Huur een vakantiehuis in Helligso - Boek hier

Vakantiehuizen in Helligso, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Helligsø is gelegen op Sydthy (het zuiden van Thy) aan het Limfjord, niet ver weg van de Noordzee.

 

Gastenbeoordelingen van Helligso

 
 

2 gasten hebben Helligso een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gebied rond Helligsø bestaat uit een afwisselende natuur. Het barse, doorgewaaide landschap aan de westkust staat in scherp contrast met de vredige natuur rond het fjord. Beide landschappen zijn echter geschikt voor mooie natuur belevenissen en allerlei activiteiten. Helligsø is een ideaal vakantiegebied voor sportvissers en natuurliefhebbers. Het stadje Hurup, ca. 10 km ten noorden van Helligsø is een gezellig handelsstadje met meerdere eetgelegenheden en diverse winkels en supermarkten.

 
Lang badstrand en groene, bosrijke omgeving bij de vakantiehuizen van Helligsø Jeu-de-boulesbaan en bankjes bij het strand van het vakantiepark Helligsø Heidelandschap aan de kust van Helligsø Fraai gelegen vakantiehuis, vlak bij het strand van Helligsø
 

Strande

Enkele kilometers van Helligsø vinden jullie het strand Draget Strand, met ondiep water en daardoor geschikt voor de kleintjes. Het water is helder en het ca. 1 km lange strand bestaat, evenals de zeebodem, uit zand en stenen. Ga je liever eens naar de brede witte zandstranden aan de westkust, dan is het slechts 14 km naar Agger Tange Strand. Het strand is ca. 100 meter breed en bestaat evenals de zeebodem uit zand en stenen, het water is helder en hier wappert dan ook de Europese Blauwe Vlag. In de luwte van de golfbrekers kun je zwemmen of in het water spelen, maar het water wordt snel diep en er zijn vaak golven en een sterke stroom.

Natuur

Ydby Hede is een mooi natuurgebied met ontelbare wandel- en fietspaden, slechts enkele kilometers ten oosten van Helligsø. Op de tegenoverliggende kust (11 km) ligt het mooie gebied Dover Odde en Dover Plantage. De nabijgelegen Lodbjerg Klitplantage is een 1050 ha groot gebied met bossen, meren, heide- en duinlandschappen. In dit gebied kun je maar liefst kiezen uit vijf verschillende wandelroutes.

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen hun hengel uitgooien in het fjord, de Noordzee, de vele meren en beekjes of in een van de Put & Take vismeren. Populair is het vissen vanaf de golfbrekers bij Agger of in het zoetwatermeer Flade Sø. In het mooie natuurlandschap van Helligsø kun je ook heerlijk wandelen en of fietsen. Golfliefhebbers vinden golfbanen in Struer (32 km) of in Lemvig (44 km). Ga je liever tennissen of een duik nemen in het zwembad, dan kun je terecht in Hurup.

Bezienswaardigheden

Op Ydby Hede ligt een oudheidkundig ¿kerkhof¿ met de Denemarken's grootste verzameling Kæmpehøje (grafheuvels) (6 km). Het Limfjordscentret in Doverodde is een 150 jaar oude koopmansboerderij. Hier kun je zien welke rol zo'n koopmansboerderij gespeeld heeft in vroegere dagen. Op de 2e verdieping zijn er wisselende tentoonstellingen (11 km). Geniet van het magnifieke uitzicht over het landschap vanaf de 37 meter hoge, vroegere, korensilo in Doverodde. Op Thy vind je sowieso vele interessante musea en tentoonstellingen van de plaatselijke kunstenaars.

Dagje uit

Het grootste bloemenpark van het noorden is Jesperhus Blomsterpark, met kleurrijke bloemenarrangementen, tropische vogels, een junglezoo, water- en speelland en vele andere activiteiten voor groot en klein (38 km). Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum is leuk en leerzaam hier kun je zelf meemaken hoe de mensen op het platteland ca. 150 jaar geleden leefden (54 km). Ten noordoosten van Skyum ligt Vejlerne, het grootste vogelreservaat van Noord-Europa. Vanaf de uitzichttorens kun je de vele vogels observeren (ca. 70 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Helligso

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Helligso Vakantiehuis, Helligso

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 30-6059

    
   1 week van EUR 313,-
    
  •  

   Helligso Vakantiehuis op het platteland, Helligso

    

   Slaapplaatsen: 16   •   Slaapkamers: 6
   Huisdieren toegestaan: 2   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 31-0022

    
   1 week van EUR 693,-