Huur een vakantiehuis in Gistrup - Boek hier

Vakantiehuizen in Gistrup, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Gistrup is gelegen in een natuurschone recreatieve omgeving, tegen het Lundby Krat bos.

 

Gastenbeoordelingen van Gistrup

 
 

gasten hebben Gistrup een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Gistrup ligt net zuiden van het Limfjord in het oostelijke deel van Noord-Jutland. Het gezellige plaatsje wordt omgeven door velden en bossen, het ideale vakantiegebied voor natuurliefhebbers. Gistrup heeft een ontraditionele kerk, een goede golfbaan en diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen. In Aalborg, 9 km westelijk, vinden jullie ontelbare winkels, eetgelegenheden en bezienswaardigheden.

 
Vakantiehuis in het gezellige bos bij het handelsstadje Gistrup Vakantiehuis in het mooie bos bij Gistrup Uitkijkbankje in het bos van het vakantiepark bij Gistrup Golfer op de baan van de Ørnehøj Golfklub bij Gistrup
 

Strande

In de omgeving van Gistrup is geen strand, maar de korte afstand naar het Kattegat zorgt ervoor dat je niet al te ver weg meerdere goede stranden hebt. Bij Mulbjerge en het dal Stejlgabet kun je, bij de aangelegde pieren zwemmen. Hier vind je een autovrij zandstrand met rustig water en de Europese Blauwe Vlag (25 km). Øster Hurup Strand is een kilometerlang, wit strand met lage duinen en wederom de Blauwe Vlag. Het strand is bijzonder kindvriendelijk vanwege de kleine golven en het langzaam dieper wordende water. Naast zonnebaden, zwemmen en diverse strandactiviteiten, is dit strand zeer geschikt voor windsurfers (39 km).

Natuur

Het gebied rond Gistrup bestaat uit velden en een natuurschone afwisselende vegetatie in het licht glooiende landschap. Gistrup ligt naast het idyllische, natuurbos Lundby Krat. Het bos heeft ontelbare wandelpaden en hier ligt ook het 104 ha grote beschermde natuurgebied Lundby Bakker, met een rijke fauna. Hier kun je heerlijk fietsen, wandelen, paardrijden, picknicken of op paddestoelenjacht gaan. Dicht bij Gistrup loopt het beekje Lindenborg Å, waarin je kunt vissen of kanoën.

Activiteiten

De golfbaan van Ørnehøj Golfklub ligt in het westelijke deel van Gistrup. De baan ligt in een afwisselend landschap met grafheuvels en omgeven door bos. In Gistrup en het buurdorp Klarup vinden de paardrijliefhebbers enkele Rideskoler (maneges). Wil je graag vissen dan kan dat in het Limfjord, in het Kattegat alsmede in de beek Lindenborg Å. Een leuk familiedagje beleef je op de Mou Go-Kart-Bane. Hier worden spannende races georganiseerd, voel de snelheid en het gekriebel in je buik op de 600 meter lange gocartbaan (18 km).

Bezienswaardigheden

De hoofdstad van Noord-Jutland is Aalborg en ligt ca. 9 km van Gistrup. Aalborg heeft meerdere interessante musea, cultuur, kunst, leuke bezienswaardigheden, een oude charmerende stadskern, winkelstraatjes, de uitgaansstraat Jomfru Ane Gade en heel veel eetgelegenheden. Aalborg Zoo is een heerlijke kindvriendelijke tuin in een mooie omgeving met 800 interessante, met uitsterven bedreigde, diersoorten uit de gehele wereld.

Dagje uit

Van Egense (25 km) kun je binnen 5 minuten met de veerboot over het Limfjord naar Hals. Hals is een gezellige vakantieplaats met een levendig havenmilieu. Op het plein in Hals zijn de walviskaken en de rugwervels van een blauwvinvis opgesteld. De vesting Hals Skanse ligt bij de uitmonding van het Limfjord, Krudtårnet (kruittoren) og Tøjhuset (wapenhuis) zijn bewaard gebleven en het Tøjhuset is ingericht als museum. Hals Museum heeft een lokale tentoonstelling over de zee, het fjord, de streek, Hals Skanse enz. Op de Vildtfarm Nord in Nibe kun je dieren uit het noordelijke deel van de wereld bezichtigen (27 km). In Thingbæk Kalkminer (kalkmijnen) bij Rold Skov is in de oude mijnengangen een onderaards museum met sculpturen ingericht (35 km). Bezoek het pretpark Fårup Sommerland bij Blokhus aan de westkust. Zodra de entree betaald is kun je gratis gebruik maken van al dit leuks (48 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Gistrup

Zoek vakantiehuis