Huur een vakantiehuis in Hvidbjerg, Thyholm - Boek hier

Vakantiehuizen in Hvidbjerg, Thyholm, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het plaatsje Hvidbjerg ligt op het schiereiland Thyholm, in het westelijke deel van het Limfjordland aan de oevers van Nissum Bredning.

 

Gastenbeoordelingen van Hvidbjerg, Thyholm

 
 

4 gasten hebben Hvidbjerg, Thyholm een gemiddelde beoordeling van 4,25 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Arjan, Warnsveld bezocht het gebiet van
 
25-05-2019 aan 01-06-2019

Tijdens een stormachtig dag zijn we naar Thyborøn geweest om daar langs het strand te wandelen en hebben we heerlijk geluncht bij Fiskehallen Anders Peder Olesen, niet overslaan. Ook met elkaar gedineerd bij Hotel Tambohus kro, kwaliteit van de keuken is top, en op loopafstand van het huis.


K, STADSKANAAL bezocht het gebiet van
 
27-04-2019 aan 11-05-2019

Het echte strand is toch wel wat ver weg, je moet zelf leuke toertochten bedenken,want dichtbij huis kun je best leuk wandelen en aan het water zitten, maar wanneer het weer wat minder mooi is heb je weinig mogelijkheden en moet je toch wel een stukje rijden om bij een stadje te komen. We hebben een paar rondtochten gemaakt over de diverse schiereilanden en dat was prachtig.Soms moesten we met een veerpont over, wat ook heel leuk was.... De plaatsen in de directe omgeving, zoals Holstebro, Thisted , Viborg, zijn de moeite waard. Ga vooral vanaf het huis de brug over en dan rechtsaf langs het water er door de weilanden , dan kom je uit bij het kerkje wat je aan de overkant vanaf het huis kunt zien.


 

Omgeving

Het zomerhuisgebied bij Hvidbjerg ligt aan de kust, ten westen van het plaatsje Hvidbjerg. Hier is de lucht nog schoon en fris. In deze omgeving kunnen jullie vissen, wandelen, fietsen of gewoon lekker ontspannen in de natuur. In de kerken en musea van Thyholm kun je meer te weten komen over de vroegere boeren- en visserscultuur van deze streek. Thyholm is in de noordwestelijke hoek verbonden met het vasteland en in het zuiden bestaat de verbinding uit een brug over de Oddesund. In Hvidbjerg vind je meerdere eetgelegenheden en inkoopmogelijkheden.

 

Strande

Het strand ten westen van Hvidbjerg is een fijn Limfjordstrand met grof zand, ietwat stenen en schoon water. Het water is ondiep en daardoor is dit strand geschikt voor kleine kinderen. Ga je liever zwemmen in de Noordzee, dan ligt het brede witte strand van Agger Tange Strand slechts 34 km van Hvidbjerg. Het strand is ongeveer 100 meter breed en bestaat uit zand en stenen. Het water is hier helder en de zeebodem bestaat uit zand en stenen. Bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag. In de luwte van de golfbrekers kun je goed zwemmen of spelen, maar het water wordt snel dieper en vaak zijn er golven en een sterke stroom. Wees hier op attent.

Natuur

Hvidbjerg Plantage is een 40 ha groot plantagegebied met een lage vegetatie maar ook loof- en naaldbomen. Bij Odby, 6 km ten zuiden van Hvidbjerg ligt een imponerend en markant kustduin dat zich lang naar het noorden toe uitstrekt. Munkholm Odde aan de noordzijde van Thyholm is een groot beschermd gebied met strandweilanden en een veelzijdig vogelbestand.

Activiteiten

In het afwisselende natuurlandschap kun je zalig wandelen, fietsen of picknicken. Op Thyholm kun je op meerdere plaatsen bootjes huren. Visliefhebbers kunnen o.a. bij Oddesund, ca. 10 km ten zuiden van Hvidbjerg eens een hengeltje uitgooien. Voor de golfspelers onder jullie staat de baan van Struer Golfklub ter beschikking (21 km).

Bezienswaardigheden

In het plaatsje Helligkilde, 3 km ten zuiden van Hvidbjerg ligt de bron Den Hellige Kilde met ijskoud helder water dat diep uit het binnenste van de aarde omhoog komt. Het Thyholm Egnsmuseum / Apotekergården in Søndbjerg is een klein museum, ingericht in de oude apotheek. Hier kom je meer te weten over de streekgeschiedenis en -cultuur (8 km). Bij Oddesund ligt het Kutter- og Bunkermuseet met meerdere bunkers en een tentoonstelling over de bezetting van Denemarken door de Duitsers gedurende W.O. II (10 km). Op het noordelijke deel van Thyholm ligt de mooie hereboerderij Hindsels. Deze boerderij kun je alleen van buitenaf bezichtigen.

Uitstapjes

Een dam leidt van Thyholm naar het eiland Jegindø, waar o.a. het strand bij Bohl en Jegind Tap, een lange, smalle landtong met uitstekende zwemmogelijkheden, en de bijzondere natuur een bezoek waard zijn (5 km tot aan de dam). Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Hvidbjerg, Thyholm, kun je een bezoek brengen aan het handelsstadje Holstebro met zijn winkels, restaurants, kunst en cultuur en gezellige centrum (36 km). Maak een dagtochtje naar het openluchtmuseum Hjerl Hede en bekijk de oude huizen, boerderijen, werkplaatsen en tuinen, waar de geschiedenis vaak tot leven wordt gewekt (43 km). Of rijd naar Nykobing Mors en bezoek Jesperhus. Geniet van de kleurrijke bloementuinen, de tropische dieren of leef je uit in het zwemparadijs, op de speelplaats en nog veel meer (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hvidbjerg, Thyholm

Zoek vakantiehuis