Huur een vakantiehuis in Jorsby, Mors - Boek hier

Vakantiehuizen in Jorsby, Mors, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Jørsby is een gezellig, vredig en natuurschoon gebied op het Limfjord eiland Mors.

 

Gastenbeoordelingen van Jorsby, Mors

 
 

gasten hebben Jorsby, Mors een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Jørsby ligt aan het zuidelijke deel van de bocht op het noordelijkste deel van Mors, ca. 16 km van Nykøbing Mors. Hier wordt je omgeven door een ongerepte natuur, kust, groene recreatieve gebieden, weilanden en een zee aan frisse lucht. Jørsby is een ideale vakantiebestemming als je graag rust wilt hebben, maar toch in de buurt wilt zijn van grotere stadjes en allerlei attracties voor de hele familie. De dagelijkse boodschappen kun je in de nabije omgeving doen. In Nykøbing Mors vind je diverse winkeltjes, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en een gezellig en sfeervol havenmilieu. Mors heeft een afwisselende natuur met onder andere molergroeven (kiezelalgen). Het eiland is bezaaid met schitterende slotten, oude landgoederen, hereboerderijen en pittoreske, sfeervolle kleine dorpjes waar het heerlijk vakantie vieren is.

 

Strande

Zwemmen kun je aan het mooie, kindvriendelijke strand bij Ejerslev Lyng, ca. 4 km noordwaarts. Nykøbing Østerstrand - op de landtong Ørodde - is eveneens een kindvriendelijk strand met een zwemsteiger en de Blauwe Vlagt ten teken van schoon zwemwater. Het 20 meter brede en kilometers lange strand bestaat uit zand en steen, het water is ondiep en de bodem is van fijn zand. Hier op het strand is beachvolley de populairste strandactiviteit (17 km). Wil je graag naar de brede witte zandstranden en bruisende golven van de Noordzee, dan ligt de kust en bijvoorbeeld het strand Voruprør Strand met de lange pier, slechts 40 km van Jørsby.

Natuur

Jørsby wordt omgeven door weilanden, groene recreatieve gebieden en de zee. Net ten noorden van Jørsby liggen de prachtige steile molerhellingen (kiezelalgen), bij Ejerslev Molergrav. Het meest interessante plekje is de 61 m hoge Hanklit, met een 55 miljoen jaar oude geologische geschiedenis. Hier zijn vele fossielen gevonden die je kunt bewonderen in het Molermuseet. In dit prachtige natuurlandschap kun je heerlijk wandelen langs het strand, over de paden door de molerafgravingen, in de natuur enz. Mors en het buureilandje Fur zijn de enigste plaatsen ter wereld waar er in de ondergrond kiezelalgen voorkomen (moler). Vanaf Salgerhøj (89 m) op Noord-Mors kun je genieten van het unieke uitzicht over Mors, het Limfjord en de eilandjes Livø en Fur. Het bos Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, net ten zuiden van Nykøbing Mors, is een bijzonder gevarieerd bos met dalen, meren en hoge oude bomen uit het noord-westen van de Verenigde Staten van America (20 km).

Activiteiten

Op Mors kun je prima zwemmen, wandelen, fietsen, vissen en golf spelen. Volg bijvoorbeeld de120 km lange Solskinsroute, die helemaal rond het eiland loopt. Der er gode muligheder for at bade, vandre, cykle, fiske og spille golf på Mors. Vissen kun je langs de mooie Limfjordskust of in één van de Put & Take vismeren op Mors of Salling. Vis op forel in bijvoorbeeld het Morsø Fiskepark bij Nykøbing (19 km). Golfspelers kunnen terecht op de golfbaan van Morsø Golfklub bij Nykøbing. De 18 holes Pay & Play baan en de 9 holes Par 3 baan zijn aangelegd in een terrein met een heel systeem aan beekjes en ligt direkt aan het Limfjord. Het golfparcours wordt ook wel ‘De Parel van het Limfjord’ genoemd (16 km).

Bezienswaardigheden

Het Molermuseet in Hesselbjerg toont 55 miljoen jaar oude fossielen, die hier in de afgravingen gevonden zijn (7km). De oude proprietaire boerderij Skarregaard, doet vandaag de dag dienst als landbouwmuseum. Hier ga je meerdere generaties terug in de tijd. Een natuurpad leidt jullie door het rondom gelegen landschap met bossen, velden, strandweilanden, meren en hunebedden (7 km). In het oude handelsstadje Nykøbing kun je genieten van eeuwenoude gezellige straatjes en steegjes, de arbeiderswoningen in het havenkwartier, de sfeervolle winkelstraat en in Nykøbing Havn heerst de typische gezellige havensfeer en vindt je meerdere eetgelegenheden (16 km). Dueholm Kloster in Nykøbing is het oudste bewaard gebleven gebouw, opgericht in 1371 door de Johanitterorden. Vandaag de dag doen de 5 historische gebouwen dienst als tentoonstellingszalen (19 km). Overal op Mors vind je galleriën met kunst en kunsthandwerk.

Uitstapjes

Maak een dagtochtje naar Jesperhus, waar het hele gezin veel plezier zal beleven. Bekijk de kleurrijke bloementuinen, de tropische dieren in de junglezoo en leef je uit op de speelplaats, in het piratenland of het zwemparadijs (20 km). Het sprookjesachtige Hojriis Slot, ten zuiden van Nykobing, is een van de oudste landgoederen van Denemarken. Bekijk hier o.a. een tentoonstelling over Doornroosje (24 km). Het landgoed Hessel op het beschermde schiereiland Louns heeft als enige in Denemarken een rietgedekt landhuis. Ontdek hoe de meesters en bedienden hier vroeger leefden (47 km). Het verleden komt ook tot leven in het idyllische en actieve dorpje van Hjerl Hede Frilandsmuseum. Volg de activiteiten in de huizen en tuinen, op de boerderijen en velden en in de werkplaatsen. Een leuke en leerzame ervaring voor jong en oud (58 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Jorsby, Mors

Zoek vakantiehuis