Huur een vakantiehuis in Karby, Mors - Boek hier

Vakantiehuizen in Karby, Mors, Het Limfjord, Denemarken van verhuring

Het gezellige plattelandsplaatsje Karby ligt op de westkust van Mors aan de oevers van Visby Bredning.

 

Gastenbeoordelingen van Karby, Mors

 
 

gasten hebben Karby, Mors een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Karby is natuurschoon gelegen en wordt omgeven door open landschappen met grazende dieren en het fjord op de achtergrond. In dit gebied vind je vele activiteitsmogelijkheden, je kunt hier surfen, zwemmen, zeilen, golfen, paardrijden, wandelen, fietsen of gewoon lekker ontspannen. Net ten zuiden van Karby ligt de veerboot die over het Limfjord naar Thy vaart. De dagelijkse boodschappen kun je in Karby doen en ca. 20 km naar het oosten ligt de 'hoofstad' Nykøbing Mors met vele winkels, cafeetjes, restaurants, bezienswaardigheden en een gezellig haven met een uniek sfeertje.

 

Strande

Dicht bij Karby ligt een heerlijk kindvriendelijk Limfjordstrand met grof zand en ondiep water. Sillerslev Strand ligt bij Sillerslev Havn en staat bekend als het beste strand van Mors, het water is hier schoon en ondiep. Je vindt hier een beachvolleybaan, een zwemsteiger en de Europese Blauwe Vlag wappert hier. Bij windsurfers is dit strand ook bijzonder geliefd (16 km naar het zuidoosten). Bij Nykøbing kun je zwemmen bij het Nykøbing Østerstrand dat op de tong Ørodde ligt. Ook dit is een kindvriendelijk strand, met zwemsteiger en de Blauwe Vlag. Het 20 m brede en 20 km lange strand met zand en stenen heeft schoon ondiep water en een zeebodem van zand. Een bijzonder populaire activiteit op dit strand is het beachvolleyballen (20 km). Wil je liever zwemmen in de hoge golven van de Noordzee, dan ligt bijvoorbeeld Agger Tange Strand, met een breed wit zandstrand en duinen ca. 23 km van Tæbring.

Natuur

Karby wordt omgeven door velden, bossen en het mooie Limfjord. Voor vogelliefhebbers is het kleine eilandje Agerø absoluut een must, het is een rustplaats voor vele zeldzame vogels (4 km). Sønderherreds Plantage ligt midden op Mors, in dit gebied liggen 2 grafheuvels uit de oudheid nl. Skaarhøje en Kløvenhøj, verder vind je hier vele soorten paddestoelen (10 km). Het bos Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, nabij bloemenpark Jesperhus Blomsterpark, is een prachtig gevarieerd bos met dalen, meren, heuvels en oude hoge bomen uit het noordwesten van Amerika (20 km). Vanaf Salgerhøj en Hanklit, de hoogste punten van Mors, heb je een spectaculair uitzicht over Mors, het Limfjord en de eilanden Livø en Fur (32 km). Bij de afgraving Ejerslev Molergrav kun je de hoge en zeer steile molerhellingen bewonderen. Bij Hanklit zie je een 55 miljoen jaar oude geologische geschiedenis. Mors en het buureiland Fur zijn de enigste plaatsen ter wereld waar moler (kiezelalg) in de bodem voorkomt.

Activiteiten

In en rond Karby zijn goede activiteitsmogelijkheden. In het fjord kun je zwemmen, vissen, zeilen, surfen en of waterskiën. Op het land kun je lekker wandelen, fietsen, paardrijden of een partijtje golf spelen. De dichtstbijzijnde baan is in Nykøbing bij Morsø Golfklub. De baan is aangelegd op een strandweiland met een eigen systeem van beekjes, bijzonder mooi. Vissers hebben op Mors ideale vismogelijkheden langs de mooi kust van het Limfjord. Verder zijn er enkele Put & Take vismeren in de omgeving o.a. Morsø Fiskepark nabij Nykøbing. Zeker aan te bevelen zijn fietstochtjes over de niet al te drukke weggetjes waarbij je heerlijk kunt genieten van het prachtige landschap en het fjord. Mors is zeer geschikt voor het houden van een actieve vakantie, probeer bijvoorbeeld eens de de uitgezette 'Solskinsrute' die helemaal rondom Mors loopt (totaal 120 km).

Bezienswaardigheden

Het sprookjesachtige slot Højriis Slot, ten zuiden van Nykøbing, is een van de oudste landgoederen van Denemarken en geopend voor publiek. Bij de kinderen is Højriis Slot een hit aangezien het thema Doornroosje is (19 km). De handelsstad Nykøbing is de ¿hoofdstad¿ van Mors, slenter hier eens door de smalle, gezellige straatjes in het havenkwartier met de oude arbeiderswoningen. Nykøbing Havn, met een gezellig sfeertje en diverse eetgelegenheden, ligt in het verlengde van de sfeervolle winkelstraat (20 km). Het oudste en best bewaard gebleven gebouw van Nykøbing is Dueholm Kloster dat in 1371 door de Johanitterorde werd gesticht. In de 5 historische gebouwen vind je diverse wisselende tentoonstellingen. Mors is een inspirerend eiland voor kunstenaars en je ziet overal ateliers, galerieën en musea. Loop gerust eens binnen en zie hoe de kunstenaars werken.

Uitstapjes

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Karby, Mors is een bezoek aan Jesperhus een must. Jesperhus is een kleurrijk bloemenpark met tropische dieren, een speelplaats, zwemparadijs, shows en nog veel meer (20 km). Skarregaard bij Hesselbjerg is een van de oudste familielandgoederen op Mors en fungeert tegenwoordig als landbouwmuseum (36 km). In Molermuseet in Hesselbjerg, vlak bij het molerklif Hanklit, zie je bijzondere fossielen (versteende dieren en planten) die uit de moleraarde zijn opgegraven (36 km). Een bezoek aan het oude dorpje van het openluchtmuseum Hjerl Hede is een gezellige en leerzame ervaring voor jong en oud. Volg het leven en de activiteiten in de oude huizen, winkels en werkplaatsen. Maak in Stenaldercentret in Ertebolle kennis met de natuur in en rond Ertebolle en het leven van de lokale bevolking van zo''n 6000-7000 jaar geleden. Bekijk o.a. vondsten uit het stenen tijdperk die in een keukenafvalhoop zijn gedaan en een gereconstrueerde nederzetting (62 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Karby, Mors

Zoek vakantiehuis