Huur een vakantiehuis in Hjarbaek - Boek hier

Vakantiehuizen in Hjarbaek, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Hjarbæk is een rustig en gezellig zomerhuisgebied met een heerlijke natuur en vele activiteitsmogelijkheden.

 

Gastenbeoordelingen van Hjarbaek

 
 

15 gasten hebben Hjarbaek een gemiddelde beoordeling van 4,47 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het oude en sfeervolle plaatsje Hjarbæk ligt in een natuurschone omgeving bij het Hjarbæk Fjord, in het zuidwestelijke deel van Himmerland. Hjarbæk heeft zijn eigen haven en marina. Aan de haven ligt een gezellige herberg. Je dagelijkse boodschappen kun je hier in Hjarbæk doen. Slechts 13 km van Hjarbæk ligt de domstad Viborg met diverse bezienswaardigheden, goede inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden.

 
Hjarbæk heeft een mooi, klein zandstrand aan de Hjarbæk Fjord Kinderen graven in het zand van het kleine strand bij Hjarbæk De gezellige jachthaven van Hjarbæk is het ontmoetingspunt van het dorp Veel vakantiehuizen bij Hjarbæk hebben een hoge ligging met fraai uitzicht over de Hjarbæk Fjord
 

Strande

Het 10 m brede strand bij Hjarbæk bestaat hoofdzakelijk uit zand. De zeebodem voornamelijk uit zand en steen. Het water is hier niet zout (zoetwater) aangezien het strand ver weg van de open zee gelegen is. Windsurfers kunnen hier uitstekend surfen.

Natuur

Een gevarieerde natuur met bossen, velden, fjorden, mooie beekdalen en grote waadgebieden omgeven Hjarbæk. Hier vind je dan ook een rijke fauna. Hjarbæk Fjord is zowel een wildreservaat als vogelreservaat. In het natuurschone bos, Hald Ege, net ten zuiden van Viborg, wachten er heerlijke natuurbelevenissen op jullie langs een van de vele wandelpaden.

Activiteiten

Golfliefhebbers kunnen terecht bij het het mooie Hjarbæk Fjord Golf Center, slechts enkele kilometers van Hjarbæk. De omgeving van Hjarbæk is uitermate geschikt voor het maken van wandel- en of fietstochten. Je kunt o.a. bij de hereboerderij Taarupgaard kiezen uit twee wandelroutes met prachtige uitzichten over het mooie Hjarbæk Fjord. Paragliding vanaf de toppen van de steile hellingen net achter het strand is hier een populaire activiteit.

Bezienswaardigheden

De oudste en grootste hereboerderij in vakwerstijl is Lynderupgård aan het Hjarbæk Fjord. Het vakwerk van dit huis is groen en dat is vrij speciaal. De hereboerderij wordt omgeven door een gracht. Tussen Knudby en Kvols ligt de hereboerderij Taarupgaard, en ook deze boerderij is een bezoekje waard. Bij de hereboerderij en vanaf de rondom gelegen wandelpaden heb je een mooi uitzicht over het fjord (5 km). Aan de oevers van Lovns Bredning ligt de mooi geplaceerde grafheuvel 'Virksundhøjene'. De grafheuvel stamt uit het bronstijdperk.

Dagje uit

Breng een bezoekje aan Viborg met de grootste granietkerk van het hoge noorden, nl. Viborg Domkirke. Verder heeft deze stad een rijk kunst- en cultuurmilieu, interessante musea, een gezellige winkelstraat en vele eetgelegenheden (13 km). Bij Stoholm liggen de mooie kalkgrotten Mønsted Kalkgruber, een 2 km lang labyrint met grote holen en smalle gangetjes (21 km). Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum ligt bij Vinderup en is een leuk, interessant museum. Hier zie je hoe de mensen ca. 150 jaar geleden op het platteland geleefd hebben (43 km). In Høbro, aan het meer Klejtrup Sø vinden jullie de 'Verdenskortet' (wereldkaart) in mini-formaat, met meren, bergketens, rivieren en bijna alle vlaggen van de wereld. De Verdenskortet is, als een grote opengeslagen atlas, gebouwd aan de oevers van de meer (45 km). Het grootste bloemenpark van Scandinavië is Jesperhus Blomsterpark op het Limfjordeiland Mors, met bloemen, tropische vogels, een water-, speel- en piratenland (49 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hjarbaek

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Hjarbaek Vakantiehuis, Hjarbaek

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 34-3014

    
   1 week van EUR 385,-
    
  •  

   Hjarbaek Vakantiehuis, Hjarbaek

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 34-2528

    
   1 week van EUR 335,-
    
  •  

   Hjarbaek Vakantiehuis, Hjarbaek

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 34-3007

    
   1 week van EUR 428,-
    
  •  

   Hjarbaek Vakantiehuis, Hjarbaek

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 34-3009

    
   1 week van EUR 283,-