Huur een vakantiehuis in Hvalpsund - Boek hier

Vakantiehuizen in Hvalpsund, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het vakantiegebied Hvalpsund ligt aan de Limfjord en heeft een heerlijk strand met uitzicht op Salling, een bruisende jachthaven en vele mooie vakantiehuizen. De vakantiehuizen van Hvalpsund zijn omgeven door bos en groen. Hvalpsund is de ideale vakantiebestemming voor het actieve gezin.

 

Gastenbeoordelingen van Hvalpsund

 
 

14 gasten hebben Hvalpsund een gemiddelde beoordeling van 4,21 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Hvalpsund is het perfecte uitgangspunt voor een actieve vakantie, of je nu wilt surfen, golfen, vissen, wandelen of fietsen. Het kan allemaal in dit gevarieerde natuurlandschap. In het plaatsje heb je inkoopmogelijkheden, een jachthaven, een gezellige herberg met een prachtig uitzicht over het Limfjord, alsmede een veerbootaanlegplaats voor de pont naar Sundsøre op Salling.

 
Het zandstrand bij Hvalpsund met zwemsteiger, palmbomen en uitzicht op Salling Het mooie zandstrand met palmbomen bij Hvalpsund De sfeervolle jachthaven van Hvalpsund ligt vlak bij het badstrand De beboste kust bij het vakantiepark van Hvalpsund
 

Strande

Het water rond Hvalpsund is rustig en geschikt voor de kleine kinderen en op beide stranden, zowel bij de veerbootaanlegplaats als bij de jachthaven, wappert de Blauwe Vlag. Bij het strand naast de veerhaven ligt bovendien een zwemsteiger.

Natuur

Hvalpsund ligt op het schiereiland Louns met een prachtige natuur bestaande uit hoge heuvels en diepe kloven met een rijke flora en fauna. Bij het mooie, herschapen, meer Louns Sø heerst een druk vogelleven. Bij Gatten ligt het meer Navn Sø, dit meer is beschermd en ligt in een mooie natuur omgeven door veengronden. In Uhrehøj Plantage liggen meerdere beschermde grafheuvels, vanaf de grafheuvels heb je een groots uitzicht over het landschap en ten dele het Limfjord. Bij Hyllebjerg liggen de Hyllebjerg Bakker, een natuurschoon glooiend heide- en bosgebied.

Activiteiten

De omgeving van Hvalpsund is geschapen voor een actieve vakantie. In het fjord kun je heerlijk zwemmen, zeilen, surfen of zeevissen. Het afwisselende landschap biedt jullie heerlijke natuurbelevenissen via een van de vele wandel- en of fietspaden. Je vindt hier ook meerdere 'Besøgsgården'. Dit zijn boerderijen waar je kunt kijken hoe het dagelijkse leven op een boerderij er aan toe gaat. Wil je graag paardrijden dan kun je hier in de omgeving ook paarden huren. In Gatten ligt de grootste golfbaan van Noord-Europa; Himmerland Golf & Country Club, een uitdaging voor zowel beginnende als gevorderde golfers. Visliefhebbers hebben echt goede vismogelijkheden in zowel het Limfjord als in de vele meren, beken en Put & Take vismeren die hier in de omgeving gelegen zijn.

Bezienswaardigheden

Het gebied rond Hvalpsund heeft altijd vele kunstenaars geïnspireerd en aangetrokken. Je ziet dan ook overal ateliers en werkplaatsen van de plaatselijke kunstenaars. Stenanlægget in Myrhøj is ontstaan in de bronstijd en bestaat uit een rij stenen over ca. 154 meter. Op het beschermde schiereiland Lounshalvø, bij Hvalpsund, ligt Herrengården Hessel, de enigste bewaard gebleven hereboerderij van Denemarken met een rieten dak. Op Herregården Hessel kun je zien hoe de eigenaren en hun personeel hier vroeger geleefd hebben. Het mooi gelegen Stenaldercenter in Ertebølle toont de natuur en het leven van de mensen van ca. 6-7000 jaar geleden. Bezichtig de keukenafvalhoop en de gereconstrueerde nederzetting met bijbehorende hutten uit het steentijdperk (17 km).

Dagje uit

Op het eilandje Fur vind je verschillende unieke landschappen met vlakke weilanden, meren, velden, heuvels, steile kusthellingen, bossen en molergrave (afgravingen) (21 km). Breng een bezoekje aan het mooi gelegen Skive, rijk aan musea en galerieën. Skive heeft ook een charmerende jachthaven, een gezellige winkelstraat en vele goede eetgelegenheden (25 km). Het grootste bloemenpark van het hoge noorden is Jesperhus Blomsterpark op het Limfjordeiland Mors. Hier kun je genieten van de prachtige bloemen, tropische vogels, een junglezoo, speelland, waterland en nog meer leuks (28 km). Bij Vinderup vinden jullie het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum, hier kun je meemaken hoe de mensen 150 jaar geleden op het platteland geleefd hebben (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hvalpsund

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Hvalpsund Vakantiehuis, Hvalpsund

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 34-6068

    
   1 week van EUR 369,-
    
  •  

   Hvalpsund Vakantiehuis, Hvalpsund

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 34-6067

    
   1 week van EUR 509,-
    
  •  

   Hvalpsund Vakantiehuis, Hvalpsund

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 34-6063

    
   1 week van EUR 562,-
    
  •  

   Hvalpsund Vakantiehuis, Hvalpsund

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   800 m tot water
   Reg. nr.: 34-6069

    
   1 week van EUR 321,-