakantiehuizen in Tranekær, Funen, Denemarken van verhuring

Geniet tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Tranekar op Langeland van de prachtige natuur, het mooie strand en de interessante bezienswaardigheden. Het vakantiegebied Tranekar heeft heerlijke vakantiehuizen, vakwerkhuizen, een mooi kasteel en een historische molen. Geniet van de rust in je vakantiehuis, dat de ideale uitvalsbasis is voor uitstapjes naar de vele attracties van Langeland.

 

Gastenbeoordelingen van Tranekær

 
 

25 gasten hebben Tranekær een gemiddelde beoordeling van 4,48 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
08-06-2019 aan 29-06-2019

Tranekaer: restaurant van het kasteel: uitstekend! Troense op het eiland Tasinge (tussen Funen en Langeland): één van de mooiste plaatsjes die we hebben bezocht


 

Omgeving

Tranekær ligt in een groot ongerept bos- en natuurgebied, ca. 7 km ten noorden van Rudkøbing op Langeland. Het plaatsje bestaat uit meerdere oude vakwerkhuizen en is bekend vanwege het mooie rode slot, de slottuin en slotmolen. In Tranekær vind je verder winkeltjes, diverse eetgelegen en meerdere kleine interessante en leuke musea. Vanwege de ligging van Tranekær is het niet ver naar de stranden in het oosten en westen en de andere bezienswaardigheden van dit heerlijke eiland.

 
In het fraaie, rode Tranekær Slot op Langeland worden rondleidingen gegeven Het mooie badstrand Løkkeby Strand ligt aan de oostkust van Langeland, op 3 km van Tranekær Tranekær is beroemd om zijn fraaie, rode kasteel uit de 13e eeuw De goed onderhouden Tranekær Slotsmølle uit 1846 doet tegenwoordig dienst als museum
 

Strande

Net buiten Tranekær, aan beide kanten van het eiland, heb je goede zwemmogelijkheden. Ca. 7 km naar het zuiden, in de buurt van de haven in Rudkøbing ligt het kindvriendelijke zandstrand Bellevue Strand. Het strand nabij Helletofte is een heerlijk zandstrand met ietwat stenen en gras. Het water is hier ondiep en rustig en ook dit strand is geschikt voor de kleintjes (ca. 8 km noordwaarts). Bij Emmerbølle, enige kilometers verder noordwaarts, ligt ook een prima strand. Dit strand heeft een zwemsteiger waardoor je heerlijk in het water kunt springen (11 km). Bij Dageløkke Strand, 14 km noordwaarts, is het een waar eldorado voor windsurfers.

Natuur

In het bos Stengade Skov, net buiten Tranekær, groeien de beukebomen tot op het strand. Meerdere voetpaden gaan vanaf de parkeerplaats direct naar het strand, waar je heerlijk kunt zwemmen, wandelen of vissen. Via de wandelpaden in het bos Åsø skoven, dicht bij Tranekær, kun je genieten van het rijke vogelleven op Langeland. Longelse Bondegårdsskov, enkele kilometers ten zuiden van Tranekær, is een oerbos, hier mogen de bomen oud worden en groeien zoals ze willen. In het oostelijke deel van het bos staat een 250 jaar oude eikeboom met een stam van ca. 1 meter i diameter. Op het noordelijkste punt van Langeland ligt Hov, omgeven door een glooiend landschap met bos. Een wandelroute voert jullie door het bos langs historische plaatsen. Bij Hov ligt ook het duin Franke Klint, de vuurtoren en Hov Plantage met de oude zwarte zomerhuisjes van voor 1920 (25 km). Op het zuidelijke deel van Langeland is het landschap meer heuvelachtig en hier vind je dan ook fantastische uitzichtspunten.

Activiteiten

Het spreekt vanzelf om in en rond Tranekær te genieten van de culturele bezienswaardigheden en het strand. Lekker te zonnebaden, te fietsen of te wandelen in de prachtige Langelandse natuur. Visliefhebbers komen in deze omgeving niets te kort. Het is goed vissen vanaf de kust of in een van de Put & Take vismeren van Langeland. Bovendien worden er vanuit Rudkøbing Havn zeevistochten georganiseerd. Langelands Golfklub bij Tryggelev (22 km) heeft een prima 18-holes baan. Vanaf de baan heb je een mooi uitzicht over Langelandsbæltet, Hatbakkerne en Fredmosen. Op Langeland kun je bovendien zeilen, surfen, duiken en bowlen. Het eiland is ideaal voor natuurliefhebbers die graag te voet of per fiets het eiland willen verkennen.

Bezienswaardigheden

Het rode Tranekær Slot is de grootste hereboerderij van Langeland. Het is hoog op een heuvel gelegen met uitzicht over de vakwerkhuizen van het stadje. Het slotpark is een van de grootste parken van Denemarken met vele zeldzame bomen, en 'Ticon' een tentoonstelling met natuurkunst. In het souvenier museum Souvenariet zie je souvenirs van vroeger en nu, afkomstig uit de hele wereld. De nog in werking zijnde, beschermde, Tranekær Slotsmølle uit 1846, maalt biologisch dynamisch meel, dat je hier kunt kopen. Naast de molen ligt een museum met als thema windkracht en de ontwikkeling van windmolens. In de Tobaksladen werden gedurende W.O. II tabaksbladeren gedroogd. De loods is gerenoveerd in oorspronkelijke stijl en de toegang is gratis.

Dagje uit

Bezoek de 700 jaar oude koopmansstad Rudkøbing met haar mooie oude huizen. In het oude stadsdeel vind je idyllische smalle, met kinderkopjes bestraatte, straatjes en de gezellige havens Rudkøbing Skudehavn en Rudkøbing Trafikhavn (7 km). Het Langeland Museum in Rudkøbing heeft een oudheidkundige verzameling aan wapens, zilveren munten, glas etc. Verder vind je in Rudkøbing, het Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, een zeevaarttentoonstelling, het motorjacht Mjølner gelegen in Rudkøbing Havn, Den Gamle Have, etc. Ca. 14 km ten noorden van Tranekær kun je genieten van het gezellige havensfeertje in de schilderachtige haven van Dageløkke. Het vroegere militaire complex 'Langelandsfortet' bij Bagenkop, fungeert vandaag de dag als museum. Hier kun je kanonnen, wapens, bunkers en een tentoonstelling over de Koude Oorlog bezichtigen.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Tranekær

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Tranekær Vakantiehuis, Tranekær

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 75-4025

    
   1 week van EUR 414,-
    
  •  

   Tranekær Vakantiehuis, Tranekær

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 75-4008

    
   1 week van EUR 441,-
    
  •  

   Tranekær Vakantiehuis op het platteland, Tranekær

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 75-4015

    
   1 week van EUR 377,-
    
  •  

   Tranekær Vakantiehuis op het platteland, Tranekær

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 75-4014

    
   1 week van EUR 325,-
    
  •  

   Tranekær Vakantiehuis op het platteland, Tranekær

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1500 m tot water
   Reg. nr.: 75-4024

    
   1 week van EUR 892,-
    
  •  

   Tranekær Vakantieappartement, Tranekær

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   800 m tot water
   Reg. nr.: 75-4004

    
   1 week van EUR 484,-