Huur een vakantiehuis in Jegindo - Boek hier

Vakantiehuizen in Jegindo, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het Limfjordeiland Jegindø is een rustig natuurschoon eiland met een visserij- / landbouwcultuur. Jegindø heeft een sfeervolle haven.

 

Gastenbeoordelingen van Jegindo

 
 

1 gasten hebben Jegindo een gemiddelde beoordeling van 5,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het eiland is ongeveer 6 km lang en 3 km breed, en via een dam verbonden met het schiereiland Thyholm. In de sfeervolle haven gonst het van de activiteit en hier kun je vers gevangen vis kunt kopen. Naast de visserij- en jachthaven heeft Jegindø ook een restaurant, een speelplaats, een petanquebaan en een klein museumpje. Vanaf het gehele eiland heb je een schitterend uitzicht over het Limfjord en hier is de lucht nog schoon en fris. Op Jegindø kun je vissen, wandelen, fietsen, het museum bezoeken of gewoon heerlijk ontspannen in deze rustgevende omgeving. De dagelijkse boodschappen kun je op het eilandje doen. Van Jegindø is het ongeveer 6 km naar Hvidbjerg, met meerdere winkels en eetgelegenheden. Het is ca. 24 km naar Struer, met de grootste jachthaven van het Limfjord. Verder vind je in Struer winkels, restaurants en bezienswaardigheden.

 

Strande

Bij de aanlegplaats van de veerboot ligt het strand Bøhl, een van de beste stranden van het Limfjord, met grof zand en schoon ondiep water. Bij de lange smalle uitloop Jegindø Tap, aan de zuidzijde van het eiland ligt ook een heerlijk zandstand. Het eilandje heeft meerdere stranden, de meeste echter met vrij veel stenen. Wil je zwemmen in de Noordzee met de brede witte zandstranden, dan ligt Agger Tange Strand ongeveer 36 km van Jegindø. Het witte zandstrand heeft de Europese Blauwe Vlag. Het strand is hier ongeveer 100 meter breed en bestaat uit zand en steen, evenals de zeebodem. In de luwte van de golfbrekers is het goed toeven, maar let er wel op dat het water hier vrij snel diep wordt en dat er vaak golven zijn. Bovendien is de stroom hier behoorlijk sterk.

Natuur

Jegindø bestaat uit vlakke weilanden en waadgebieden. Meerdere gebieden vallen onder de natuurbescherming. Hier grazen koeien en leven vele verschillende vogelsoorten. Het eiland heeft noch hoge uitzichtpunten, noch bossen, meren of beken. Het is hier stil, vredig en rustig met een ongerepte natuur en heerlijke stranden. Bij Jegindø Tap, kun je bij eb ca. 1 km de zee in lopen. Hvidbjerg Plantage is een 40 ha groot plantagegebied met lage vegetatie maar ook loof- en naaldbomen (7 km). Lodbjerg Klitplantage is een 1050 ha groot gebied met bossen, meren, heide en duinen (10 km). Op Venø kun je genieten van de mooie afwisselende natuur. Hier vind je een zeldzaam rijke fauna, het eilandje is voornamelijk bekend voor de vele vlindersoorten die hier leven (27 km).

Activiteiten

Als je op Jegindø eilandvakantie houdt, kun je gaan vissen langs de kust van het eiland of vanaf de havenkade, je kunt een bootje huren of het eiland rond wandelen of fietsen. Golfliefhebbers kunnen terecht op de baan van Struer Golfklub. Deze golfclub heeft een mooie licht glooiende 18-holes seaside-baan en een 9-holes Pay & Play baan (24 km).

Bezienswaardigheden

Bij de haven ligt het kleine visserijmuseum 'Æ Fywerhus', met een tentoonstelling over de oude vis- en landbouwcultuur van het eilandje. Een bezienswaardigheid op zich is het ijzeren sculptuur voor het museum. De vroegere elektriciteitcentrale van het eilandje is vandaag de dag een museum met oude machines en generatoren. In het plaatsje Helligkilde vind je de bron 'Den Hellige Kilde' dat ijskoud helder water uit het diepste van de aarde naar boven haalt (5 km). Het streekmuseum Thyholm Egsnmuseum / Apotekergården in Søndbjerg, is een klein museum ingericht in de oude apotheek met veel informatie over de streekcultuur en -geschiedenis (6 km). In het Kutter- og Bunkermuseet bij Oddesund liggen grote bunkers en is er een tentoonstelling over de bezetting van Denemarken door de Duitsers gedurende W.O. II (13 km).

Uitstapjes

Bezoek het stadje Struer met de grootste jachthaven van de Limfjord, een gezellig centrum en verschillende galerieën en bezienswaardigheden. Het cultuurhistorische Struer Museum is gevestigd in Torngaard, het oudste pand van de stad, en presenteert o.m. een oude boerenkamer, een verzameling flessenscheepjes en een tentoonstelling over de oudheid (24 km). In Thyboron vind je Jyllands Akvariet, waar je een haai kunt aaien en een krab kunt vasthouden, Kystcentret, een interessant activiteiten- en informatiecentrum, en Sneglehuset - een huis dat van binnen en buiten versierd is met miljoenen schelpen (45 km). In Vinderup, op 46 km van Jegindo, kun je een authentiek en actief dorpje van vroeger bekijken in het openluchtmuseum Hjerl Hede. In Jesperhus kun je met het hele gezin een leuke en gezellige dag beleven. Geniet van de prachtige bloemen, de dieren in de junglezoo, de speelplaats, het zwemparadijs en nog veel meer (52 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Jegindo

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Jegindo Vakantieappartement, Jegindo

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   40 m tot water
   Reg. nr.: 31-2009

    
   1 week van EUR 365,-