Huur een vakantiehuis in Gedsted - Boek hier

Vakantiehuizen in Gedsted, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het kleine plaatsje Gedsted ligt in het zuidelijke einde van het Limfjord, tegenover de oevers van Lovns.

 

Gastenbeoordelingen van Gedsted

 
 

gasten hebben Gedsted een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Gedsted is een gezellig klein stadje omgeven door het fjord, weilanden, velden en open vlaktes. Het plaatsje is hoog gelegen en vanaf diverse plekken kun je dus heerlijk genieten van het uitzicht over de omgeving en het fjord. De prachtige natuurroute 'Marguritruten' voert door Gedsted. De dagelijkse boodschappen doe je in Gedsted. In het handelsstadje Aalestrup, 10 km van Gedsted, vind je meerdere winkels en ook eetgelegenheden. De dichtsbijzijnde grotere stad is Viborg, ca. 29 km, alwaar jullie met de hele familie kunnen genieten van div. activiteiten, bezienswaardigheden og gewoon lekker shoppen. Gedsted is een goed uitgangspunt voor een actieve vakantie, of je nu wilt surfen, golfen, vissen, wandelen of fietsen. De gevarieerde natuur heeft het allemaal.

 

Strande

Je kunt zwemmen in het Limfjord bij Gedsted, maar het strand is het meest geschikt om te vissen. Daarentegen ligt er een heerlijk kindvriendelijk strand met helder laag water enkele kilometers ten zuiden van Gedsted. Het water rondom het schiereilandje Lovns is rustig en kindvriendelijk. De Europese Blauwe Vlag wappert aan het strand in Hvalpsund en bij de jachthaven. Je vindt een zwemsteiger in de buurt van de aanlegplaats van het veerbootje.

Natuur

Gedsted wordt omringd door een open landschap met weilanden, velden en kleine bossen. Vanuit het gebied heb je uitzicht over het Limfjord en het schiereilandje Lovns. Het schiereilandje ligt enkele kilometers naar het noordwesten, en heeft grote heuvels, diepe kloven en een rijk dieren- en plantenleven. Het mooie herschapen meer, Louns Sø, is rijk aan diverse vogelsoorten. Het meer Navn (Navn Sø) is beschermd en ligt mooi omgeven door veengronden en heide nabij Gatten. In Urhehøj Plantage vind je meerdere beschermde grafheuvels en kun je genieten van een prachtig uitzicht over het landschap en het Limfjord. Bij Hyllebjerg liggen de Hyllebjerg Bakker (heuvels) een heuvelachtig heide- en boslandschap.

Activiteiten

Visliefhebbers zullen zich hier als een vis in het water voelen. Er kan gevist worden in het Limfjord, in de visrijke beek Lerkenfeld Å of in een van de vele meren of visparken die het gebied rijk is. De omgeving is zeer geschikt voor een actieve vakantie. Het fjord is ideaal om te zwemmen, zeilen, surfen of te zeevissen. Via een van de vele goede fiets- en wandelroutes in het gebied kun je genieten van het afwisselende natuurlandschap. In Gatten ligt de grootste golfbaan van noord Europa, nl. Himmerland Golf & Country Club, een uitdaging voor zowel gevorderden als beginners (31 km).

Bezienswaardigheden

Op het beschermde schiereilandje Louns nabij Hvalpsund ligt de hereboerderij Herregården Hessel), de enigste bewaard gebleven strobedekte hereboerderij in Denemarken. Hier kun je zien hoe de 'rijke' en hun dienstpersoneel vroeger leefden (11 km). Het mooi gelegen Stenaldercenter in Ertebølle, schildert de natuur en het leven in en rond Ertebølle zo´n 6-7000 jaar geleden. Je kunt er o.a. een 'huisafvalhoop' en een gereconstrueerde nederzetting met de daarbij behorende hutten uit het steentijdperk bezichtigen (16 km).

Dagje uit

Breng een bezoekje aan het mooi gelegen stadje Skive, rijk aan musea, galerieën, maar dat ook een charmerende jachthaven heeft alsmede een gezellige wandelstraat met vele winkeltjes en restaurants (33 km). Jesperhus Blomsterpark op het Limfjordeiland Morsø is het grootste bloemenpark van Scandinavië en biedt plezier voor de hele familie met o.a. een junglezoo en speelland. Het Openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een leuk en leerzaam museum voor de hele familie, hier beleef je het dagelijkse plattelandsleven van 150 jaar geleden (53 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Gedsted

Zoek vakantiehuis