Huur een vakantiehuis in Ejerslev, Mors - Boek hier

Vakantiehuizen in Ejerslev, Mors, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Ejerslev, een klein gezellig plaatsje, ligt in de rustige maar recreatieve natuur op het noordelijke puntje van het Limfjord eiland Mors.

 

Gastenbeoordelingen van Ejerslev, Mors

 
 

6 gasten hebben Ejerslev, Mors een gemiddelde beoordeling van 4,33 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het plaatsje heeft zijn eigen kleine haven en een aan het fjord gelegen imponerende 'molergrav' (een groeve bestaande uit 55 miljoen jaar oude lagen kiezelalg en vulkanisch as). Het zomerhuisgebied Ejerslev Lyng ligt ten westen van het plaatsje aan een fijn kindvriendelijk strand. De dagelijkse boodschappen doe je in Sejerslev, 3 km landinwaarts. 18 km naar het zuiden vind je de hoofstad van het eilandje nl. Nykøbing Mors, met vele winkeltjes, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en een gezellige sfeer aan de haven. Mors heeft een fantastisch mooie en afwisselende natuur. Het eiland bestaat uit vele kleine plattelandsdorpjes met een gezellige atmosfeer, bijzonder geschikt voor een vredige, rustige vakantie.

 
Het klif Ejerslev Klint bij het haventje van het vakantiepark Ejerslev, Mors Lang badstrand in een groene omgeving bij Ejerslev, Mors Kleine, charmante haven bij het klif Ejerslev Klint Het indrukwekkende molerklif bij het vakantiepark Ejerslev, Mors
 

Strande

Net buiten het zomerhuisgebied Ejerslev Lyng vinden jullie een goed en kindvriendelijk strand. Bij Nykøbing kun je zwemmen bij het Ooststrand (Nykøbing Øststrand) en op de landtang Ørodde, hier heb je een kindvriendelijk strand met zwemsteiger en de Europese Blauwe Vlag. Het 20 meter brede en 20 km lange strand met zand en stenen heeft helder ondiep water met een zandbodem. Een populaire activiteit alhier is het beachvolleyballen. Wil je liever zwemmen in de zee, met de brede witte zandstranden, golven en hoge duinen dan vind je de kust ca. 50 km van Ejerslev.

Natuur

De natuur van Ejerslev wordt gekenmerkt door velden en 'molergrave'. Bij Ejerslev Molergrav geniet je van de mooie steile molerhellingen aan de kustlijn. Het bekendste plekje is Hanklit (61 m), hier vind je een 55 miljoen jaar oude geologische geschiedenis. Vele versteende dieren en planten zijn hier gevonden, welke je nu kunt bewonderen in het Molermuseum. Geniet van de prachtige natuur door wandeltochten langs het strand of over de uitgezette paden door de molergroeven. Vanaf Salgerhøj (89 m), het hoogste punt van Mors, heb je een prachtig uitzicht over Mors, het Limfjord en de eilandjes Livø en Fur. Ten zuiden van Nykøbing Mors, ligt het bos Legind Bjerge Plantage, met een variatie aan dalen, meren en hoge oude bomen uit het noordwesten van de USA (22 km). Agerø, ten zuiden van Mors is een must voor vogelliefhebbers. Het eilandje is rustplaats voor vele zeldzame vogelsoorten (37 km). Mors en Fur zijn de enige plaatsen ter wereld, waar er in de ondergrond 'moler' voorkomt.

Activiteiten

In de omgeving zijn er ook voor golfspelers goede mogelijkheden. Morsø Golfclub bij Nykøbing is aangelegd in een weidegebied met een beeksysteem. In Gatten ligt de grootste golfbaan van noord Europa, nl. Himmerland Golf & Country Club, een uitdaging voor zowel beginners als gevorderden (80 km). Je vindt ideale vismogelijkheden langs de mooie Limfjordkust op Mors. Daarnaast zijn er meerdere Put & Take vismeren in de omgeving, de dichtsbijzijnde is Morsø Fiskepark bij Nykøbing. Mors heeft ook vele sportieve activiteiten te bieden zoals golf, tennis, beachvolley enz. Mors is geschapen voor een actieve vakantie, je kunt bijv. fietsen huren en de solskinsroute (zonneschijnroute) volgen die je rond het hele eiland voert (120 km).

Bezienswaardigheden

In het Molermuseum in Hesselbjerg nabij Hanklit, kun je 55 miljoen jaar oude fossielen bezichtigen, die uitgegraven zijn in de moler (3 km). 'Skarregaard' is een van de oudste 'slægtsgårde' (generatieboerderij) op Mors, nu een landbouwmuseum. Geniet van het landschap met zijn historische vondsten, vredige bossen, groene velden en meren (4 km). Handelsstad Nykøbing is de hoofdstad van Mors. Een leuk stadje met smalle gezellige straatjes, het havenkwartier en de oude arbeiderswoningen. Nykøbing Haven ligt in het verlengde van de stemmingsvolle winkelstraat en hier vind je een gezellig havenmilieu met meerdere goede eetgelegenheden (18 km). Dueholm Kloster (klooster) in Nykøbing is het oudst bewaard gebleven gebouw van de stad. De Johanitterorde waren in 1371 de grondleggers van dit klooster. In de 5 historische gebouwen vind je diverse tentoonstellingen. Mors is een inspirerende plek voor vele kunstenaars en overal op het eiland vind je dan ook ateliers en musea.

Dagje uit

Jesperhus Blomsterpark is het grootste bloemenpark van Scandinavië met o.a. een junglezoo, tropische vogels, een piraat-, speel- en waterland (22 km). Ten zuiden van Nykøbing ligt het sprookjesachtige slot 'Højriis Slot', met als thema Doornroosje. Højriis Slot is een van de oudste hereboerderijen in Denemarken en open voor publiek. De enigste bewaard gebleven met riet bedekte hereboerderij nl. Hereboerderij Hessel, ligt op het beschermde schiereilandje Louns nabij Hvalpsund. Hier zie je hoe zowel de 'rijke' als hun dienstpersoneel in die tijd geleefd hebben (48 km). Het Openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum nabij Vinderup is interessant en leuk en toont het dagelijkse leven op het platteland ca. 150 jaar geleden (60 km). Het Stenalder center in Ertebølle laat zien hoe de natuur en het leven er hier ca. 6-7000 jaar geleden uitzag, met o.a. een 'huisafvalhoop' en een reconstructie van een nederzetting met de daarbij behorende hutten uit het steentijdperk (65 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Ejerslev, Mors

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Ejerslev, Mors Vakantiehuis, Ejerslev, Mors

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 4   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 33-6008

    
   1 week van EUR 293,-
    
  •  

   Ejerslev, Mors Vakantiehuis, Ejerslev, Mors

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 12   •   Slaapkamers: 6
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 33-6000

    
   1 week van EUR 479,-