Huur een vakantiehuis in Furs Perle - Boek hier

Vakantiehuizen in Furs Perle, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Fur is het mooiste eilandje in het Limfjord met molerhellingen in het noorden en de strandweilanden in het zuiden.

 

Gastenbeoordelingen van Furs Perle

 
 

gasten hebben Furs Perle een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het rustige en gezellige eilandje ligt ca. 5 min varen vanaf het plaatsje Branden, aan de noordzijde van Sallingen. Het eilandje heeft veel verschillende maar unieke landschappen. O.a. is Fur een van de weinige plaatsen in de wereld waar moler (kiezelalgen) in de grond voorkomt. Voor natuurliefhebbers is Fur een absolute hit. De jachthaven van Fur ligt aan de zuidkant van het eilandje nabij de aanlegplaats van het veerbootje. Naast de fantastische natuur vind je op Fur ook goede inkoopmogelijkheden en verschillende restaurantjes.

 

Strande

Fur heeft meerdere goede en kindvriendelijke stranden. Het water is helder en schoon en het wordt er maar langzaam diep. De bodem bestaat uit zand, wier en stenen. Het grootste gedeelte van de stranden bestaat uit stenen en schelpen. In het hoogseizoen zijn er zwemsteigers ten oosten van Stenøre en bij Færker Odde.

Natuur

Het 22 km2 grote eilandje bestaat in het zuiden uit een vlak landschap met strandpolders, meren en velden, terwijl het noorden wordt gedomineerd door een van oost naar west gaande heuvelrug. Vanaf de heuvelrug heb je een ontzettend mooi uitzicht over het Limfjord en Fur. Aan de noordzijde vind je ook heuvellandschappen en bos met diverse goede uitzichtspunten.

Activiteiten

Een populaire activiteit op Fur is fossielenjacht. In de molerafgravingen kun je fossielen vinden die wel 55 miljoen jaar oud zijn. Surfers en sportvissers komen op Fur echt aan hun trekken. Je kunt vissen in het vismeer maar ook langs de gehele kust van Fur. Het eilandje heeft een goed netwerk van wandelpaden. Langs de 12 km wandelpaden die beginnen bij Emmelstenhus aan de noordzijde van het eiland kun je genieten van de prachtige natuur. Op een van de 'bezoekboerderijen' die het eilandje rijk is, kun je kijken hoe het leven op een boerderij zijn dagelijkse gangetje gaat.

Bezienswaardigheden

In het interessante historische museum, Fur Museum, kun je de archeologische vondsten bewonderen die gedaan zijn op eilandje. O.a. zie je hier versteende reuzeschildpadden. Gammel Havn is een oud vissersdorpje, hier vind je het informatiekantoor en een museum. De vele grafheuvels en nederzettingen getuigen van activiteiten in de oudheid. De grafheuvels, Stendalhøje, Manhøje en Smedjehøje liggen alledrie op de hoogste punten van het eiland en hier vandaan kun je dan ook genieten van een prachtig uitzicht over het gebied en het Limfjord.

Dagje uit

Breng een bezoekje aan het mooi gelegen stadje Skive dat rijk is aan musea en galerieën. Ook vind je in Skive een charmerende jachthaven, een gezellige winkelstraat en diverse goede eetgelegenheden (30 km). Jespershus Blomsterpark, op het Limfjordseiland Mors, is het grootste bloemenpark van Scandinavië. Je vindt hier naast vele verschillende bloemen ook een junglezoo, speelland en waterland (30 km). Het Openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een interessant en leuk museum voor de hele familie. Hier zie je o.a. hoe het dagelijkse leven op het platteland 150 jaar geleden was (48 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Furs Perle

Zoek vakantiehuis