Huur een vakantiehuis in Doverodde - Boek hier

Vakantiehuizen in Doverodde, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Doverodde is een vroegere handelslospaats aan het Limfjord in het historische Sydthy.

 

Gastenbeoordelingen van Doverodde

 
 

15 gasten hebben Doverodde een gemiddelde beoordeling van 4,47 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De stemming van het verleden heerst nog steeds in Doverodde, dat idyllisch gelegen is tussen de Noordzee en het fjord. Het plaatsje dat omgeven wordt door het fjord, weilanden, natuurlandschappen en plantages, heeft een gezellige jachthaven en een bekend museum. Hier heb je goede mogelijkheden om te zwemmen, te vissen, te surfen of te wandelen, paardrijden of fietsen in de prachtige natuur. De stad Hurup, 6 km van Doverodde is een gezellig handelsstadje met eetgelegenheden en een wandelstraat.

 

Strande

Doverodde Strand is een fijn strand aan het Limfjord, ten noorden van de jachthaven. Wil je liever genieten van de brede witte zandstranden aan de Noordzee, dan ligt Agger Tange Strand slechts 20 km van Doverodde. Het witte zandstrand heeft de Europese Blauwe Vlag. Het strand is ongeveer 100 meter breed en bestaat uit zand en stenen. Het water is helder en de bodem is van zand en steen. Er zijn goede zwemcondities in de luwte van de vele golfbrekers, het wordt echter zeer snel diep en vaak zijn er golven en een sterke stroom.

Natuur

Het gebied rondom Doverodde biedt een veelzijdige natuur met het fjord, velden, weilanden, rietbossen, beken, moerassen enz. Hier vind je bovendien een rijke flora en fauna met o.a. zeldzame vogels, padden en kruipdieren. Doverkil, het binnenste deel van het fjord, is beschermd en omgeven door strandweilanden en hoge hellingen. In de mooie Dover Plantage, een vredig 200 ha groot areaal, kun je o.a. genieten van een klein bosmeer en een bron. Ydby Hede, enkele kilometers ten westen van Doverodde, is een mooi natuurgebied met tal van wandel- en fietspaden. Lodbjerg Klitplantage is en 1050 ha groot gebied met bossen, meren, heide en duinen. Hier kun je kiezen uit een van de 5 uitgezette wandelroutes door het gebied. Rønhede Plantage heeft een kampvuurplaats enkele kleine meertjes en meerdere mooie wandelroutes (15 km noordwaarts).

Activiteiten

Het is goed vissen in het fjord, in de Noordzee, de meren, riviertjes of een van de vele Put & Take vismeren. Zeer populair is het vissen vanaf de golfbrekers bij Agger en in het 661 ha grote zoetwatermeer Flade Sø. Hou je van paardrijden, dan kun je paarden huren in Snedsted en Vestervig. Golfliefhebbers hoeven niet ver te gaan om te genieten van de goede golfbanen in zowel Struer (36 km) en Lemvig (48 km). In Hurup vinden jullie een zwembad alsmede tennisbanen.

Bezienswaardigheden

Het Limfjordcentrum in Doverodde is een 150 jaar oude goed bewaard gebleven 'koopmans-boerderij'. Hier krijg je een authentische indruk van de betekenis van een købmandsgård in de oude dagen. Op de 2e verdieping van het gebouw zijn er wisselende tentoonstellingen. Naast het centrum staat de 37 meter hoge, niet meer in gebruik zijnde, graansilo. Vanaf de graansilo heb je een groots uitzicht over het landschap. Het Heltborg Museum is ingericht in de oude school en heeft o.a. tentoonstellingen met schilderijen en kunsthandwerk met streekmotieven (5 km). De begraafplaats uit de oudheid, op Ydby Hede, is een van de grootste verzamelingen reuzegraven die Denemarken rijk is (5 km). Op Thy vind je sowieso vele interessante musea en leuke tentoonstellingen van de plaatselijke kunstenaars.

Dagje uit

Jesperhus Blomsterpark is het grootste bloemenpark van Scandinavië en heeft prachtige kleurrijke bloemencombinaties, een junglezoo met o.a. tropische vogels, een piraaat-, speel en waterland met vele activiteiten voor groot en klein (28 km). Een interessant en levendig uitstapje is het Openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup, hier kun jullie zien hoe het dagelijkse leven op het platteland zo´n 150 jaar geleden was (58 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Doverodde

Zoek vakantiehuis