Huur een vakantiehuis in Varbjerg Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Varbjerg Strand, Funen, Denemarken van verhuring

Het familievriendelijke vakantiegebied Varbjerg Strand, ligt in Båring Vig in het noordwesten van Funen, tussen Bogense en Middelfart.

 

Gastenbeoordelingen van Varbjerg Strand

 
 

gasten hebben Varbjerg Strand een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het beekje Storåen mondt uit bij Varbjerg Strand en hier bij de uitmonding is een kleine, idyllische jachthaven aangelegd. Het vakantiegebied ligt rustig en natuurschoon tussen strand, bos en velden. Een ideale vakantieplek voor vis- en vogelliefhebbers. Hier aan het water ligt het restaurant 'Varbjerghus' met een mooi uitzicht over het water. Een paar kilometer landinwaarts, net achter het zomerhuisgebied, ligt het plaatsje Båring alwaar je de dagelijkse boodschappen kunt doen. Verder vind je goede inkoopmogelijkheden en vele eetgelegenheden in de charmerende stadjes Middelfart (18 km) en Bogense (19 km).

 
Uitzicht op het vakantiepark en de zee bij Varbjerg Strand Heerlijk zandstrand en helder zwemwater bij het vakantiepark Varbjerg Strand Vakantiehuizen bij de rivier achter het strand in het vakantiegebied Varbjerg Strand Gezellige, kleine jachthaven in het vakantiegebied Varbjerg Strand
 

Strande

Varbjerg Strand is net als de nabij gelegen stranden Båring Strand en Bro Strand, een heerlijk zandstrand met de Blauwe Vlag. Het strand is zeer geschikt voor de kleintjes vanwege het rustige en ondiepe water. Aan het strand vind je een zwemsteiger zodat je lekker in het wat diepere water kunt springen. Het vaarwater van Båring Vig is bovendien zeer geschikt om te windsurfen. Ook kun je vanaf het strand met een klein bootje direct het water opvaren. Hier aan het strand ligt het kleine maar gezellige restaurant Varbjerghus.

Natuur

Ten westen van Varbjerg Strand groeit het bos, Båring Skov tot aan het water. In het bos vind je meerdere wandelroutes. Rond het bos bestaat de natuur uit kusten en velden. Een geliefd uitstapje is het bos Langesøskoven. In het bos ligt het landgoed en meer met dezelfde naam. Ook ligt hier een klein romantisch kapelletje dat zeer geliefd is bij komende bruidsparen. Rond het 1200 meter lange meer kun je bovendien heerlijk wandelen.

Activiteiten

Goede vis- en vangstmogelijkheden vind je langs de kust van Varbjerg Strand, alsmede op zee, aan boord van een viskotter of in een gehuurd bootje. Hier in de omgeving zijn ook meerdere Put & Take vismeren gelegen. Vanaf Bogense kun je een dagtripje maken naar de eilandjes Endelave, Tunø en Samsø. Rond Varbjerg Strand staat jullie een 40 km lang netwerk aan natuurschone fietsroutes ter beschikking. Voor golfliefhebbers staat de baan van Golfklubben Lillebælt in Middelfart ter beschikking.

Bezienswaardigheden

Het plattelandsplaatsje Bro, met de kronkelige straatjes en de oude vakwerkhuizen is zeker een bezoekje waard (5 km). Bij de Gamle Smedie in Skåstrup zie je hoe ze in de smederij kaarsenstandaards smeden (11 km). In het bosgebied Nyhaven, bij Skåstrup, ligt de uit de oudheid stammende grafheuvel Rundhøj. In het natuurschoon gelegen museum Kunstgården in Skovby kun je zowel Deense kunst en internationale kunst bewonderen (13 km). In Middelfart, direct aan het Lillebælt en omgeven door bos, ligt Hindsgavn Slot met het slotpark. Bezoek het slotpark met de vele zeldzame bomen en struiken. In het bos Kongebroskoven bij Middelfart kunnen jullie een dierenpark bezoeken (18 km). Het mooie witte Wedellsborg Slot met slotpark ligt in Husby en hier heb je eveneens toegang tot het park met herten, meertjes en een zeldzame flora (18 km). De grootste, in privé bezit zijnde, ridderzaal van Denemarken ligt in het renaissance slot Harridslevgård in de omgeving van Bogense (19 km).

Dagje uit

Aan het Lillebælt ligt Middelfart en hier kun je genieten op de terrasjes, slenteren door de jachthaven, een museumpje pikken, lekker shoppen of genieten van de bezienswaardigheden (18 km). De oude handelsstad Bogense met de vele pleintjes, kronkelige straatjes, oude koopmanshuizen en vakwerkhuizen, de schilderachtige haven en de grote Marina, is zeker een bezoek waard (19 km). Het beschermde eilandje Æbleø ligt net voor de kust van Bogense en heeft een unieke natuur waarvan je kunt genieten via een 7 km lange wandelroute die je langs het hele eiland brengt. In Odense Zoo wacht een veelzijdig dierenrijk op jullie, hier vind je zoogdieren, insecten, vogels, vissen en reptielen (43 km). Den Fynske Landsby bij Odense toont een typisch Funens plattelandsmilieu omstreeks het jaar 1850.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Varbjerg Strand

Zoek vakantiehuis