Huur een vakantiehuis in Hostrup - Boek hier

Vakantiehuizen in Hostrup, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Hostrup op Salling is een gezellig familievriendelijk vakantiegebied met een goed strand.

 

Gastenbeoordelingen van Hostrup

 
 

3 gasten hebben Hostrup een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied Hostrup, nabij Vinderup, ligt aan de zuidkust op Salling, in het Limfjord aan Venø Bugt en Kås Bredning. Hostrup wordt omgeven door een rustige en ongerepte natuur. De dagelijkse boodschappen kun je doen in Lihme en Lem, ca. 4 km van Hostrup en anders is Skive een mogelijkheid, ca. 21 km oostwaarts. In Gyldendal Havn, ca. 2 km noordwaarts vind je een restaurant. Hier kun je tijdens je vakantie heerlijk ontspannen, of activiteiten ondernemen in de vredige en natuurschone omgeving, dichtbij het fjord, vogelreservaten, hereboerderijen, burchten en andere interessante culturele bezienswaardigheden.

 
Helder zwemwater, een zwemsteiger en picknicktafels bij het badstrand van Hostrup Vakantiehuizen in de groene omgeving van het strand bij Hostrup Zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Hostrup Uitkijkbankje bij het strand van het vakantiegebied Hostrup
 

Strande

Hostrup Strand bestaat uit zand en steen, het water is hier ondiep, schoon en helder. Dit alles maakt het tot een kindvriendelijk strand. Ca. 2 km verder ligt het 15 meter brede en 1 km lange Gyldendal Strand, ook hier is het water ondiep en schoon, bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag. Op meerdere plaatsen langs de kust zijn er zwemsteigers opgesteld, zodat je in het water kunt springen. Ejsingholm Strand, 6 km zuidwaarts is eveneens een fijn strand met goede surfomstandigheden en een Surf-Center.

Natuur

Het vogelreservaat Geddal Enge ligt slechts 5 km van Hostrup. Kås (schiereiland) ligt ca. 8 km naar het noorden en hier kun je genieten van een natuurbos, een graasvlakte met 18 grafheuvels, een kreupelbos en de hereboerderij, Herregården Kås. Vanaf het zuiden heb je toegang tot het schiereilandje. Een wandeling langs het strand rond het schiereiland is de moeite waard. Bij Spøttrup ligt, Vendal Høj, een 3500 jaar oude grafheuvel. Op de top heb je een prachtig uitzicht over het Limfjord, Thyholm en Venøbugt (10 km). Het landschap van Salling staat garant voor vele belevenissen. Geniet van de wandeltocht langs het grootste heidemeer van Denemarken, Flyndersø, 18 km naar het zuidoosten. Langs het 8 km lange meer vind je heidegebieden, kreupelhout, dennenplantages en een rijk vogelleven. Hier geniet je ongeacht het jaargetijde. Rond het meer Spøttrup Sø, kun je, als je geluk hebt, otters kunt zien. Beide meren hebben wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van dit gebied voert.

Activiteiten

Salling is beroemd vanwege de goede visstekkies. Je kunt hier vissen in het fjord, in de beek bij Sdr. Lem Vig alsmede in de verschillende visparken. Bij Ejsingholm, 6 km ten noorden van Hostrup, zorgt het ondiepe water, de rustige golven en de altijd goede wind voor perfecte surfcondities. Hier ligt dan ook een surfcenter met surfschool. Het fjord is ook ideaal voor het beoefenen van diverse andere watersporten. Golfliefhebbers hebben goede mogelijkheden op Salling. Je vindt golfbanen bij Skive Golfklub (21 km) en Harre Vig Golfklub bij Vile (35 km). Hier in de omgeving is ook een goed netwerk aan fiets- en wandelroutes.

Attracties

Geniet in Hostrup van het oude landgoed Hostrup Hovedgaard, dat omringd door weilanden en groen aan de Limfjord ligt. Vanuit Lihme (4 km) kun je met een antieke veerboot de Limfjord op en genieten van een tochtje op het water met prachtig uitzicht op het land. Bezoek met je gezin het Hjerl Hede Frilandsmuseum, waar jong en oud zal genieten van de authentieke omgeving. Bekijk de goed onderhouden, rustieke gebouwen van het dorpje en ontdek hoe de mensen hier 100-200 jaar geleden leefden (13 km). Spottrup Borg is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse burchten in Denemarken. In het Spottrup Borgmuseum zie je hoe de mensen door de jaren heen in deze indrukwekkende, fraaie burcht hebben geleefd (14 km).

Dagje uit

Bezoek het mooi gelegen stadje Skive dat rijk is aan galerieën en musea. Hier vind je bovendien een charmerende jachthaven, een gezellige winkelstraat en meerdere eetgelegenheden (21 km). Daugbjerg Kalkgruber bij Stoholm is een eindeloos 2 km labyrint van mijnengangen (36 km). Het grootste bloemenpark van Scandinavië ligt op het Limfjordseiland Mors. Geniet hier van de bloemenpracht, de junglezoo, tropische vogels, het waterland, speelland en nog veel meer (39 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hostrup

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Hostrup Vakantiehuis, Hostrup

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 32-1029

    
   1 week van EUR 373,-
    
  •  

   Hostrup Vakantiehuis, Hostrup

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 32-1026

    
   1 week van EUR 460,-