Huur een vakantiehuis in Amtoft - Boek hier

Vakantiehuizen in Amtoft, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Amtoft is een klein gezellig plattelandsplaatsje, gelegen in Amtoft Vig aan het Limfjord.

 

Gastenbeoordelingen van Amtoft

 
 

20 gasten hebben Amtoft een gemiddelde beoordeling van 4,30 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Amtoft wordt omgeven door het Limfjord, het vogelreservaat Vejlerne en vredige natuurgebieden met bos. Een waar eldorado voor vogel- en natuurliefhebbers. Het plaatsje heeft een goed strand en een gezellige jachthaven, met o.a. een picknickplaats, grillplaats en een kruidenier. Het is 24 km naar Thisted en 25 km naar Fjerritslev. In beide steden vind je goede inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden.

 
Charmante jachthaven naast het strand en het vakantiepark van Amtoft Heerlijk badstrand bij de vakantiehuizen van Amtoft Zandstrand met kleine baaien en ondiep zwemwater bij het vakantiepark Amtoft De gezellige jachthaven van het vakantiegebied Amtoft
 

Strande

Bij Amtoft ligt een goed Limfjordstrand met grof zand en stenen en een aangelegde zwemsteiger. Wil je liever zwemmen in de Noordzee, dan ligt de kust en Lild Strand ca. 19 km van Amtoft. Hier is het strand ongeveer 50 m breed en 30 km lang en bestaat hoofdzakelijk uit zand met hier en daar wat stenen. Het zwemwater is helder en de bodem is van zand.

Natuur

Amtoft ligt in de buurt van Vejlerne, het grootste wildvogelreservaat van noord Europa. Hier kun je via een van de uitgezette wandelpaden of uitzichttorens het vogelleven observeren. Aan de westkust, net ten noorden van Amtoft, ligt de enige vogelrots van Denemarken. De 47 m hoge kalkrots, Bulbjerg, wordt bewoond door zeevogels, en hier vandaan heb je een uniek uitzicht over de Jammerbugt. In Lild Klitplantage kun je kiezen uit een van de 7 wandelroutes door de gevarieerde natuur. Ook mag je fietsen op de grindweggetjes die je door de plantage voeren.

Activiteiten

Sportvissers kunnen een hengeltje uitgooien in het fjord of in een van de meren en beekjes die de omgeving rijk is. Er zijn meerdere golfbanen in de omgeving, de 2 dichtstbijzijnde liggen in Fjerritslev en Thisted. Aan de kust net buiten Amtoft kun je ook goed windsurfen.

Bezienswaardigheden

In het gezellige plaatsje Øsløs, 4 km ten oosten for Amtoft, kunnen jullie enkele goed bewaard gebleven 'bondeskipperhuse' uit de 18e eeuw bewonderen, o.a. het huis van de schrijver Johan Skjoldborg dat nu ingericht is als museum. Op het veldstation in Lynge, 9 km ten oosten van Amtoft, ligt een klein natuurmuseum.

Dagje uit

Bezoek eventueel de vuurtoren van Hanstholm, Hanstholm Fyr, en het bunkermuseum met geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog (27 km). Het mooi gelegen Stenaldercenter in Ertebølle, toont de natuur en het leven in en rondom Ertebølle van ca. 6-7000 jaar geleden. Bezichtig hier o.a. de archeologische vondsten uit het steentijdperk zoals een 'huisafvalhoop' en een gereconstrueerde nederzetting met de daarbij behorende hutten (56 km). Op het Limfjordeiland Mors ligt Jesperhus Blomsterpark, het grootste bloemenpark van Scandinavië, naast bloemen vind je hier ook een junglezoo en een speel- en waterland (59 km). Het Openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een leuk en leerzaam museum. Hier kunnen jullie zien hoe het dagelijkse leven op het platteland er 150 jaar geleden uitzag (98 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Amtoft

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Amtoft Vakantiehuis, Amtoft

   9 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 12   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 30-2023

    
   1 week van EUR 470,-
    
  •  

   Amtoft Vakantiehuis, Amtoft

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 30-2022

    
   1 week van EUR 408,-
    
  •  

   Amtoft Vakantiehuis, Amtoft

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 30-2026

    
   1 week van EUR 369,-
    
  •  

   Amtoft Vakantiehuis in een stad, Amtoft

    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 30-2028

    
   1 week van EUR 405,-
    
  •  

   Amtoft Vakantiehuis, Amtoft

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 30-2001

    
   1 week van EUR 293,-