Huur een vakantiehuis in Glenstrup So - Boek hier

Vakantiehuizen in Glenstrup So, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Glenstrup Sø, het grootste en diepste meer van Noord-Jutland, ligt ten zuiden van Hobro, nabij het Mariager Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Glenstrup So

 
 

gasten hebben Glenstrup So een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gebied rondom het 4,5 km lange meer is ideaal voor natuurliefhebbers en vissers. Het meer is uitstekend geschikt voor het maken van zeiltochtjes, vissen en zwemmen. De natuur rondom het meer biedt vele herinneringen uit het verleden, zoals bronnen, grafheuvels en de resten van een oud klooster. Deze kloosterresten zijn vandaag de dag ingebouwd in de huidige kerk. Van Glenstrup Sø is het slechts 8 km naar Hobro waar je goede inkoopmogelijkheden en eetgelegenheden vindt.

 

Strande

Zwemmogelijkheden vind je bij Søbjerg in het zuidoostelijke deel van Glenstrup Sø. Wil je liever in de zee zwemmen dan ligt er een prachtig zandstrand in Øster Hurup ca. 50 km naar het noordoosten. Dit strand is vanwege het ondiepe water bijzonder kindvriendelijk. Bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

Glenstrup Sø beslaat zo´n 384 ha en is op zijn diepste punt ongeveer 31 meter diep. Dalen, bossen, velden en honderden bronnen zijn kenmerkend voor het gebied rondom dit visrijke meer. Het meer is thuisbasis voor vele vogelsoorten, ook rusten hier jaarlijks vele trekvogels. Je vindt hier een veelvoud aan weggetjes en wandelpaden.

Activiteiten

Het visrijke meer, Glenstrup Sø, is een waar eldorado voor visliefhebbers. Je kunt er vissen vanaf de oevers van het meer. Een goede plek is Kongsvad Mølleå, maar ook het huren van een bootje om te gaan vissen op het meer is mogelijk. In de buurt van Glenstrup vind je meerdere golfbanen. Bij Rold Skov ligt een prachtige golfbaan (36 km), maar ook richting het zuidwesten bij Viborg en Hjarbæk liggen 2 goede golfbanen.

Bezienswaardigheden

In het oudste huis van Hobro uit 1821 vinden jullie het Hobro Museum, een museum met plaatselijke cultuur en geschiedenis uit de streek (8km). In de oude industriegebouwen aan de haven van Hobro, Hobro Havn, ligt het Gasmuseum, hier kun je van alles te weten komen over de geschiedenis van het koolgas en het gasflessengas. In het vikingcentrum 'Fyrkat' bij het Mariager Fjord vind je activiteiten en bezienswaardigheden die je 1000 jaar terug in de tijd brengen en die het leven illustreren in een van de grootste vikingburchten uit die tijd. Breng ook eens een bezoekje aan de beschermde vakwerkboerderijk 'Fyrkat Møllegård' met de 200 jaar oude watermolen.

Dagje uit

In het natuurschone gebied bij Kletrup Sø ligt de wereldkaart, Verdenskortet. Hier kun je de gehele wereld in miniformaat bewonderen met meren, rivieren, bergketens enz (17 km). Bezoek ook eens het oude handelsstadje Mariager, dat bekend is om haar fjorden, rozen, oude scheve vakwerkhuizen en de met kinderkopjes bestraatte straten (19 km). Ook ligt hier Danmarks Saltcenter, de enige toeristische attractie in Scandinavië met als thema de ruwe grondstof zout. Een leuk uitstapje is het Randers Regnskov (regenwoud). Hier heb je junglepaden, rotsen, watervallen en krokodillen. Een bezoek aan de hoofdstad van Jutland, Århus, moet je zeker niet overslaan. Hier vind je o.a. Tivoli Friheden, pretpark, de oude stad (Den Gamle By) een openlucht museum, het muziekhuis etc. In het Latijnerkvartier, met zijn kleine en intieme steegjes vind je vele aparte winkeltjes. Een gezellig cafémilieu vind je bij het Vadestedet. Ook de moeite waard is het Marselisborgskov (bos) in Århus (63 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Glenstrup So

Zoek vakantiehuis