Huur een vakantiehuis in Vårø, Tåsinge - Boek hier

Vakantiehuizen in Vårø, Tåsinge, Funen, Denemarken van verhuring

Het gezellige gebied rond Vårø op het eilandje Tåsinge, wordt omgeven door beschermde vogelgebieden, bossen en water.

 

Gastenbeoordelingen van Vårø, Tåsinge

 
 

gasten hebben Vårø, Tåsinge een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine dorpje Vårø ligt op het zuidelijke deel van Tåsinge. Tåsinge heeft smalle kronkelige weggetjes, kleine sfeervolle dorpjes, langs de kust prachtige bossen, fruitgaarden, weilanden en de zee. Vårø is de ideale vakantiebestemming voor natuur-, vogel- en visliefhebbers. Ca. 2 km van Vårø ligt het grote, beschermde en vogelrijke strandweiland Monnet en de 8 m hoge Vårø Knude, direkt aan de Zuid-Funense Eilandenzee. In de nabije omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen, ca. 14 km van Vårø ligt Svendborg met de middeleeuwse stemming, bezienswaardigheden, goede inkoopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden.

 

Strande

Aan beide zijdes van het schiereilandje Wemmenæshalvøen (8 km) alsmede bij Skovballe (2 km) vind je strand. Wil je graag naar een kindvriendelijk zandstrand, met ondiep water, bezoek dan het Slotshagen Strand bij Valdemars Slot (13 km) of Smørmosen Strand op Thurø (24 km). Een populair strand onder de windsurfers is Slotshagen Strand.

Natuur

Het grote natuurreservaat Monnet is één van de grootste gebieden met strandweilanden. In het voorjaar is er geen toegang tot dit gebied vanwege de vele broedende strandvogels. Aan het einde van het vlakke strandweiland ligt de 8 m hoge Vårø Knude. Vanaf de top kun je genieten van het schitterende uitzicht over de Zuid-Funense Eilandenzee. Tåsinge heeft maar liefst 12 prachtige bossen. In het Nøddeskov, ten zuiden van Valdemars Slot en in het Stenodde Skov op Vemmenæs groeien de beukenbomen tot aan het strand. Net ten zuidwesten van Valdemars Slot staat één van de oudste en grootste eikebomen van Denemarken - de Ambrosius-eik, die een omvang heeft van ongeveer 7 meter. Op het noordwestelijke deel van Tåsinge ligt het strandweiland Tåsinge Vejle, eveneens met een groot vogelbestand. Vanuit de vogelobservatietoren kun je het doen en laten van de vogels volgen. Verder is Tåsinge bekendt voor het grote hertenbestand.

Activiteiten

Tåsinge is een ideaal vakantiegebied voor vogelliefhebbers. Op Monnet en Tåsinge Vejle kun je het interessante en gevarieerde vogelleven volgen. Visliefhebbers komen op Tåsinge ook aan hun trekken. Je kunt vissen in het fjord, het belt en de zee. Het noordoostelijke puntje van het schiereilandje Vemmenæs heeft echter de beste viscondities (9 km). Op het eilandje kun je kleine bootjes huren en een beetje rondvaren in de Eilandenzee nabij Tåsinge. Breng evt een bezoekje aan één van de kleine onbewoonde eilandjes en geniet van de ongereptheid. In de oude bossen van Tåsinge kun je wandelen en fietsen. Het eiland is niet groter als dat je er per fiets van kunt genieten. Golfliefhebbers kunnen terecht op de 18 holes, 9 holes en par 3 baan van Svendborg Golfklub (18 km).

Bezienswaardigheden

Ingershøj op het noordelijke deel van Tåsinge is één van de grootste gravheuvels van Denemarken, maar liefst 7 m hoog en 41 m in diameter. Hiervandaan heb je een uniek uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee (10 km). Bezichtig één van de mooiste slotten van het land, namelijk Valdemars Slot bij Troense (13 km). Het slot werd gebouwd in de 16e eeuw en huisvest thans meerdere musea. Nabij het slot ligt één van de oudste watermolens, Ventepose Mølle, eveneens uit de 16e eeuw. Breng een bezoekje aan het oude schippersplaatsje Troense, met de eeuwenoude vakwerkhuizen. In het museum Museet Troense Søfartssamlinger zijn meerdere tentoonstellingen met allerlei oude schepen en foto’s van schepen. In het Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling kun je de hele geschiedenis horen over liefdesdrama tussen Elvira Madigan en Sixten Sparre, samen gingen zij in 1889, in het Nørreskov ten zuiden van Valdemars Slot, de dood in.

Dagje uit

Breng een bezoekje aan de middeleeuwse stad Svendborg met de oude stadskern, de smalle kronkelende steegjes en de sfeervolle pleintjes (14 km). Bij Naturama in Svendborg kun je allerlei opgezette dieren bekijken, zoals een walvis, beren, elanden, wilde zwijen een enorme ijsbeer en honderden vogels. Hier mag je de dierenhuiden en botten aanraken. Het kunstgebouw Kunstbygningen SAK in Svendborg heeft een permanente tentoonstelling over de beeldhouwer Kai Nielsen, alsmede wisselende tentoonstellingen van andere kunstenaars. Ook leuk om te doen is een dagje naar één van de andere eilandjes in de Zuid-Funense Eilandenzee. Vanuit Svendborg zijn er bootverbindingen naar Skarø, Drejø, Hjortø en Ærø.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vårø, Tåsinge

Zoek vakantiehuis