Huur een vakantiehuis in Vemmenæs, Tåsinge - Boek hier

Vakantiehuizen in Vemmenæs, Tåsinge, Funen, Denemarken van verhuring

Op het zuidelijke puntje van Tåsinge in de Zuid-Funense eilandenzee ligt Vemmenæs met uitzicht naar Langeland.

 

Gastenbeoordelingen van Vemmenæs, Tåsinge

 
 

15 gasten hebben Vemmenæs, Tåsinge een gemiddelde beoordeling van 4,60 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het rustige gezellige vakantiegebied Vemmenæs wordt omgeven door een van de meest idyllische landschappen die Denemarken rijk is. Hier vinden jullie kleine plattelandsdorpjes, bossen, oude vissersplaatsjes, groene vruchtplantages, hereboerderijen, landgoederen en kastelen. Het eiland is de vakantiestek voor natuurliefhebbers, sportvissers en zeilers. Vemmenæs heeft een kleine gezellige haven. De dagelijkse boodschappen doe je hier en slechts 14 km hiervandaan ligt Svendborg met een groter aanbod aan winkels, eetgelegenheden en diverse bezienswaardigheden.

 
Groen terrein met voetbaldoelen en speelplaats bij het strand van Vemmenæs Lange zwemsteiger aan de kust bij het vakantiepark Vemmenæs Het badstrand en het groene gebied bij de vakantiehuizen van Vemmenæs Het fraaie Valdemars Slot ligt op slechts een paar kilometer van het vakantiegebied Vemmenæs
 

Strande

Bij Vemmenæs is een strand, maar wil je liever naar een kindvriendelijk strand met wit zand, een zandbodem en ondiep water dan kun je terecht bij Slotshagen Strand bij Valdemars Slot (9 km) of Smørmosen bij Svendborg (14 km). Een populaire plek om te windsurfen is eveneens bij Slotshagen Strand.

Natuur

Op Tåsinge vind je meerdere mooie oude bossen. Stenodde Skov ligt net ten noorden van Vemmenæs, maar ook Tvede Skov en Nørreskov zijn zeker een bezoekje waard. Monnet is een beschermd gebied op Zuid-Tåsinge met strandweilanden en een rijk vogelleven. Beleef Ingershøj, de grootste grafheuvel van Denemarken. De grafheuvel heeft een hoogte van 7 meter en een diameter van 41 meter en hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee. Probeer ook eens het uitstapje dat voorbij Bregninge Kirke komt, het kerkje is op het hoogste punt van het eiland gelegen. Geniet hier van het grootse uitzicht over de omgeving.

Activiteiten

Op het eilandje kun je kleine bootjes huren en rondvaren in de eilandenzee nabij Tåsinge. Bezoek eens enkele van de onbewoonde eilandjes en geniet van de ongerepte natuur alhier. Het oude bos op Tåsinge is bijzonder geschikt voor lange wandel- en of fietstochten. Het eiland is niet groter als dat je het per fiets kunt ontdekken. Tåsinge is een paradijs voor visliefhebbers en zeilers. Je hebt goede vismogelijkheden in zowel het fjord, als het Bælt en de zee. Vanuit Svendborg worden er zeevistochten georganiseerd. Wil je een keertje golfen, tennissen, squashen of bowlen, dan kun je terecht in zowel Svendborg als Rudkøbing.

Bezienswaardigheden

Wat je zeker niet moet missen is een bezoekje aan een van de mooiste kastelen van Denemarken, Valdemars Slot, 8 km van Vemmenæs. Het slot is gebouwd in het jaar 1600 en je vindt hier verschillende musea. Erg leuk is het Legetøjsmuseum (speelgoedmuseum). Nabij het slot ligt een van de oudste watermolens van Denemarken. Deze beschermde molen, Ventepose Mølle stamt ook uit het jaar 1600 en is in eigendom van Valdemars Slot. Bezoek Troense, de gezellige oude schippersstad van Tåsinge, ca 12 km van Vemmenæs. Hier liggen de mooiste straatjes met beschermde vakwerkhuizen uit de 17e eeuw. In het museum Troense Søfartssamlinger kun je interessante tentoonstellingen en foto's bekijken van schepen uit vroegere tijden. In het Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling kun je meer te weten komen over het liefdesdrama tussen Elvira Madigan en luitenant Sixten Sparre, die in 1889 samen de dood vonden in het Nørreskoven ten zuiden van Valdemars Slot.

Dagje uit

Bezoek Svendborg en haar goed bewaard gebleven stadskern met smalle, kronkelige, straatjes en pleintjes. De geschiedenis van Svendborg gaat terug tot in de vroege middeleeuwen. Hier vind je activiteiten, bezienswaardigheden, winkels en eetgelegenheden (14 km). Het mooie Egeskov Slot bij Kværndrup is de best bewaard gebleven renaissance waterburcht van Europa (27 km). Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, een sfeervolle stad met veel vertier in de vorm van muziek, theater, straatgoochelaars, bezienswaardigheden, maar ook winkels, restaurants en cafés (57 km). Den Fynske Landsby, bij Odense, toont een typisch Funens plattelandsmilieu van omstreeks 1850. Langeland is met haar mooie natuur en vele bezienswaardigheden ook zeker een bezoekje waard. Het eiland is zeer geschikt voor autoritjes, fiets- of wandeltochten door het mooie landschap. Elk jaar in juli wordt hier het muziekfestival, Langeland Festival gehouden. Ca. 20.000 mensen bezoeken jaarlijks dit festival.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vemmenæs, Tåsinge

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Vemmenæs, Tåsinge Vakantiehuis, Vemmenæs, Tåsinge

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 74-1042

    
   1 week van EUR 506,-
    
  •  

   Vemmenæs, Tåsinge Vakantiehuis, Vemmenæs, Tåsinge

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 74-1002

    
   1 week van EUR 376,-
    
  •  

   Vemmenæs, Tåsinge Vakantiehuis, Vemmenæs, Tåsinge

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 74-1039

    
   1 week van EUR 340,-
    
  •  

   Vemmenæs, Tåsinge Vakantiehuis, Vemmenæs, Tåsinge

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 1   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 74-1046

    
   1 week van EUR 465,-