Huur een vakantiehuis in Hvidbjerg, Thyholm - Boek hier

Vakantiehuizen in Hvidbjerg, Thyholm, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het plaatsje Hvidbjerg ligt op het schiereiland Thyholm, in het westelijke deel van het Limfjordland aan de oevers van Nissum Bredning.

 

Gastenbeoordelingen van Hvidbjerg, Thyholm

 
 

4 gasten hebben Hvidbjerg, Thyholm een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied bij Hvidbjerg ligt aan de kust, ten westen van het plaatsje Hvidbjerg. Hier is de lucht nog schoon en fris. In deze omgeving kunnen jullie vissen, wandelen, fietsen of gewoon lekker ontspannen in de natuur. In de kerken en musea van Thyholm kun je meer te weten komen over de vroegere boeren- en visserscultuur van deze streek. Thyholm is in de noordwestelijke hoek verbonden met het vasteland en in het zuiden bestaat de verbinding uit een brug over de Oddesund. In Hvidbjerg vind je meerdere eetgelegenheden en inkoopmogelijkheden.

 

Strande

Het strand ten westen van Hvidbjerg is een fijn Limfjordstrand met grof zand, ietwat stenen en schoon water. Het water is ondiep en daardoor is dit strand geschikt voor kleine kinderen. Ga je liever zwemmen in de Noordzee, dan ligt het brede witte strand van Agger Tange Strand slechts 34 km van Hvidbjerg. Het strand is ongeveer 100 meter breed en bestaat uit zand en stenen. Het water is hier helder en de zeebodem bestaat uit zand en stenen. Bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag. In de luwte van de golfbrekers kun je goed zwemmen of spelen, maar het water wordt snel dieper en vaak zijn er golven en een sterke stroom. Wees hier op attent.

Natuur

Hvidbjerg Plantage is een 40 ha groot plantagegebied met een lage vegetatie maar ook loof- en naaldbomen. Bij Odby, 6 km ten zuiden van Hvidbjerg ligt een imponerend en markant kustduin dat zich lang naar het noorden toe uitstrekt. Munkholm Odde aan de noordzijde van Thyholm is een groot beschermd gebied met strandweilanden en een veelzijdig vogelbestand.

Activiteiten

In het afwisselende natuurlandschap kun je zalig wandelen, fietsen of picknicken. Op Thyholm kun je op meerdere plaatsen bootjes huren. Visliefhebbers kunnen o.a. bij Oddesund, ca. 10 km ten zuiden van Hvidbjerg eens een hengeltje uitgooien. Voor de golfspelers onder jullie staat de baan van Struer Golfklub ter beschikking (21 km).

Bezienswaardigheden

In het plaatsje Helligkilde, 3 km ten zuiden van Hvidbjerg ligt de bron Den Hellige Kilde met ijskoud helder water dat diep uit het binnenste van de aarde omhoog komt. Het Thyholm Egnsmuseum / Apotekergården in Søndbjerg is een klein museum, ingericht in de oude apotheek. Hier kom je meer te weten over de streekgeschiedenis en -cultuur (8 km). Bij Oddesund ligt het Kutter- og Bunkermuseet met meerdere bunkers en een tentoonstelling over de bezetting van Denemarken door de Duitsers gedurende W.O. II (10 km). Op het noordelijke deel van Thyholm ligt de mooie hereboerderij Hindsels. Deze boerderij kun je alleen van buitenaf bezichtigen.

Dagje uit

Van Thyholm loopt er een dam naar het eilandje Jegindø, met op een lange smalle uitloop de stranden Bøhl en Jegind Tap. Op Jegindø heb je dus prima zwemmogelijkheden en een unieke natuur. Het eilandje is zeker een bezoekje waard (5 km tot aan de dam). Bezoek ook eens de handelsstad Holstebro met het autovrije centrum. Hier vind je vele speciale winkeltjes, kunst, cultuur, musea, diverse bezienswaardigheden en gezellige cafeetjes en restaurants (36 km). In Vinderup ligt het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum een interessant en levendig museum. Hier kun je zien hoe het leven op het platteland 150 jaar geleden was (43 km). Het grootste bloemenpark van Scandinavië ligt op het Limfjordeiland Mors, nabij Nykøbing Mors. Hier in Jesperhus Blomsterpark kun je genieten van bloemen, tropische vogels, een waterland, speelland en piratenland. Een leuk dagje uit voor de hele familie (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2019 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Vakantiehuizen in Hvidbjerg, Thyholm

Zoek vakantiehuis