Huur een vakantiehuis in Gjol - Boek hier

Vakantiehuizen in Gjol, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het oude vissersstadje Gjøl is een gezellig en rustig plaatsje, gelegen in de natuurschone omgeving van het Limfjord, ca. 25 km van Aalborg.

 

Gastenbeoordelingen van Gjol

 
 

17 gasten hebben Gjol een gemiddelde beoordeling van 4,06 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
P.M., Alkmaar bezocht het gebiet van
 
28-08-2021 aan 11-09-2021

Vergeet vooral niet naar Skagen te gaan. Het is even een stukje rijden, maar erg de moeite waard.


 

Omgeving

Op het schiereilandje Gjøl vind je een haven voor plezierjachten alsmede een kerk en een herberg (kro), die alle een bezoekje waard zijn. Het stadje zelf is bekend om haar trollen (Gjøl-trolde) en de roman 'Fiskerne' (vissers) van Hans Kirk. Hij schreef dit boek in Gjøls Kro, de herberg dus. Gjøl wordt omgeven door een ongerepte natuur, vogelreservaten en het Limfjord. De dagelijkse boodschappen doe je in Gjøl.

 
De gezellige jachthaven van het Limfjorddorpje Gjøl De idyllische herberg Gjøl Kro, met uitzicht over de jachthaven en de Limfjord De grote, sfeervolle jachthaven van Gjøl Boothuizen en een mooie speelplaats voor de kinderen in de haven van Gjøl
 

Strande

Bij Gjøl Havn kun je zwemmen in het Limfjord, hiervoor is een steiger aangelegd. Wil je liever zwemmen in de Noordzee aan de westkust, dan ligt de populaire badplaats Blokhus slechts 28 km ten noordwesten van Gjøl. Hier vinden jullie een van de lekkerste en breedste zandstranden van Denemarken met bovendien de Europese Blauwe Vlag. In de duinen achter het strand vind je altijd wel een windvrij plekje om te zonnebaden. In het hoogseizoen zijn er strandwachters op het strand die vanaf hun torens een oogje in het zeil houden met de zwemmers. Het is toegestaan om met je auto het strand op te rijden. Het is ca. 29 km naar het brede en iets rustigere zandstrand bij Rødhus. Ook dit strand heeft de blauwe vlag en ook hier mag je met de auto het strand op. Vanwege de wind en de golven kun je hier uitstekend surfen. Geniet van de unieke zonsondergangen over de Noordzee vanaf het strand of de duinen. Ongeacht het weer en jaargetijde kun je altijd lekker wandelen op het strand.

Natuur

Een 3 km lange dam verbindt Gjøl met Øland, waar je prachtige bosgebieden hebt. De oevers van Gjøl hebben laag water en een rijk vogelleven. Je vindt hier zwanen, ganzen, verschillende eendensoorten enz. Het gebied is een beschermd vogelreservaat. In het Limfjord, net buiten Gjøl, kun je zelfs zeehonden zien. Ca. 2-3 km van Gjøl ligt het Ulvedybet (wolvendiepte), een ingedamde fjordarm, een geliefde rustplaats voor watervogels. Het Fosdal en Langdal, 2 grote noord/zuid gaande dalen, die uitmonden in de 66 m hoge 'indlandskrænt' Lien (de oude kustlijn zoals deze in de steentijd was). Hier kunnen jullie echt genieten van vele prachtige wandelroutes.

Activiteiten

Net buiten Gjøl vind je goede surfmogelijkheden, tevens de laatste surfplek voor het Kattegat. Aan het water zijn grasvelden alsmede een surfbrug. Golfen kun je op de banen van Øland Golfclub, ca. 7 km van Gjøl. In Åbybro, ca. 13 km van Gjøl ligt ook een fijne golfbaan.

Bezienswaardigheden

Elk jaar in augustus wordt het jaarlijkse havenfeest van Gjøl gehouden. Beleef het mee! Kokkedal Slot is een pittoresk gelegen hereboerderij met 3-zijden, vandaag de dag is het slot ingericht als hotel en restaurant. Open voor het publiek is de herebeboerderij Oxholm met de bijhorende kloosterkerk.

Dagje uit

Aalborg is de 'hoofdstad' van Noord-Jutland en ligt ca. 25 km van Gjøl. Hier kun je je hart ophalen aan kunst, kultuur, het oude stadscentrum, de uitgaansstraat Jomfru Ane Gade en de vele restaurantjes. Aalborg Zoologiske Have (dierentuin) is een kindvriendelijk dierenrijk in een mooie omgeving. Ongeveer 30 km van Gjøl, in Blokhus, vinden jullie het pret-/waterpark Fårup Sommerland & Aquapark. Als de entree betaald is, kun je gratis van alle activiteiten gebruik maken. Geschikt voor zowel jong als oud. De badplaatsen langs de westkust van Jutland, zoals Blokhus, Lønstrup en Løkken zijn altijd een bezoekje waard.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Gjol

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Gjol Vakantiehuis, Gjol

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 30-0020

    
   1 week van EUR 483,-
    
  •  

   Gjol Vakantiehuis, Gjol

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 30-0005

    
   1 week van EUR 380,-
    
  •  

   Gjol Vakantiehuis, Gjol

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 30-0018

    
   1 week van EUR 324,-
    
  •  

   Gjol Vakantiehuis, Gjol

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   110 m tot water
   Reg. nr.: 30-0008

    
   1 week van EUR 393,-