Huur een vakantiehuis in Gatten - Boek hier

Vakantiehuizen in Gatten, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Vier vakantie in het rustige en natuurschone gebied aan het Limfjord, met activiteiten en ontspanning.

 

Gastenbeoordelingen van Gatten

 
 

1 gasten hebben Gatten een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Gatten ligt in een vredig natuurgebied met velden, bossen, meren en golfbanen. Het gebied is uitermate geschikt voor een actieve vakantie. Je kunt hier golfen, bowlen, vissen, wandelen, fietsen, zeilen en van de natuur genieten. Dit alles binnen een radius van enkele kilometers van Gatten. Het plaatsje Gatten ligt tussen Løgstør (15 km) en Års (13 km), ca. 16 km naar het westen toe ligt het Limfjordstrand Trend. Het gebied is bekend vanwege de Himmerland Golf & Country Club, met o.a. drie 18-holes golfbanen. In de nabij gelegen steden Løgstør, Års en Farsø vind je goede inkoopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden.

 
Het meer Sjørup Sø bij Gatten is omgeven door een bosrijk landschap met vakantiehuizen Bezoek de Himmerland Golf Club Bij Gatten Elk jaar vindt in Gatten het grote golftoernooi Made in Denmark plaats Het meer Sjørup Sø bij Gatten is ideaal om te zeilen en te vissen
 

Strande

Je kunt zwemmen in enkele meren die hier in de omgeving liggen, en ca. 16 km van Gatten ligt het Limfjordstrand Trend. Dit is een goed, lang en kindvriendelijk strand met rustig water. Vanaf het strand heb je uitzicht naar het eilandje Livø. Je mag hier niet met de auto op het strand komen. Je kunt hier wel prima windsurfen. Wil je graag zwemmen in de Noordzee, met de duinen, brede stranden en hoge golven, dan moet je ongeveer 35 km noordwaarts rijden.

Natuur

Gatten wordt omgeven door een groen landschap met licht glooiende velden, kleine bossen, beken en meren. Het meer Sjørup Sø is ca. 20 ha. groot en ligt nabij Gatten. Hier kun je uitstekend wandelen en vissen. In het kleinere meer Øjesø, eveneens nabij Gatten, kun je zwemmen.

Activiteiten

Slechts 1 km van het centrum van Gatten, ligt de beroemde Himmerland Golf & Country Club met drie 18-holes golfbanen, driving range, putting green en shortgame area. Himmerland Bowling & Sport Center heeft internationale bowlingbanen, squashbanen, pool, speelruimte, speelautomaten, een groot café en een gezellige bar. Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien in een van de vele beken en meren, o.a. Sjørup Sø, en natuurlijk in het Limfjord, of bezoek het Put & Take meer Søttrup Fiskesø, een 7000 m2 groot en 9 m diep meer met helder water. Eveneens is er een kindermeer dat 700 m2 groot is (3 km ten zuiden van Gatten). Op het Limfjord kun je zeilen met een zeilboot of motorbootje. In de nabije omgeving vind je eveneens een indoor gocartbaan, een zweefvliegclub en 2 zeiljachthavens. In het Rønbjerg Feriecenter heb je, tegen betaling, toegang tot het subtropische zwemparadijs met allerlei activiteiten voor zowel groot als klein (16 km).

Bezienswaardigheden

Aan de bocht Bjørnsholm Bugt, bij Trend, ligt het indrukwekkende middeleeuwse klooster Vitskøl Kloster uit 1157. Bekijk de kerkruïnes, de kruidentuin en de kerkplaats met de mooie gebouwen (13 km). De vesting Aggersborg, uit 980, is één van de grootste ringburchten van Denemarken. Hier vind je sporen van 48 langhuizen. De vikingburcht heeft een strategische ligging, namelijk aan het smalste stuk van het Limfjord ( 17 km). In dit gebied zijn vele kunstenaars gevestigd, bezoek hun ateliers en bewonder hun kunstwerken.

Uitstapjes

Duizenden jaren geleden heerste in het stenen tijdperk de Ertebolle-cultuur in de dorpen rond de Limfjord. Bij Ertebolle werd in 1890 de eerste keukenafvalhoop opgegraven. In Stenaldercentret in Ertebolle kom je meer te weten over het leven in het stenen tijdperk (22 km). Vanuit Ronbjerg (16 km) kun je met een veerboot naar het prachtige, autovrije eiland Livo. Ontdek de rijke fauna langs de vele gemarkeerde wandelpaden. Het eiland Fur, voor de kust bij Trend en Ertebolle (16 km), heeft een prachtig en bijzonder landschap met kustgebieden, weilanden, meren, bossen en molergroeves. Het landgoed Hessel ligt op het schiereiland Louns en is een interessante bestemming. Volg een rondleiding over het landgoed en doe mee aan activiteiten (31 km). Duik de geschiedenis in in het openluchtmuseum Hjerl Hede, waar je kennismaakt met het dagelijks leven van meer dan 100 jaar geleden. Proef de sfeer tussen de oude huizen, tuinen, boerderijen, weilanden, werkplaatsen en stallen (75 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Gatten

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Gatten Vakantiehuis, Gatten

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2  
   Reg. nr.: 36-0003

    
   1 week van EUR 311,-