Huur een vakantiehuis in Troense - Boek hier

Vakantiehuizen in Troense, Funen, Denemarken van verhuring

Het idyllische schippersplaatsje Troense ligt aan de noordoost zijde van het eilandje Tåsinge, direct aan het prachtige blauwe water van Thurøsund.

 

Gastenbeoordelingen van Troense

 
 

gasten hebben Troense een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gezellige en charmerende stadje Troense bestaat uit mooie oude straatjes met beschermde vakwerkhuizen uit de 17e eeuw en een drukbezochte jachthaven, inkoopsmogelijkheden en enkele eetgelegenheden. Troense ligt centraal ten opzichte van diverse bezienswaardigheden en familieuitstapjes. Minder als 1 km van Troense vind je het prachtige Valdemars Slot en slechts 7 km verderop ligt Svendborg met de goed bewaard gebleven oude stadskern met smalle kronkelige straatjes, pleintjes en bezienswaardigheden.

 

Strande

Goede zwemmogelijkheden en een heerlijk strand vinden jullie bij het Valdemars Slot Strand, Slotshagen. Aan dit strand wappert de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

Op Tåsinge liggen meerdere mooie oude bossen zoals Stenodde Skov, Tvede Skov en Nørreskov. Ca. 4 km van Troense op het hoogste punt van het eilandje ligt Bregninge Kirke. Vanuit de kerktoren heb je een groots uitzicht over de omgeving. In het bos Nørreskov bij Bregninge kun je vier grafheuvels en een jættestue (hunebedden) bezichtigen. Op Zuid-Tåsinge ligt het beschermde natuurgebied Monnet met strandweilanden, polders en een rijk vogelleven. Bezoek ook een van de grootste grafheuvels van Denemarken 'Ingershøj' met een hoogte van 7 m en een diameter van 41 meter. Hiervandaan heb je het allerbeste uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee. Tåsinge is in het geheel genomen een zalig eiland met een mooie ongerepte natuur met bossen, idyllische dorpjes de typische Funense tuinen en de heerlijk geurende vruchtplantages.

Activiteiten

Je kunt prima vissen vanaf de kust bij Troense of vanaf de brug bij Valdemars Slot. Goede visstekkies vind je ook bij Svendborg en de dam van Thurø. Golfliefhebbers moeten de mooie gevarieerde golfbaan van Svendborg Golfklub eens proberen. De baan is gelegen in een licht glooiend landschap, omgeven door bossen en velden en met een schitterend uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee. In Svendborg ligt eveneens een groot bowlingcenter, een gocartbaan en een zwemparadijs met allerlei faciliteiten. Leuke uitstapjes voor de hele familie. Wil je echter de natuur van Tåsinge per fiets verkennen, dan is dat mogelijk want fietsen kun je huren in Troense. Bovendien kun je in Troense kano's en kajakken huren.

Bezienswaardigheden

In Troense kun je genieten van de straatjes met de vele beschermde vakwerkhuizen uit de 17e eeuw. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan een van de mooiste kastelen van Denemarken, namelijk Valdemars Slot, in de nabijheid van Troense. Het slot is gebouwd in de 16e eeuw en heeft vandaag de dag binnen haar slotsmuren meerdere musea. Genoemd kan worden een Lejetøjsmuseum (speelgoed) maar ook verzamelingen aan kunst, antieke meubels en jachttrofeeën. Nabij het slot ligt de oudste watermolen van Denemarken, Ventepose Mølle. Deze 16e eeuwse molen is beschermd en in eigendom van Valdemars Slot. In het museum Troense Søfartssamlinger kun je genieten van schepen en foto's van schepen uit vroegere tijden. In het Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling kun je meer te weten komen over het liefdesdrama tussen Elvira Madigan en luitenant Sixten Sparre, die hier in 1889 in het Nørreskoven ten zuiden van Valdemars Slot de dood vonden.

Dagje uit

Bezoek Svendborg met de oude stadskern de smalle kronkelige staatjes en pleintjes. De geschiedenis van Svendborg gaat terug tot de vroege middeleeuwen en dat is nog steeds te zien. Hier vind je vele culturele activiteiten, bezienswaardigheden, goede winkels en talrijke eetgelegenheden (7 km). In de zomermaanden zeilt het mooie veteraanschip 'Helge' uit 1924 in vaste vaart tussen Svendborg, Vindebyøre, Christiansminde, Troense, Grasten en Valdemars Slot. Een prachtige en onvergetelijke tocht. Bij Kværndrup ligt het mooie Egeskov Slot, de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa, met div. attracties en activiteiten voor de hele familie (21 km). De mooie natuur en de vele bezienswaardigheden van Langeland zijn ook zeker een bezoekje waard. Het eiland is zeer geschikt voor het maken van autoritjes, fiets- en of wandeltochten door het prachtige landschap. Het Langeland Festival, een muziekevenement, met jaarlijks ca. 20.000 bezoekers, vindt plaats in juli (21 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Troense

Zoek vakantiehuis